akal1442169073 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2006 καλημέρα παιδιά πριν λίγες μέρες αναβάθμισα το pc μου με τα εξής: A8N SLI-SEa64 4200*2 και χ850χτ και δύο maxtor 80gb sata ii από το e-shop για να τους κάνω raid. για raid ξέρω λίγα πράγματα. το mobo εχει τέσσερις υποδοχες sata. πρέπει να βάλω τους δύο δίσκους σε συγκεκριμένες υποδοχες από τις τέσσερις για να γίνει raid ή δεν παίζει ρόλο? το πρόβλημα μου είναι το εξής:αφού τους συνδέσω το βιος τους βλέπει. όταν πάω και εvεργοποιήσω το raid kai στα συγκεκρίμενα κανάλια όταν βγω από το bios kai bootarei πάλι δεν τους βλέπει καθόλου!!!!!στην συνέχεια μου λέει να πατήσω f10 για να μπω στο raid setup utility αλλά ότι και να πατήσω δεν με βάζει σε αυτό το μενού και ξεκινάει και φορτώνει τα windows που έχω στο ide δίσκο. αν πάω στο βιος kai απενεργοποιήσω το raid πάλι βλέπει τους δίσκους. κάτι δεν κάνω ή υπάρχει πρόβλημα στην μητρική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Μάϊος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 Θα σου πω πως το κάνω στην dfi nf4,πιστευω θα είναι παρόμοια τα μενου.Καταρχας βάλτους καλύτερα στα κανάλια 1 και 2 ή 3 και 4.Μετά απο το bios πάνε και βρες raid configuration ή κάπως έτσι, και επέλεξε enable raid στα καναλια που έχεις τους δίσκους.Κάνε save και μπες μετα στο raid setup utility που λες.Μήπως είναι usb το πληκτρολόγιο σου;Αν ναι κανε enable και την επιλογή usb keyboard ή κάπως έτσι στο bios.Δες και την επιλογή usb legacy να είναι enable και μετα λογικά θα μπει.Μετα τι raid θέλεις να κάνεις raid0 ή raid1 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg1442169081 Μάϊος 14, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 επισης πρεπει να επιλεξεις το βοοτ να γινεται απο τον raid δισκο,ισως γιαυτο μπουταρει ακομα απο το ide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akal1442169073 Μάϊος 14, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 το πληκρολόγιο δουλεύει και δεν είναι usb είναι το κανονικό.απλά με το που ενεργοποιήσω το nvraid sta καλάλια που έχω βάλει τους σατα μετα δεν τους βλέπει το βιος. στην συνεχεια γράφει press f10 to enter raid utility kai ενώ εγω το πατάω το προσπερνάει και φορτώνει τα windows που έχω στον ide σκληρό!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg1442169081 Μάϊος 14, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 βρε μηπως εχεις το f lock πατημενο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akal1442169073 Μάϊος 14, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 oxi βρε αφού το πατάω το f1 όταν δεν μου βρίσκει την δισκέτα για να συνεχίσει. αλλά είναι λογικό όταν έχω απενεργοποιημένο το nvraid τους βλεπει το bios kai otan τους ενεργοποιήσω χάνονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Μάϊος 14, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 Δοκίμασες bios update; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 14, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 NF4 + MAXTOR DIAMONDMAX 10 SATAII = NO GO (πολύ γνωστό και συζητημένο πρόβλημα).Λύσεις:1. Γυρίζεις τους δίσκους σε SATA150 (έχουν σχετικό jumerάκι).2. Ζητάς από την Maxtor firmware.Προτείνεται η λύση 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akal1442169073 Μάϊος 14, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια. δεν ξέρω γιατί το πληκρολόγιο μου για κάποιο λόγο έχει πρόβλημα με το f10.άλλαξα πληκρολόγιο μπήκα κανονικά στο raid setup αλλά όταν φτιάχνω το array gia striping κολλάει.δεν τελειώνει την εργασία και θελει restrart. άρα μάλλον είναι αυτό που λέει o spc. oi δίσκοι έχουν τεσσερα πινακια. τι πειράζω σε αυτά ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 14, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια. δεν ξέρω γιατί το oi δίσκοι έχουν τεσσερα πινακια. τι πειράζω σε αυτά ευχαριστώ.Το γράφουν πάνω και οι δίσκοι:Μετακινεις το jumperάκι 2 θέσεις αριστερά (από τέρμα δεξιά σε τέρμα αριστερά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
akal1442169073 Μάϊος 16, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια τελικά μου είχε χαλάσει το f10 για να μπω στο raid utility της μητρική. και στην συνεχεια άλλαξα τα jumperakia για να το μετατρέψω σε sata 1 λόγω ασυμβατότητας με την μητρική. βασικά έφτιαξα raid striping με τους δύο δίσκους. όλα καλά αλλά στα windows τους σκληρούς του βλέπω σαν έναν με χωρητικότα 150 γιγα και όχι 80. sto striping δεν βλέπεις το μέγεθος του ενός σκληρού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Μάϊος 16, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2006 Όχι στο raid0 βλέπεις την χωρητικότητα των δυο δισκων ως έναν εννιαίο δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.