ultraex2005 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2006 παιδια θελεται να ανοιξουμε μια λιστα με αυτους που ειναιτα πιο μεγαλα τσεκουρια της αγοραςετσι θα προστατεψουμε καποιους απο μας απο καποια μαμακια αγοραξεκινω με εναν αφοι ματσουκα 6600gt 169xωρις φπα συνολον 201 ευροημαρτον θελει κανεις απο εσας ?????? τιμη ευκαιριαςπεριμενω τα δικα σας για να δουμε θα την παρουν γραμμη να αλλαξουν τιμες οτι κονομησαν κονομησανα επισης θα λεμε και τα καλα πχ infoshop x850xt 186 euro επιβεβαιωμενομε τηλεφωνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Μάϊος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 προσωπικη μου γνωμη ειναι πως γι`αυτο τον λογο υπαρχει το skroutz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 οι πιο πολλοι κοιταζουν νομιζω κατευθειαν στα μαγαζια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 αλλη μια ευκαιρια asus 7800gtx 256 .629 euro απο msystem.grμαλλον ειναι καλυτερα απο 2 x7900gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 αντε τι κανεται μονο εγω θα ψαχνω???? παρτε ενα ακομαinfoshop fx5900xt μονο 199 ευρο και απο πανω εχει σβησμενο 208ευροχαρη μας κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάϊος 11, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Δεν εχει νοημα να το ψαχνεις φιλε.Τα μισα λινκ απο μαγαζια ειναι απο site που 1) θα εχουν να ανανεωθουν απο το 19402) Τιμες που δεν τις εχουνε αλλαξει για προιοντα που ετσι κι αλλιως δεν υπαρχουν.3) απλα λαθος στο siteκαι στην τελικη προιοντα τα οποια αγοραστηκαν ακριβα στην εποχη τους και για καποιο λογο δεν πουληθηκαν θα "σπρωχτουν" στην ζουλα σε ετοιμο μηχανακι ανιδεου πελατη που θελει καρτα "μεχρι 200 ευρω" και οχι στην retail αγορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάϊος 11, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 ultraex2003 το θέμα αυτό δεν πιστεύω οτι έχει τόση σημασία,καθώς κάποιες τιμές (δυστυχώς για μας) είναι λάθος στις σελίδες των μαγαζιών.Επίσης αν είναι κάτι ακριβό απλά ΔΕΝ το αγοράζουμε.Είναι ανούσιο ν'ανοίγουμε θέμα μόνο και μόνο για να σχολιάσουμε ακριβές τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 εγω δεν νομιζω οτι ειναι και πολλη λαθος οι τιμες και εχεται την εντυπωσηοτι ολλοι γνωριζουν απο τιμες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 11, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Ειναι ασκοπο.Δηλαδη αν τα βρεις και τα ποσταρεις θα ερθει ο αλλος πριν αγορασει να δει το thread σου?Εξαλλου τουλαχιστον τα μισα απο αυτα δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα και αλλα μισα εχουν να ανανεωθουν απο την εποχη του Νωε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 και ενας να το δει και να μην το παρει ευχαριστημενος θα ειμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 11, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Κάποιο κατάστημα θα μπορούσε να σε κατηγορήσει για αδικαιολόγητη δυσφήμιση.π.χ.Η ASUS βγάζει μια 6600gt με heat pipes σε ροζ χρώμα ειδικά για τις κυρίες ( και όχι μόνο ) και την χρεώνει με 300€.Τι φταίει το μαγαζί αν αγοράζουν με βάση το χρώμα την ASUS στα 300€?