Jump to content

Ψύξη 7600GT

mogolfiero

Recommended Posts

Βρε παιδια εγω επεσα σε μουφα η γενικα δεν πανε οι Albatron??Με τη zalman πανω και δεν παει στα 610 στο core με τιποτα.Το εριξα στο 601 και το memory με βγαζει μεχρι 750.Πιο πανω απο 750 δεν περναει το τεστ των drivers...:037: :037:

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
Τελικα παιζει το εξης και θελω να δω αν το παθαινει και αλλος με dif nf4.Αν βαλω τη ψυκτρα να παρει ρευμα απο βυσμα χωρις αισθητηρα rpm, δουλευει 1 χαρα αλλα δεν εχω ενδειξη στροφων.

Αν το βαλω σε βυσμα με αισθητηρα, τοτε ο ανεμιστηρας ποτε σταματαει, ποτε ξεκιναει μονος του.Αλλα τοτε βλεπω τι στροφες εχω.

Έχεις ενεργοποιήσει καμιά επιλογή στο BIOS για αυτόματη ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων με βάση την θερμοκρασία? Αν ναι ίσως η DFI να εφαρμόζει τις ίδιες ρυθμίσεις σε όλες τις υποδοχές για ανεμιστήρες που διαθέτει.

Βρε παιδια εγω επεσα σε μουφα η γενικα δεν πανε οι Albatron??

με stock ψύξη

attachment.php?attachmentid=12325&d=1155141097

post-47-1442174439,5606_thumb.jpg

Έχεις ενεργοποιήσει καμιά επιλογή στο BIOS για αυτόματη ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων με βάση την θερμοκρασία? Αν ναι ίσως η DFI να εφαρμόζει τις ίδιες ρυθμίσεις σε όλες τις υποδοχές για ανεμιστήρες που διαθέτει.

με stock ψύξη

attachment.php?attachmentid=12325&d=1155141097

Οχι δεν εχω ενεργοποιησει κατι τετοιο.

Ωχ τι νουμερα ειναι αυτα,,,Απογοητευτηκα εντελως..Πρωτη φορα πεφτω σε τοσο μπανανα.Τι drivers χρησιμοποιεις?Μπορει να παιζει κατι αλλο ρολο για το τοσο χαλια OC??

Απλά θα έτυχα σε καλό κομμάτι όσον αφορά τις μνήμες. drivers έχω βάλει και 80άρηδες και 90άρηδες. Δεν έχουν επιπτώσεις στο overclocking.

Αυτο με τα κολληματα που λετε γινεται για εναν λογο...παλιο...παμπαλαιο...που η nvidia δε λεει να το φτιαξει...

Υπαρχουν 3 καταστασεις σε μια καρτα.2 φενοντε και στο Panel της Nv.

2d mode/low power 3d/performance 3d.

Η nvidia(ή η καθε εταιρια τεσπα σιγα την διαφορα)ρυθμιζει διαφορετικες συχνοτητες πυρηνα για καθε μια απο αυτες τις καταστασεις.(και διαφορετικα volt)

Πχ στα 2d να δουλευει 300 με 1.1v και 3d να παει 400 με 1.4 (ετσι ειναι εμενα δλδ καπως ετσι θα ειναι και με την 7600 δε το εχω ψαξει)

Το λογικο ειναι στα 3d να δουλεψει συνεχεια στα 400/1.4 ελα ομως που δε το κανει.

Οταν κολλαει οπως λετε για 20" και μετα ξεκολαει στην ουσια εχει ριξει τους χρονισμους παλι στα 2d ακομα και ειναι σε 3d κατασταση.

H Λυση απλα ειναι να βαλετε ιδιους χρονισμους σε 2d/3d ή απο το riva tuner Να αναγκαζετε την καρτα να δουλευει συνεχεια 3d (force constant performance level)ή τελος να μονταρετε το BIOS να μην εχει levels στα ρολογια(2d,3d Κτλ)αλλα μονο 1.

