gerogero Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 Παιδιά είχα ένα raid0 με 2 maxtor 250gb σκληρούς που δουλεύει για μήνες τώρα άψογα και μόλις τάρα χάλασε. Η μητρική είναι asus με nforce4 και τώρα στα windows δεν φαίνεται ο σκληρός! Το μόνο που πείραξα είναι που έβαλα κάτι extensions της μητρικής για usb, gamepad και firewire (1394?) πάνω στην μητρική. Με την πρώτη επανεκκίνηση αναγνωρίστηκαν όλα αλλά στα 5 λεπτά μου άρχισε να μου παιτάει μυνήματα για το raid ότι έχανε πληροφορίες από το κάδο ανακύκλωσής του (τα windows δεν μπόρεσαν να αποθηκεύσουν τα ταδε κτλ.). Αμέσως έσβησα τον υπολογι΄στή και αυτό ήτανε. Δεν ξαναφάνηκε στα windows ενώ στην αρχή ο controller είπε ότι υπάρχει invalid drive και έδιξε μόνο τον ένα α΄πό τους δύο. Πήγα λοιπόν και πάτησα λίγο καλύτερα τα καλώδια μήπως και δω χαϊρι ΄και στην εκίννηση τους έδειξε και τους δύο αλλά όχι στα windows?!:022: Παιδιά τί έγινε? Διορθώνεται η ζημιά?Ά και γιατί στον controller μου δείχνει τον ένα από τους 2 maxtor ως axtor6 από maxtor0 που ήταν? Το controller είναι silicon...:074: Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Μάϊος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Απ' ότι φαίνεται έχει nForce4 chipset και Maxtor δίσκους που είναι πολύ άσχημος συνδυασμός. Έχουν παρουσιαστεί ασυμβατότητα που λύνεται με καινούργιους οδηγους για το chipset και καινούργιο firmware δίσκους. Θα μου πεις: "αφού δούλευαν τόσο καιρό τώρα τους έπιασαν οι ασυμβατότητές τους;" και θα έχεις δίκιο αλλά έχουν αναφερθεί και τέτοια προβλήματα. Λοιπόν και για να προτείνω κάτι:1. Έλεγξε τους δίσκους σου με το powermax το διαγνωστικό της Maxtor. Θα το βρεις από εδώ2. Πέρασε τους τελευταίους οδηγούς του chipset. Θα τους βρεις εδώ3. Βάλε το jumper στους σκληρούς στη θέση που τους "περιορίζει" σε sata (αν φυσικά είναι sataII) και απενεργοποίησε το ncq (από τη διαχείριση συσκευών διπλό κλικ στο serial ata controller και στα κανάλια που έχεις τους δίσκους ξετικαρέ το)4. Αν όλα τα παραπάνω δεν ωφελήσουν επανερχόμαστε σε αυτά που έλεγα στην αρχή οπότε κοίτα εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVeN Μάϊος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 δοκίμασες να λειτουργήσεις το σύστημα σου στην κατάσταση που το είχες πριν τα προβλήματα; (δηλάδη χωρίς extensions). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerogero Μάϊος 16, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον φίλοι μου... Δεν θα πιστέψετε την διαβολική σύμπτωση που ανακάλυψα που είχε ως το ένα από τα δύο καλώδια sata να "χαλάσει" ταυτόχρονα με αυτές τις αλλαγές "extensions". Πού να πάει το μυαλό μου στην γκαντεμιά που με δέρνει...:104: Μόλις άλλαξα καλώδιο το πρόβλημα λύθηκε!:115: Το χαλασμένο πήγε στα σκουπίδια και όλα όπως πρώτα, μαζί και τα extensions. Φίλε μου 'regent' έχεις πουθενά πρόχειρο το firmware για αναβάυμιση χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσω με την maxtor? Από τότε που τους πήρα τους σκληρούς τους δουλεύω με το silicon κι όχι το nforce controller διότι αλλιώς δεν γίνεται (κολλάνε στην πρώτη εκκίνηση!!!). Αναγκαστικά τους έχω πάντα σε raid (διότι το silicon μόνο raid υποστηρίζει:063: άλλο κουφό κι αυτό:011: )... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.