Jump to content

οι ακριβοι της αγορας[τσεκουρια]

ultraex2005

Recommended Posts

παιδια θελεται να ανοιξουμε μια λιστα με αυτους που ειναι

τα πιο μεγαλα τσεκουρια της αγορας

ετσι θα προστατεψουμε καποιους απο μας απο καποια μαμακια αγορα

ξεκινω με εναν αφοι ματσουκα 6600gt 169xωρις φπα συνολον 201 ευρο

ημαρτον θελει κανεις απο εσας ?????? τιμη ευκαιριας

περιμενω τα δικα σας για να δουμε θα την παρουν γραμμη να αλλαξουν

τιμες οτι κονομησαν κονομησαν

α επισης θα λεμε και τα καλα πχ infoshop x850xt 186 euro επιβεβαιωμενο

με τηλεφωνο

Δεν εχει νοημα να το ψαχνεις φιλε.

Τα μισα λινκ απο μαγαζια ειναι απο site που

1) θα εχουν να ανανεωθουν απο το 1940

2) Τιμες που δεν τις εχουνε αλλαξει για προιοντα που ετσι κι αλλιως δεν υπαρχουν.

3) απλα λαθος στο site

και στην τελικη προιοντα τα οποια αγοραστηκαν ακριβα στην εποχη τους και για καποιο λογο δεν πουληθηκαν θα "σπρωχτουν" στην ζουλα σε ετοιμο μηχανακι ανιδεου πελατη που θελει καρτα "μεχρι 200 ευρω" και οχι στην retail αγορα...

ultraex2003 το θέμα αυτό δεν πιστεύω οτι έχει τόση σημασία,καθώς κάποιες τιμές (δυστυχώς για μας) είναι λάθος στις σελίδες των μαγαζιών.Επίσης αν είναι κάτι ακριβό απλά ΔΕΝ το αγοράζουμε.Είναι ανούσιο ν'ανοίγουμε θέμα μόνο και μόνο για να σχολιάσουμε ακριβές τιμές.

Ειναι ασκοπο.Δηλαδη αν τα βρεις και τα ποσταρεις θα ερθει ο αλλος πριν αγορασει να δει το thread σου?

Εξαλλου τουλαχιστον τα μισα απο αυτα δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα και αλλα μισα εχουν να ανανεωθουν απο την εποχη του Νωε.

Κάποιο κατάστημα θα μπορούσε να σε κατηγορήσει για αδικαιολόγητη δυσφήμιση.

π.χ.

Η ASUS βγάζει μια 6600gt με heat pipes σε ροζ χρώμα ειδικά για τις κυρίες ( και όχι μόνο ) και την χρεώνει με 300€.

Τι φταίει το μαγαζί αν αγοράζουν με βάση το χρώμα την ASUS στα 300€?

Επίσης είναι εντελώς λάθος να μιλάς για τσεκούρια επειδή πουλάνε την Χ κάρτα με 200€ ενώ υπάρχει άλλη με 140€ στα ίδια επίπεδα επιδόσεων. Η Χ κάρτα μπορεί να δίνει 2 παιχνίδια δώρο να είναι με heat pipes και οc από την μάνα της δικαιολογώντας έτσι σε έναν βαθμό την τιμή της.

Επίσης τα ίδια μαγαζιά που μπορεί να πουλάνε ένα προϊόν, ξεχασμένο ίσως, σε τιμή φαρμακείου μπορεί σε όλα τα άλλα να είναι φτηνότερα. «Διώχνοντας» ένα μέλος από το κατάστημα αυτό έχοντας κάνει ρόμπα το εν λόγο κατάστημα εδώ, ίσως τελικά να ζημιώσεις στην τελική το μέλος αυτό.

Τέλος θα πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς τι κόστος έχει για το forum ένα τέτοιο χύμα χώσιμο χωρίς πρώτα να έχεις μια γραπτή απάντηση από το κατάστημα. Μπορεί το κατάστημα να κινηθεί νομικά εναντίον του forum επειδή επιτρέπει να γράφονται ανακρίβειες.