BIOS MOD-->ΕΔΩ

RIVA MOD-->Οπως ακριβως ειναι η 4η επιλογη απο το power user 109cs.th.jpg

Και μετα απλα επιλεγουμε 3d performance απο την καρτελα που κανουμε oc στο riva.

Aν θελει καποιος του μονταρω και το BIOS δεν ειναι τπτ.

Αυτο με τα κολληματα που λετε γινεται για εναν λογο...παλιο...παμπαλαιο...που η nvidia δε λεει να το φτιαξει...

Υπαρχουν 3 καταστασεις σε μια καρτα.2 φενοντε και στο Panel της Nv.

2d mode/low power 3d/performance 3d.

Η nvidia(ή η καθε εταιρια τεσπα σιγα την διαφορα)ρυθμιζει διαφορετικες συχνοτητες πυρηνα για καθε μια απο αυτες τις καταστασεις.(και διαφορετικα volt)

Πχ στα 2d να δουλευει 300 με 1.1v και 3d να παει 400 με 1.4 (ετσι ειναι εμενα δλδ καπως ετσι θα ειναι και με την 7600 δε το εχω ψαξει)

Το λογικο ειναι στα 3d να δουλεψει συνεχεια στα 400/1.4 ελα ομως που δε το κανει.

Οταν κολλαει οπως λετε για 20" και μετα ξεκολαει στην ουσια εχει ριξει τους χρονισμους παλι στα 2d ακομα και ειναι σε 3d κατασταση.

H Λυση απλα ειναι να βαλετε ιδιους χρονισμους σε 2d/3d ή απο το riva tuner Να αναγκαζετε την καρτα να δουλευει συνεχεια 3d (force constant performance level)ή τελος να μονταρετε το BIOS να μην εχει levels στα ρολογια(2d,3d Κτλ)αλλα μονο 1.

BIOS MOD-->ΕΔΩ

RIVA MOD-->Οπως ακριβως ειναι η 4η επιλογη απο το power user 109cs.th.jpg

Και μετα απλα επιλεγουμε 3d performance απο την καρτελα που κανουμε oc στο riva.

Aν θελει καποιος του μονταρω και το BIOS δεν ειναι τπτ.

Δοκιμασα να βαλω τις ιδιες τιμες σε 2D kai 3D και καμια διαφορα.Μη σου πω οτι πηγαινε και χειροτερα..

• 3 months later...

Μετα απο καποιες αλλες δοκιμες, εχω φτασει να παιζω στα 606/754.Πιο πανω δεν περναω ουτε το τεστ των drivers αλλα ουτε και του Rivatuner.

Ξερει κανεις γιατι συμβαινει αυτο και πως μπορω να το παρακαμψω?Οι θερμοκρασιες ειναι πολυ χαμηλες για να φταινε.

• 1 month later...

Επανερχομαι στο θεμα γιατι με τους τελευταιους drivers, παει λιγο καλυτερα σε χρονισμους.Φτανω μεχρι 607/755 αλλα χωρις να εχω κανενα artifact πουθενα, και δε με αφηνει το τεστ της καρτας να ανεβω παραπανω.Μπορω καπως να το παρακαμψω?Σιγουρα μπορει να δωσει η καρτα και αλλο.Πώς κρινει το τεστ οτι δεν μπορεί να ανέβει και άλλο??Ουτε θερμοκρασία ανεβάζει, ούτε τίποτα....:012:

Zalman VF900 χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι αρκετά ήσυχη. Πάρε και μερικές παστόύλες και θα είσαι τζιτζί.

Για τα κολλήματα είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και έστειλα email στην XFX και περιμένω απάντηση. Μόλις απαντήσουν θα σου στείλω PM. Μου είπανε πως είναι μια ελαττωματική ρύθμιση που δεν αλλάζει όταν η κάρτα κλοκάρεται από την εταιρία. Με stock χρονισμούς δουλεύει καλά αλλά πλήρωσες για κλοκαρισμένη...(Ποιος μου το είπε δεν θυμάμαι, αν δεις αυτό το post Hail)

+1....να είναι η χάλκινη όμως VF900cu

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.