Jump to content

Ψύξη 7600GT

mogolfiero

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hello παίδες.

Λοιπον σκεφτομαι να αλλαξω την ψυκτρα απο την καρτα γραφικων που έχω τωρα γιατι ερχονται οι ζεστες και αρχιζω να τρεμω. Με την stock ψυχτρα σε idle εχω 53-55 βαθμούς ,αλλα μετα απο ώρα παιχνιδιου την έχω δει να αγγίζει τους 67. Επισης μου κανει κατι περιεργα conflicts και εκει που παιζω κολλαει το pc ολόκληρο για 20". Ωρες ωρες αυτο το κανει συνεχομενα, αλλες φορες ανα μιση ώρα. Έλεγα να στειλω την καρτα πισω για RMA αλλα ειπα να περιμενω λιγο.

Το συστημα μου ειναι:

Intel 3.2Ggz P4 64bit

Mb Asus P5LD2 Deluxe

2x512 OCZ ram 533

4x Hdd διαφορων ειδων ::D

ΧFX 7600GT Extreme edition (580 - 750 clocks)

Ti έχετε να μου προτείνετε? Και για την ψύχτρα , αλλα και για το προβλημα!

Ευχαριστώ!

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Zalman VF900 χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι αρκετά ήσυχη. Πάρε και μερικές παστόύλες και θα είσαι τζιτζί.

Για τα κολλήματα είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και έστειλα email στην XFX και περιμένω απάντηση. Μόλις απαντήσουν θα σου στείλω PM. Μου είπανε πως είναι μια ελαττωματική ρύθμιση που δεν αλλάζει όταν η κάρτα κλοκάρεται από την εταιρία. Με stock χρονισμούς δουλεύει καλά αλλά πλήρωσες για κλοκαρισμένη...(Ποιος μου το είπε δεν θυμάμαι, αν δεις αυτό το post Hail)

Πάντως δοκίμασε να ελέγξεις την πάστα της μαμίσιας ψύκτρας. Έχει τύχει πολλές φορές η πάστα να "εξαφανίζεται".

έχει γίνει τρελός ντόρος στο internet. Η ψύξη καλή είναι αν μπορείς να βάλεις και καλύτερη καλό δικό σου. Όσο για αυτό που λέει ο nognir, δεν θυμάμαι αν του το πα εγώ αλλά έτσι είναι. Σε ξένα sites έχει γίνει χαμός με αυτό το θέμα...τώρα που το σκέφτομαι όταν κλοκάρω και τη δικιά μου τα ίδια παθαίνω :p

πάντως email XFX. Ξέρω παιδιά που τους έχουν στείλει bios για 7600/7900 και μετά παίζαν μια χαρά οι καρτούλες.

Αποκλειεται βρε παιδια να φταινε οι μνημες η κατι τετοιο??Σιγα τους πολλουες οι 67 βαθμοι...Αλλοι χτυπανε 80αρες..Αφου και η ιδια η καρτα λεει για 115 σαν warning.

Αποκλειεται βρε παιδια να φταινε οι μνημες η κατι τετοιο??Σιγα τους πολλουες οι 67 βαθμοι...Αλλοι χτυπανε 80αρες..Αφου και η ιδια η καρτα λεει για 115 σαν warning.

δε φταίνε οι θερμοκρασίες είναι σιγουρο, αυτό που πα είναι...νομίζω οφειλώταν σε κάτι delta clocks και τέτοια...:p

σημερα μολις εβαλα πανω την Zalman VF900 (σε gigabyte 7600gt)

δεν την εχω ζορισει καθολου αλλα μολις φορτωνε παιχνιδι αρχιζε να κανει σαν τζετ το φανακι της

λοιπον τις προηγουμενες μερες idle 44-45o βαθμους

σημερα (και πιο ζεστη μερα) idle 38-39 !

αξιζει σιγουρα

Necro εσύ μου τα είπες. Η XFX μου είπε να κάνω πλήρη αφαίρεση drivers (γραφικών, μνήμης), να φορτώσω από Setup τα optimized και να ξαναδοκιμάσω. Σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις έστελνε bios?

Necro εσύ μου τα είπες. Η XFX μου είπε να κάνω πλήρη αφαίρεση drivers (γραφικών, μνήμης), να φορτώσω από Setup τα optimized και να ξαναδοκιμάσω. Σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις έστελνε bios?

