Jump to content

SOS-ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ USB

Recommended Posts

Χτες αγόρασα ενα floppy drive το οποίο έχει και card reader. Η σύνδεση του card reader γίνεται σε εσώτερική θύρα usb του m\b. Το m\b μου πέρα απο τις 2 κλασικές θύρες usb που έχει στο πίσω μέρος του κουτιού μπορεί να έχει αλλες 4.Το m\b εχει 2 θέσεις γι΄αυτες και κάθε θέση έχει 9 ακίδες.Το καλώδιο για το card reader μπαίνει σε 4 μόλις ακίδες.Αρχικά χωρίς να κοιτάξω το manual της μητρικής εβαλα στην τύχη το καλώδιο και αργότερα αφου αναγκάστηκα να συμβουλευτώ το manual διαπίστωσα πως το είχα βάλει στην σωστή θέση.Την πρώτη φορά λοιπόν όταν ξεκίνησα τον υπολογιστή κολούσε στην αρχική οθόνη πρίν μπεί στα windows. Πατώντας πολλές φορές το reset δεν αλλαξε κάτι.Σκέφτηκα μήπως έβαλα λάθος το καλώδιο και το έβαλα ανάποδα.Μετά απο αυτό μπήκα windows αλλα card reader πουθενα.Κλέισιμο τον υπολογιστή και γυρνάω το καλώδιο στην αρχική θέση που το έιχα βάλει (την σωστή δηλαδή). Όταν άνοιξα τον υπολογιστη παραδόξως σε αντίθεση με πρίν μπήκε windows αλλα και πάλι πουθενα το card reader!!!Για να μην τα πολυλογω η κατάληξη ήταν ούτε card reader να έχω αλλα και επιπλέον να μην λειτουργούν οι 4 εξτρα usb θύρες που είχα σε πάνελ μπροστά στο κουτί μου( Οι 2 δεν θα λειτουργούσαν ουτοσυ αλλως αφου την θέση τους στο m/b κατέλαβε το καλώδιο για το card reader).Μήπως έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει.Πολύ φοβάμαι πως οι 4 usb χάλασαν, κάηκαν ή κάτι παρόμοιο.

Xμ.... λίγο δύσκολο να καούν έτσι οι usb θύρες.... Για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις αν όντως δουλεύουν με το να αλλάξεις τα καλώδια του μπροστινού πάνελ και να το βάλεις στις άλλες θέσεις. Άσε και τον υπολογιστή εκτος ρεύματος για κάνα μισάωρο μήπως έχει φάει κάνα κόλλημα η μητρική και τέλος βγάλε την μπαταρία του BIOS για τον ίδιο λόγο. Κοίτα επίσης αν στο εμφανίζει στο Hardware list του υπολογιστή και κοίτα επίσης στο EWvent viewer ( μέσα απο το administrator tools ) μήπως δείς κάποιο περίεργο μύνημα σφάλματος. Και βλέπουμε μετά....

Tα 2 πρώτα που ανέφερες τα έκανα.Θα δοκιμάσω και τα άλλα 2 και θα σας πω.

Πάντως υπάρχει περίπτωση να σύνέβη κάτι επειδή έβαλα ανάποδα την 2η φορα το καλώδιο ή επειδή το καλώδιο του card reader είναι ελλατωματικό;

Για να μην ανοίξω καινούργιο thread είπα να γράψω εδώ.... Σε μαγαζί γνωστού μου αρχίσανε σιγά σιγά ένα ένα τα pc να χάνουν κατα διαστήματα το ποντίκι. Αν βγάλεις βάλεις, λειτουργεί πάλι για λίγο αλλά και πάλι τα ίδια.. Δοκίμασα και άλλαξα ποντίκια σε 2-3 μηχανήματα... πάλι τα ίδια... Το παράξενο είνια οτι το κάνει και σε ps2 θύρες. Σκέφτηκα το θέμα τροφοδοσίας αλλά δεν πιστεύω γιατί δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις τα μηχανήματα... όποιος έχει καμιά καλή ιδέα του τί γίνεται. ακούω

λοιπον για να μην χανόμαστε.Δεν δοκιμασα ακομα να βγάλω ακομα την μπαταρια της μητρικης ουτε κοιταξα το EWviewer αλλα θα ήθελα να μου πείτε για το πολύμετρο που ανέφερε παραπάνω ο IronRaven.Tι ακριβός μπορώ να κάνω με αυτό.Ενδέχεται το καλώδιο του card reader να προκάλεσε το προβλημα πχ κάποιο βραχυκύκλωμα ή κάτι αλλο?

Εχει i845 chipset και είναι chaintech η μητρική, αν θυμαμαι καλά το μοντελο της μητρικής είναι 9EJS1.Λέτε να την γλίτωσα?Μπορει να καεί το κύκλωμα για τις usb τόσο έυκολα.Και να πείτε οτι έκανα κάτι τρομερο.Ενα καλώδιο έβαλα.Πάντως οι 2 πίσω usb που έχει η μητρική δουλευουν κανονικα.Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει και το card reader?

Τι γίνεται ρε παιδιά κανείς δεν έχει ιδέα τι παίζει?Πάντως έχω δοκιμάσει ότι έχει αναφερθεί εδώ εκτός απο το πολύμετρο.Μου φαίνεται μάλλον πώς χαλάσαν ή κάηκαν οι usb.Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας μου πεί τι μπορεί να φταει γιατι είναι πραγματικά σοβαρό να χάσω 4 απο τις 6 usb.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.