Jump to content

οι ακριβοι της αγορας[τσεκουρια]

ultraex2005

Recommended Posts

Έχεις 100% δίκιο σε αυτά που γράφεις, και πράγματι ίσως ο τρόπος που τα έγραψε ο φίλος ultrax ήταν λίγο χονδοκομμένος, απλά κι εσύ του "τράβηξες το αυτί" λίγο παραπάνω, θέλοντας -καλώς βέβαια- να προστατέψεις τον χώρο που μας φιλοξενεί.

Πάντως γενικά η αναζήτηση - σχολιασμός τιμών στο forum βοηθάει πολύ, εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει. Και το Skroutz, αν και καλό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια. Μια απλή περιγραφή στο site καταστήματος δεν αρκεί συχνά.

Και ειδικά για ορισμένους, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις 150 εκδόσεις που έχει η κάθε κάρτα γραφικών, XT, GT, GTO,GS, LE και δεν συμμαζεύεται, για να μην προχωρήσω σε λεπτομέρειες όπως εργοστασιακό OC, τι τσιπάκια μνήμης φοράει, αν ξεκλειδώνει, ψύξη κλπ.

Όχι σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησα κάτι τέτοιο και το εν λόγο κατάστημα αν δεν κάνω λάθος πέφτει Θεσσαλονίκη μεριά οπότε δεν έχω και καμιά σχέση με αυτό.

Απλά αυτό που προσπαθεί να κάνει, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί μια κίνηση από μεριά καταναλωτών ενάντια στην αισχροκέρδεια κάποιον, δυστυχώς θα μπορούσε απλά να έχει, ίσως, νομικές παρενέργειες για το forum πρώτον και δεύτερον αν δεν γίνει σωστά το πιθανότερο είναι να αδικήσει κάποια καταστήματα. Έστω ότι εγώ σαν κατάστημα πουλάω ένα προϊόν στα 200€. Έστω ότι δεν πούλησα όλα τα κομμάτια και μετά από 12 μήνες αυτό έχει πέσει στα 120€. Είμαι υποχρεωμένος να ρίξω την τιμή κάτω από το αρχικό κόστος? Είναι αισχροκέρδεια να το πουλήσω στην ίδια τιμή που θα το πούλαγα πριν 12 μήνες με βάση το πόσο το αγόρασα εγώ από την αντιπροσωπία? Μπορεί πάλι να αναγράφεται λάθος τιμή. Μπορεί το προϊόν πάλι να έχει ξεχαστεί στον κατάλογο. Θα κατηγορήσουμε ένα κατάστημα για ένα και μόνο προϊόν?

Αυτό που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι η περίπτωση on line μαγαζιού το οποίο εμφανίζει στο 99.9% των προϊόντων του πλασματικές εκπτώσεις. Για παράδειγμα κάρτα που βγήκε επισήμως στα 220€ να την πουλάει στα 230€ δείχνοντας ταυτόχρονα και μια πλασματική έκπτωση από μια αρχική και προφανώς ψεύτικη τιμή των 270€. Το ποιο είναι αυτό το έχω αναφέρει στο lab, ως μέλος της ΔΟ του pctechnology όμως θα προτιμήσω να μην το αναφέρω εδώ.

Όπως είναι δικαίωμα του κάθε καταστήματος να πουλάει σε ότι τιμή θέλει ένα προϊόν, έτσι είναι δικαίωμα του καθένα από εμάς να κρίνει τα καταστήματα και τις τιμές τους δημόσια. Είναι δικαίωμα όλων να αναφέρουν οτι απαράδεκτο αντιλαμβάνονται και να το μοιράζονται με τους άλλους. Θα αυξηθεί η καταναλωτική συνείδηση και θα πιεστούν οι όποιοι αετονύχιδες. Όπως σε κάποια άλλα νήματα κρίνεται η υποστήριξη των καταστημάτων δημόσια έτσι και εδώ ο χρήστης που το ξεκίνησε κρίνει την τιμολογιακή πολιτική κάποιων περιπτώσεων. Ο κίνδυνος νομικών συνεπειών δεν πρέπει να μας φιμώνει.