η συγκεκριμενη καρτα ουτε ροζ ειναι ουτε βεραμαν ειναι η καρτα που τη δινουν στα 155 το πολυ ευρο δεν δικαιολογηται αυτη η τιμη ειναι η εn6600gt

τωρα απο εκει και περα να δικαιολογησει την τιμη ας πουμε οτι ειναι ροζ

για αυτο σας την χρεωνουμε τοσο να ξερουμε τι πληρωνουμε

επισης αν διαβασες στην αρχη εγραψα οχι μονο τα αρνητικα αλλα

και τα θετικα απο τα μαγαζια που υπαρχουν.... ολοι δεν σκεφτονται πονηρα

τωρα απο εκει και περα δεν φροντιζουν την βιτρινα του μαγαζιου τους

εγω δεν φταιω

Αν ρίξεις μια ματιά στο skroutz, που αναφέρθηκε ποιο πάνω, θα δεις πάρα πολλές τιμές για 6600gt κοντά στα 200€. Ξέρεις τι θα σου πούνε? Αυτά τα μαγαζιά γιατί δεν τα ανέφερες? Από την στιγμή που υπάρχουν κάρτες 6600gt κάτω ίσως και από 120€ μπορείς να μου πεις αν δικαιολογείς ΟΛΕΣ τις τιμές που είναι π.χ. πάνω από 160€? Αν ναι δώσε πλήρη δικαιολόγηση για κάθε κάρτα ξεχωριστά. Αυτή είναι ροζ αυτή είναι βεραμάν. Αν όχι γιατί δεν τις αναφέρεις αλλά αναφέρεις αποκλειστικά αυτού του καταστήματος?

Άσχετο εαν έχει τελικά νόημα το thread ή όχι, συμφωνώ με τον ultraex2003. Ειδικά εάν πρόκειται για online κατάστημα. Εαν το παραγγείλω δηλαδή, τόσο δεν θα μου έρθει;

Υπάρχουν και κάποια όρια, όσον αφορά τις τιμές των καταστημάτων. Δεν μπορεί να πουλά ο καθένας όσο θέλει, και μάλιστα υπάρχει και νομικό πλαίσιο. Δεν μπορεί πχ να πουλάει κάποιος Seat Ibiza σε τιμή Mercedes E200, άσχετο με το αν κάποιος βλάκας το αγοράσει.

Βέβαια, στο Hardware που αλλάζουν γρήγορα τα μοντέλα, είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα. Δεν είναι απαραίτητο ότι το κατάστημα πάει να κοροϊδέψει. Δείτε πχ και ξένα e-shop (γαλλικά, γερμανικά). Και εκεί θα δείτε κάρτες γραφικών προηγούμενης γενιάς σε υψηλότατες τιμές.

Όσο για τον ultrax2003, δεν νομίζω John ότι το έκανε εκ του πονηρού, εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε. Εξ' άλλου ανέφερε 2 καταστήματα όχι 1, και προέτρεψε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο με όποιο κατάστημα βρουν.

Δηλαδή όταν ανοίγουμε thread "έφερε 7600GT τό e-shop 190 ευρώ!", ή όταν υπάλληλος του Πλαισίου - Moderator συζητά για προιόντα του συγκεκριμένου καταστήματος, και πότε θα φέρει, και πόσο θα έχουν, και θα βρούμε κλπ, με την ίδια λογική μεμπτό δεν είναι; ΄Ασχετο αν ο Dellman στην πραγματικότητα είναι χομπίστας, και απλά θέλει να βοηθήσει.

ultraex να κρινεις αν ενα προιον ειναι ακριβο η οχι συγκρινοντας το ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με την τιμη λιανικης της αντιπροσωπειας.Υπηρχε 6800ultra 512 που ΟΝΤΩΣ ηταν πιο ακριβη απο 7900gtx αλλα τοσο εκανε πραγματικα.Να μπορεις να διακρινεις το ασυμφορο με την κλεψια...