έχω ακούσει για παιδιά στο guru3d.com τους έδιναν bios και όλα οκ, ακριβώς για αυτά τα προβλήματα σε ολη τη σειρά 7600/7900 για prefactgory oc. μην ανυσηχεισ κανε οτι σου λενε, και αν δε γινει τπτ κατι θα κάνουν, είτε bios είτε rma λέγεται αυτό.

Θα στειλω και εγω ενα μαιλ τοτε στην XFX μπας και ακουσω κατι διαφορετικο. Παντως οι μνήμες μου ειναι στα 580-750. Δοκιμασα να τις ριξω και να τις ανεβασω ( λιγο βεβαια 591-781) αλλα μου εκανε παλι τα ιδια.

Επειδή ο ένας σκληρός μου μας αποχαιρέτησε θα βάλω το F.E.A.R. στον μοναδικό πια της υπογραφής μου. Ελπίζω να μην έχει προβλήματα και τώρα. Πάντως υπήρξε μεγάλη διαφορά στο να τρέχω Windows στον νέο (7200rpm) παρά στον παλιό (5200rpm). Πολύ λιγότερα loading times

Εγω εκανα ακριβως οτι λεει στο μαιλ που στειλαν στον Nogir αλλα τα προβλήματα παραμενουν. Εβαλα και καινουρια παστα αλλα δεν εγινε επισης τιποτα. Με βλεπω για RMA...

Τι σύστημα έχεις; Μπορεί να έχεις bottleneck από σκληρό ή/και μνήμες όσον αφορά τα κολλήματα στο παιχνίδι και αυτό να πιέζει την κάρτα σου.

To σκεφτηκα οτι μπορει να παιζει conflict με καποιο υλικο του πισιου μου, γιατι οταν κολλαει για 20sec ΔΕΝ κολλαει μονο το παιχνιδι αλλα ΟΛΟ το πισι. ΑΥτο το παρατηρησα γιατι πχ οταν παιζω lineage και ακουω μουσικη πρωτα σταματαει να αποκρινεται το παιχνιδι, μετα σταματαει το ποντικι και ολα τα tasks που τρεχουν και μετα συνεχιζουν ολα κανονικα. Ξεχασα να σας το πω αυτο.

Εχω ακριβως:

3.2Ghz Intel P4 64Bit

Asus P5LD2 Deluxe

1x512 OCZ 533 + 1x512 Transcend 533 (Δουλευουν σε dual channel)

160 GB wD sata 2 για το λειτουργικο

200GB Seagate ide

2x120gb samsung sata

creative audigy platinum

και κανα 2 pci καρτούλες.

Λετε ρε παιδια να φταινε οι ram επειδη δεν ειναι ιδιες? Στο cpu-z μου τα βγαζει να δουλεύουν κανονικα και τα 2 καναλια ομως...

Επειδή τα 20 sec που λες είναι πού μεγάλη διάρκεια και επειδή το PC σου είναι δυνατό δεν το συζητάμε, μάλλον η περίπτωση conflict πρέπει να παίζει (ή κατεστραμμένα Windows??)

Για δοκιμή βγάλε την μία μνήμη κάθε φορά και δοκίμασε πάλι.

Επίσης τσέκαρε στο BIOS την PCI latency τιμή που έχεις.

Τέλος αφαίρεσε την Audigy και τις άλλες δύο κάρτες PCI που έχεις.

Αν μπορούσες να δοκίμαζες και μία άλλη κάρτα γραφικών καλού κακού...

Για λειτουργία dual channel πρέπει οι 2 μνήμες να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιες. Δοκίμασε να εξισώσεις τους χρονισμούς τους

Σχετικα με τις μνήμες δουλεύουν dual ετσι μου λεει τουλαχιστον.

Στο cpuz βλέπω οτι συνολικα και για τις 2 εχω dual channel με:

frequency 267.6Mhz

FSB DRam 3:4

Cas 4

Ras to cas 4

ras precharge 4

cycle 12

Επισης η OCZ στα 266 έχει 4/4/4/12 ενώ η Transcend έχει 4/4/4/11 και 5/4/4/12.

Εδω λέτε να κρύβεται το πρόβλημα ε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.