Επίσης είναι εντελώς λάθος να μιλάς για τσεκούρια επειδή πουλάνε την Χ κάρτα με 200€ ενώ υπάρχει άλλη με 140€ στα ίδια επίπεδα επιδόσεων. Η Χ κάρτα μπορεί να δίνει 2 παιχνίδια δώρο να είναι με heat pipes και οc από την μάνα της δικαιολογώντας έτσι σε έναν βαθμό την τιμή της. Επίσης τα ίδια μαγαζιά που μπορεί να πουλάνε ένα προϊόν, ξεχασμένο ίσως, σε τιμή φαρμακείου μπορεί σε όλα τα άλλα να είναι φτηνότερα. «Διώχνοντας» ένα μέλος από το κατάστημα αυτό έχοντας κάνει ρόμπα το εν λόγο κατάστημα εδώ, ίσως τελικά να ζημιώσεις στην τελική το μέλος αυτό.Τέλος θα πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς τι κόστος έχει για το forum ένα τέτοιο χύμα χώσιμο χωρίς πρώτα να έχεις μια γραπτή απάντηση από το κατάστημα. Μπορεί το κατάστημα να κινηθεί νομικά εναντίον του forum επειδή επιτρέπει να γράφονται ανακρίβειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 η συγκεκριμενη καρτα ουτε ροζ ειναι ουτε βεραμαν ειναι η καρτα που τη δινουν στα 155 το πολυ ευρο δεν δικαιολογηται αυτη η τιμη ειναι η εn6600gtτωρα απο εκει και περα να δικαιολογησει την τιμη ας πουμε οτι ειναι ροζγια αυτο σας την χρεωνουμε τοσο να ξερουμε τι πληρωνουμεεπισης αν διαβασες στην αρχη εγραψα οχι μονο τα αρνητικα αλλακαι τα θετικα απο τα μαγαζια που υπαρχουν.... ολοι δεν σκεφτονται πονηρατωρα απο εκει και περα δεν φροντιζουν την βιτρινα του μαγαζιου τουςεγω δεν φταιω Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 11, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Αν ρίξεις μια ματιά στο skroutz, που αναφέρθηκε ποιο πάνω, θα δεις πάρα πολλές τιμές για 6600gt κοντά στα 200€. Ξέρεις τι θα σου πούνε? Αυτά τα μαγαζιά γιατί δεν τα ανέφερες? Από την στιγμή που υπάρχουν κάρτες 6600gt κάτω ίσως και από 120€ μπορείς να μου πεις αν δικαιολογείς ΟΛΕΣ τις τιμές που είναι π.χ. πάνω από 160€? Αν ναι δώσε πλήρη δικαιολόγηση για κάθε κάρτα ξεχωριστά. Αυτή είναι ροζ αυτή είναι βεραμάν. Αν όχι γιατί δεν τις αναφέρεις αλλά αναφέρεις αποκλειστικά αυτού του καταστήματος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Μάϊος 11, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Άσχετο εαν έχει τελικά νόημα το thread ή όχι, συμφωνώ με τον ultraex2003. Ειδικά εάν πρόκειται για online κατάστημα. Εαν το παραγγείλω δηλαδή, τόσο δεν θα μου έρθει;Υπάρχουν και κάποια όρια, όσον αφορά τις τιμές των καταστημάτων. Δεν μπορεί να πουλά ο καθένας όσο θέλει, και μάλιστα υπάρχει και νομικό πλαίσιο. Δεν μπορεί πχ να πουλάει κάποιος Seat Ibiza σε τιμή Mercedes E200, άσχετο με το αν κάποιος βλάκας το αγοράσει.Βέβαια, στο Hardware που αλλάζουν γρήγορα τα μοντέλα, είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα. Δεν είναι απαραίτητο ότι το κατάστημα πάει να κοροϊδέψει. Δείτε πχ και ξένα e-shop (γαλλικά, γερμανικά). Και εκεί θα δείτε κάρτες γραφικών προηγούμενης γενιάς σε υψηλότατες τιμές.Όσο για τον ultrax2003, δεν νομίζω John ότι το έκανε εκ του πονηρού, εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε. Εξ' άλλου ανέφερε 2 καταστήματα όχι 1, και προέτρεψε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο με όποιο κατάστημα βρουν. Δηλαδή όταν ανοίγουμε thread "έφερε 7600GT τό e-shop 190 ευρώ!", ή όταν υπάλληλος του Πλαισίου - Moderator συζητά για προιόντα του συγκεκριμένου καταστήματος, και πότε θα φέρει, και πόσο θα έχουν, και θα βρούμε κλπ, με την ίδια λογική μεμπτό δεν είναι; ΄Ασχετο αν ο Dellman στην πραγματικότητα είναι χομπίστας, και απλά θέλει να βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 11, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 ultraex να κρινεις αν ενα προιον ειναι ακριβο η οχι συγκρινοντας το ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με την τιμη λιανικης της αντιπροσωπειας.