Ο κίνδυνος νομικών συνεπειών δεν πρέπει να μας φιμώνει.

1. Συμφωνώ, αλλά στη προκειμένη περιπτωση τις νομικές συνέπειες θα τις υποστουν οι ιδιοκτήτες και οι διαχειρηστές του site και όχι ενας ανωνυμος χρήστης.

2 . Με λίγα λόγια θέτει σε κίνδυνο εμάς και όχι εσας.

3. Προσωπικά δεν είμαι διατεθιμένος (ακόμα) να πληρώσω δικηγόρο...

4. Ακόμα και αν η καταγγελία γίνεται επώνυμα, το καταστημα/εταιρία μπορεί καλλίστα να ισχυριστεί οτι υποθαλπτουμε το θέμα, προωθούμε τους ανταγωνιστές της που διαφημίζουμε στο site και τη ζημιώνουμε.

Το ζήτημα ειναι πιο περίπλοκο από οτι νομιζετε.

Εαν το 4 σας φαινεται τραβηγμένο μπορείται να σεβαστήτε το 2 και το 3.

Ευχαριστώ.

δηλαδη δεν καταλαβα οταν λεμε οτι ο χ ειναι ακριβος η ο ψ ειναι φθηνος πρεπει να υπαρχουν νομικες συνεπειες δηλαδη οταν παω να παρω τιμες για ενα προιον και του πω τι τιμη ειναι αυτη το εχω βρει πιο φθηνα στον ταδε

και ακουσουν και πεντε απο διπλα πελατες θα μου κανουν μυνηση οτι προοθω

τον ανταγωνισμο τσιμουδια δεν βγαζουν ψαχνονται.... ο ενας πωλητης

κοιταει τον αλλο .. αν τους βασταη ας μου κανουν μηνηση

δεν το ακουσατε ποτεεεεεεεεεεεε.Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ

επισης θα το ξαναπω ακομη μια φορα δεν κατακρινω κανενα

καταστημα μιλαω για μεμονομενες περιπτωσεις που ειναι ακριβες

και αυτο συμβαινη στους περισσοτερους

Μα είναι διαφορετικό να μιλάς και να προωθείς τις ιδέες σου μόνος,σε αντίθεση με το να καταγγέλεις μαγαζιά μέσα σ'ένα φόρουμ.Δεν λέει κάποιος οτι έχεις άδικο γι'αυτά που γράφεις,αλλά ποιά είναι η ουσία του θέματος?

Δεν κάθεται να βρει ένας αγοραστής πού είναι πιο ακριβό το προιόν,αλλά πού τον συμφέρει να δώσει τα χρήματά του.Χίλιες φορές να έγραφες για κάποια φθηνά προιόντα που βρήκες στην αγορά,ωστέ να οφεληθούμε εμείς οι καταναλωτές και θα σε υποστηρίξουν όλοι..

Αυτή είναι η γνώμη μου και γι'αυτό ανέφερα πιο πάνω οτι δεν μου φαίνεται χρήσιμο το θέμα αυτό.Ελπίζω να μην παρεξηγήσεις τα λεγόμενά μου..το ίδιο αποτέλεσμα θέλω να έχουμε (κέρδος αγοραστή),αλλά με διαφορετικό τρόπο.;)

Δεν κατάλαβες την ουσία της συζήτησης και της παρατήρησης που σου έγινε κατά τη γνώμη μου.

Δεν χρειάζεται να κάνεις από το παρόν φόρουμ ούτε διαφήμιση, ούτε δυσφήμηση σε κανένα μαγαζί.

Δεν χρειάζεται να κάνεις σύγκριση τιμών για τη σύγκριση και ούτε το θέλει κανένας αυτό.

