Jump to content

Μη συμβατά DVD σε παλιό σχετικά υπολογιστή

ggeorge

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας

Εχω ενα laptop 2 χρονών acer (δε θυμάμαι ακριβή στοιχεία) και πολλά DVD δεν είναι συμβατά. Κάποιες μάρκες δε διαβάζονται όπως και τα DVD επανεγγραφής μεγάλης ταχύτητας (+4 και +8) . Υπάρχει κάποια αναβάθμιση που πρέπει να κάνω; Μια βοήθεια γιατί δεν έχω ιδεα τι πρέπει να κάνω

για ψάξε για καινούριο firmware... (τώρα θα πρέπει να βρείς το μοντέλο του dvd φυσικά)

Να υποθέσω ότι στο site της acer θα υπάρχει ....

firmware το είπαμε ; Ok ευχαριστώ πολύ

Κάτι άλλο

Κάποια DVD που παίζαν παλαιότερα δε παίζουν τώρα. Δε θυμάμαι αν παίζαν σε άλλο λειτουργικό που είχα παλαιότερα (εκανα format kai εβαλα xp) Τι μπορεί να φταίει; Τα δέιχνει αδεια. Και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ για να χαλάσουν. Δε παιζουν σε 3 υπολογιστές.!!!! Και έχω ταλαιπωρηθεί παρα πολύ να τα βρω...

Να υποθέσω ότι στο site της acer θα υπάρχει ....

firmware το είπαμε ; Ok ευχαριστώ πολύ

Αμφιβάλλω αν στο site της Acer θα έχει firmware (υλικολογισμικό ελληνιστί) για το drive σου. Τέτοιες κινήσεις γίνονται μόνο όταν υπάρχει γενικότερο προβλημα με τα συγκεκριμένα drives. Πάντως ρίξε μια ματιά μήπως είσαι σε αυτή την κατηγορία.

Τώρα αν δεν έχει, μπορείς να βρεις το μοντέλο του drive σου και τι firmware "φοράει" (ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του Nero CD-DVD Speed αλλιώς μέσα από τη διαχείριση υπολογιστή) και να ψάξεις για πιο καινούργιο εδώ

Κάτι άλλο

Κάποια DVD που παίζαν παλαιότερα δε παίζουν τώρα. Δε θυμάμαι αν παίζαν σε άλλο λειτουργικό που είχα παλαιότερα (εκανα format kai εβαλα xp) Τι μπορεί να φταίει; Τα δέιχνει αδεια. Και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ για να χαλάσουν. Δε παιζουν σε 3 υπολογιστές.!!!! Και έχω ταλαιπωρηθεί παρα πολύ να τα βρω...

Για να μην παίζουν σε τρια διαφορετικά (:) drives σημαίνει πως κάτι έχουν τα δισκάκια. Δοκίμασε με κάποιο CD/DVD Recovery πρόγραμμα...

Μπήκα στο site και βρήκα

Toshiba SD-R6112 - 1030, 1031, 1033 / 1333 / 1730, 1731, 1733 / 1M31, 1M32 / 1N32 / 1E32

Laptop DVD-R/RW drive

You can make your drive region free (RPC-1) by using one of these firmware (patch by Hijacker)

Patched X031 RPC-1 (ONLY for drives with 10xx firmware)

Patched X731 RPC-1 (ONLY for drives with 17xx firmware)

Patched XM31 RPC-1 (ONLY for drives with 1Mxx firmware)

To be installed correctly, a drive region code must be selected before using the patched firmware.

Toshiba SDR6112F - 1F33

Τι είναι όλα αυτά

Ο υπολογιστής είναι acer me toshiba SD-R6112. Εβαλα αυτό στο search και μου έβγαλε όλα τα παραπάνω . Γνωρίζετε ποιο χρειάζομαι;

Για τα DVD τελικά παιξανε υστερα απο πολύ καθάρισμα στον ενα υπολογιστή ... :087: Τελος πάντων .... ποιος ξέρει

Ευχαριστώ

Toshiba SD-R6112 - 1030, 1031, 1033 / 1333 / 1730, 1731, 1733 / 1M31, 1M32 / 1N32 / 1E32

Τι είναι όλα αυτά

Ο υπολογιστής είναι acer me toshiba SD-R6112. Εβαλα αυτό στο search και μου έβγαλε όλα τα παραπάνω . Γνωρίζετε ποιο χρειάζομαι;

Όπως σου είπα δεν φτάνει μόνο το μοντέλο αλλά και ποιο firmware φοράει αυτό. Υα παραπάνω είναι αναβαθμίσεις ανάλογα την έκδοση που έχεις. Αν πχ. έχεις το Toshiba SD-R1612 με firmware 1030 θα κατεβάσεις και θα περάσεις το 1033. Αν θες περισσότερες πλκηροφορίες για το πως θα ελέγξεις το firmware που έχεις στείλε pm.

EDIT: Αν κατεβάσεις το Disk Info 1.55 θα στο βρει εκείνο.

Πολύ ωραίο προγραμματάκι. Εχω το 1031 αρα θα βαλω το 1033. Ευχαριστώ πολύ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.