Υπηρχε 6800ultra 512 που ΟΝΤΩΣ ηταν πιο ακριβη απο 7900gtx αλλα τοσο εκανε πραγματικα.Να μπορεις να διακρινεις το ασυμφορο με την κλεψια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Μάϊος 11, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Ενώ οι προθέσεις σου είναι καλές και η σκέψη καλή η υλοποίηση της είναι δύσκολη. Πραγματικά κάποιος υπεύθυνος θθα μπορούσε να παραπονεθεί γιατί δεν είναι ας πούμε ο μόνος που έβαλε ψηλά τη τιμή. Το καλύτερο θα ήταν να έγραφες σε ένα thread σε ευδιάκριτο τομέα του φορουμ, γενικές παρατηρήσεις που θα πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 κοιτα δεν εχω τιποτα με το εν λογω καταστημα ισα ισα που εχω ψωνισει και απο το συγκεκριμενο τωρα αν επεσε το ματι μου στην συγκεκριμενη καρτατι να πω μου φανηκε υπερβολη η τιμη θα μπορουσε να ειναι βεβαια καποιοαλλο καταστημα απλα εγραψα αυτο που ειδα τωρα αν θιγονται καποιοισταματαμε εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason1442169106 Μάϊος 11, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 To ξερω οτι η προθεση σου ειναι να βοηθησεις τους συμφορουμιτες, ομως δεν ειναι σωστο να γινεται εις βαρος των καταστηματων.Νομιζω ειναι καλυτερο αν κρινεις υπερβολικα υψηλη την τιμη απλως μη ψωνισεις.Κ οπως ειπαν κ οι παραπανω η τιμη πολλες φορες δεν ειναι θεμα μονο των καταστηματων η κ μπορει να μην ειναι πραγματικη λογω μη ενημερωσης των site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 11, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 αν κρινουν οι διαχειριστες οτι ειναι λαθος το trhead να το μεταφερουνη να το σβησουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 11, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Όσο για τον ultrax2003, δεν νομίζω John ότι το έκανε εκ του πονηρού, εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε. Όχι σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησα κάτι τέτοιο και το εν λόγο κατάστημα αν δεν κάνω λάθος πέφτει Θεσσαλονίκη μεριά οπότε δεν έχω και καμιά σχέση με αυτό.Απλά αυτό που προσπαθεί να κάνει, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί μια κίνηση από μεριά καταναλωτών ενάντια στην αισχροκέρδεια κάποιον, δυστυχώς θα μπορούσε απλά να έχει, ίσως, νομικές παρενέργειες για το forum πρώτον και δεύτερον αν δεν γίνει σωστά το πιθανότερο είναι να αδικήσει κάποια καταστήματα. Έστω ότι εγώ σαν κατάστημα πουλάω ένα προϊόν στα 200€. Έστω ότι δεν πούλησα όλα τα κομμάτια και μετά από 12 μήνες αυτό έχει πέσει στα 120€. Είμαι υποχρεωμένος να ρίξω την τιμή κάτω από το αρχικό κόστος? Είναι αισχροκέρδεια να το πουλήσω στην ίδια τιμή που θα το πούλαγα πριν 12 μήνες με βάση το πόσο το αγόρασα εγώ από την αντιπροσωπία? Μπορεί πάλι να αναγράφεται λάθος τιμή. Μπορεί το προϊόν πάλι να έχει ξεχαστεί στον κατάλογο. Θα κατηγορήσουμε ένα κατάστημα για ένα και μόνο προϊόν?Αυτό που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι η περίπτωση on line μαγαζιού το οποίο εμφανίζει στο 99.9% των προϊόντων του πλασματικές εκπτώσεις. Για παράδειγμα κάρτα που βγήκε επισήμως στα 220€ να την πουλάει στα 230€ δείχνοντας ταυτόχρονα και μια πλασματική έκπτωση από μια αρχική και προφανώς ψεύτικη τιμή των 270€. Το ποιο είναι αυτό το έχω αναφέρει στο lab, ως μέλος της ΔΟ του pctechnology όμως θα προτιμήσω να μην το αναφέρω εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.