Απλά διαβάζοντας ή απαντώντας σε κάποιο thread καταλαβαίνεις ή προτείνεις αντίστοιχα κάτι καλό κατά τη γνώμη σου. Έτσι και οι υπόλοιποι αν έχουν κάτι καλύτερο υπόψιν τους θα στο αντιπαραθέσουν και κάπως έτσι γίνεται η έμμεση προτροπή ή αποτροπή προς ένα προϊόν ή κατάστημα.

Η λογική του να έχεις ένα thread στο οποίο να γράφεις αυτό εκει το έχει τόσο ενώ εκει τόσο δεν έχει καμία ουσία.

Για αυτό υπάρχει το Skroutz http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/mods.php?do=skroutz , η προσωπική έρευνα αγοράς καθώς και η ανταλλαγή απόψεων των μελών του forum στα διάφορα threads.

δηλαδη δεν καταλαβα οταν λεμε οτι ο χ ειναι ακριβος η ο ψ ειναι φθηνος πρεπει να υπαρχουν νομικες συνεπειες

4. Ακόμα και αν η καταγγελία γίνεται επώνυμα, το καταστημα/εταιρία μπορεί καλλίστα να ισχυριστεί οτι υποθαλπτουμε το θέμα, προωθούμε τους ανταγωνιστές της που διαφημίζουμε στο site και τη ζημιώνουμε.

δηλαδη οταν παω να παρω τιμες για ενα προιον και του πω τι τιμη ειναι αυτη το εχω βρει πιο φθηνα στον ταδε

και ακουσουν και πεντε απο διπλα πελατες θα μου κανουν μυνηση οτι προοθω

τον ανταγωνισμο τσιμουδια δεν βγαζουν ψαχνονται.... ο ενας πωλητης

κοιταει τον αλλο .. αν τους βασταη ας μου κανουν μηνηση

δεν το ακουσατε ποτεεεεεεεεεεεε.Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ

Μα στο ειπα και πριν, σαν πελάτης μπορείς να κανεις ότι θες.

Σαν χρήστης (ανωνυμος ή επωνυμος) ενός φόρουμ δε μπορείς απλά γιατί οι συνέπειες επιβαρύνουν εμας.

πιστεψε με ο νόμος αυτό λεει, τους υποστηρίζει και αν χρειαστεί αυτό θα κανουν όπως εχει γινει επανειλημένα με αλλα site στο παρελθόν.

Πιστευω ότι εχω γίονει όσο πιο αναλυτιοκός χειάζεται, δε παίρνει άλλη αναλυση.

Ευχαριστώ.

εκτος αυτου, δεν εχει και νοημα.

Αυτοι που μπορει να την πατησουν, δεν μπαινουν καν στο ιντερνετ, οχι να μπουν εδω και να δουν και το thread σου.

Αν καποιος μπαινει στο ιντερνετ, πιο πιθανο ειναι να ενημερωθει απο το skroutz παρα απο ενα thread σε καποιο φορουμ.

Αντιθετα, οσοι μπαινουν εδω και δουν το thread σου, ετσι κι αλλιως ειναι ατομα που εχουν καποια σχεση με το αντικειμενο και δεν επροκειτο ουτως η αλλως να την πατησουν.

Αυτό που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι η περίπτωση on line μαγαζιού το οποίο εμφανίζει στο 99.9% των προϊόντων του πλασματικές εκπτώσεις. Για παράδειγμα κάρτα που βγήκε επισήμως στα 220€ να την πουλάει στα 230€ δείχνοντας ταυτόχρονα και μια πλασματική έκπτωση από μια αρχική και προφανώς ψεύτικη τιμή των 270€. Το ποιο είναι αυτό το έχω αναφέρει στο lab, ως μέλος της ΔΟ του pctechnology όμως θα προτιμήσω να μην το αναφέρω εδώ.

καλα το συγκεκριμένο μαγαζί το εχει παραχέσει με τις προσφορες

του ανεβάζει την τιμη εικονικα και μετα κάνει μια γενναία εκπτωση να το πουλήσει στην ιδια τιμή της αγοράς

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.