Ενώ οι προθέσεις σου είναι καλές και η σκέψη καλή η υλοποίηση της είναι δύσκολη. Πραγματικά κάποιος υπεύθυνος θθα μπορούσε να παραπονεθεί γιατί δεν είναι ας πούμε ο μόνος που έβαλε ψηλά τη τιμή. Το καλύτερο θα ήταν να έγραφες σε ένα thread σε ευδιάκριτο τομέα του φορουμ, γενικές παρατηρήσεις που θα πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής.

κοιτα δεν εχω τιποτα με το εν λογω καταστημα ισα ισα που εχω ψωνισει και απο το συγκεκριμενο τωρα αν επεσε το ματι μου στην συγκεκριμενη καρτα

τι να πω μου φανηκε υπερβολη η τιμη θα μπορουσε να ειναι βεβαια καποιο

αλλο καταστημα απλα εγραψα αυτο που ειδα τωρα αν θιγονται καποιοι

σταματαμε εδω

To ξερω οτι η προθεση σου ειναι να βοηθησεις τους συμφορουμιτες, ομως δεν ειναι σωστο να γινεται εις βαρος των καταστηματων.Νομιζω ειναι καλυτερο αν κρινεις υπερβολικα υψηλη την τιμη απλως μη ψωνισεις.Κ οπως ειπαν κ οι παραπανω η τιμη πολλες φορες δεν ειναι θεμα μονο των καταστηματων η κ μπορει να μην ειναι πραγματικη λογω μη ενημερωσης των site.

Όσο για τον ultrax2003, δεν νομίζω John ότι το έκανε εκ του πονηρού, εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε.

Όχι σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησα κάτι τέτοιο και το εν λόγο κατάστημα αν δεν κάνω λάθος πέφτει Θεσσαλονίκη μεριά οπότε δεν έχω και καμιά σχέση με αυτό.

Απλά αυτό που προσπαθεί να κάνει, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί μια κίνηση από μεριά καταναλωτών ενάντια στην αισχροκέρδεια κάποιον, δυστυχώς θα μπορούσε απλά να έχει, ίσως, νομικές παρενέργειες για το forum πρώτον και δεύτερον αν δεν γίνει σωστά το πιθανότερο είναι να αδικήσει κάποια καταστήματα. Έστω ότι εγώ σαν κατάστημα πουλάω ένα προϊόν στα 200€. Έστω ότι δεν πούλησα όλα τα κομμάτια και μετά από 12 μήνες αυτό έχει πέσει στα 120€. Είμαι υποχρεωμένος να ρίξω την τιμή κάτω από το αρχικό κόστος? Είναι αισχροκέρδεια να το πουλήσω στην ίδια τιμή που θα το πούλαγα πριν 12 μήνες με βάση το πόσο το αγόρασα εγώ από την αντιπροσωπία? Μπορεί πάλι να αναγράφεται λάθος τιμή. Μπορεί το προϊόν πάλι να έχει ξεχαστεί στον κατάλογο. Θα κατηγορήσουμε ένα κατάστημα για ένα και μόνο προϊόν?

Αυτό που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι η περίπτωση on line μαγαζιού το οποίο εμφανίζει στο 99.9% των προϊόντων του πλασματικές εκπτώσεις. Για παράδειγμα κάρτα που βγήκε επισήμως στα 220€ να την πουλάει στα 230€ δείχνοντας ταυτόχρονα και μια πλασματική έκπτωση από μια αρχική και προφανώς ψεύτικη τιμή των 270€. Το ποιο είναι αυτό το έχω αναφέρει στο lab, ως μέλος της ΔΟ του pctechnology όμως θα προτιμήσω να μην το αναφέρω εδώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.