Jump to content

PSU????

nikchris

Recommended Posts

Ναι πολύμετρο θα πάρει εννοείται για να μετρήσει τα Amper της κάθε γραμμής κι όχι τα volt.Γι'αυτό και του το έγραψα έτσι.

Αν τελικά αποφασίσει ν'αγοράσει θα πρέπει να το μαύρο καλώδιο να είναι σε γείωση πάνω στην κεντρική τροφοδοσία του τροφοδοτικού(όπου υπάρχει μαύρο καλώδιο δηλαδή) και το με το κόκκινο θα μετράει τις γραμμές.Όπου υπάρχει κίτρινο=12v,κόκκινο=5ν,πορτοκαλί=3.3ν γραμμές αντίστοιχα.Φυσικά οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται με φορτίο γιατί εκεί πέφτουν περισσότερο οι τιμές.

Ναι πολύμετρο θα πάρει εννοείται για να μετρήσει τα Amper της κάθε γραμμής κι όχι τα volt.Γι'αυτό και του το έγραψα έτσι.

Αν τελικά αποφασίσει ν'αγοράσει θα πρέπει να το μαύρο καλώδιο να είναι σε γείωση πάνω στην κεντρική τροφοδοσία του τροφοδοτικού(όπου υπάρχει μαύρο καλώδιο δηλαδή) και το με το κόκκινο θα μετράει τις γραμμές.Όπου υπάρχει κίτρινο=12v,κόκκινο=5ν,πορτοκαλί=3.3ν γραμμές αντίστοιχα.Φυσικά οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται με φορτίο γιατί εκεί πέφτουν περισσότερο οι τιμές.

Είσαι σίγουρος γι' αυτό που έγραψες; Δηλαδή θα χρησιμοποιήσει το πολύμετρο σαν ΑΜΠΕΡόμετρο με τον τρόπο που περιέγραψες; Εσύ το έχεις κάνει αυτό; Αν ναι μπορείς να μας πεις μερικές ενδεικτικές τιμές που πήρες;

Χμμμ ξεκίνησα να γράφω ένα κατεβατό αναλυτικά για το τι κάνουμε μέχρι που συνειδητοποίησα οτι έγραφα λάθος.Συγνώμη παλικάρια,μάλλον δεν τα πάω καλά πριν τη πέσω για ύπνο.

Σωστά τα λές Γιάννη..με το πολύμετρο μετράμε τα volt της κάθε γραμμής με τον τρόπο που είπα πιο πάνω..

ΕDIT:Την πέφτω γιατί πραγματικά πέφτω απ'τα σύννεφα μ'αυτό που έγραψα παραπάνω...:120:

Για να μετρησεις τα ampere (χωρις να το εχω δοκιμασει) ειναι λιγο πιο δυσκολο . Πρεπει να κοψεις την καθε γραμμη που θελεις να μετρησεις και να παρεμβαλεις το αμπερομετρο .

Για να μετρησεις τα ampere (χωρις να το εχω δοκιμασει) ειναι λιγο πιο δυσκολο . Πρεπει να κοψεις την καθε γραμμη που θελεις να μετρησεις και να παρεμβαλεις το αμπερομετρο .

Εκτός του ότι (όπως πολύ σωστά είπες) το αμπερόμετρο συνδέεται εν σειρά και όχι παράλληλα όπως το βολτόμετρο (παράλληλη σύνδεση αμπερομέτρου=βραχυκύκλωμα), μας περιορίζει και το γεγονός ότι τα περισσότερα πολύμετρα έχουν μέγιστο καμιά 10ρια Αμπέρ οπότε αν κάποιος θέλει να μετρήσει πρέπει να το έχει και αυτό υπόψη.

Το πηρα το τροφοδοτικο στα χερια μου.Δεν το εχω λειτουργησει αλλα μου φαινεται σουπερ.εχει ρυθμιστη ταχυτητας για το ενα fan,το αλλο ειναι αυτοματο.Το μονο που με απασχολει ειναι οτι εχει ΠΟΛΥ μακρια καλωδια και να δω πως θα τα κανω καλα...

Αν οταν ειναι κλοκαρισμενο και τραβαει κανα pi, μολις ξεκινησει τα ζορισμα της cpu ακουσεις τα ανεμιστηρακια να πεφτουν μια οχταβα κατω......προσεχε. :D:D Γενικοτερα να ξερεις οτι τα τροφοδοτικα εχουν μια συνηθεια οταν χαλανε να αφηνουν να περασει το ρευμα και ολο και κατι μπορει να παρει μαζι του (ραμ, σκληρους κλπκλπ.)

ΥΓ τοχω δει με qtec. Μετα απο 1 μηνα εσκασε αλλα δεν πηρε τπτ στο διαβα του ευτυχως.

Τις βασικες τασεις (+12, +3,3, +5)μπορεις να τις δεις απο την μητρικη, απο το bios συνηθως ειναι αρκετα αξιοπιστες. Αν θελεις με ακριβεια θες πολυμετρο. Παντως με ελαφρυ oc δεν θα εχεις προβλημα νομιζω...

Kαι εγω δεν νομιζω.Σε καποιο review εο ειχε δοκιμασει καποιος σε ενα συστημα με 7900Gt + 3 δισκους κ μνημες σε dual mode.Επεξεργαστη νομιζω ειχε athlon 3800+.Και αν δεις τι εκανε ταυτοχρονα για να πουσαρει το συστημα:D

edit μου εχει σκασει και εμενα τροφοδοτικο και εχει παρει μαζι mobo,cpu,vga. την εποχη που ειχα PII-350!!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.