Jump to content

Toshiba με περιορισμούς ή Acer....?

harisman

Recommended Posts

Γεια χαρά!! Παρακολουθώ από καιρό με ενδιαφέρον τις συζητήσεις που γίνονται στο forum, ειδικά αυτές που αφορούν το mobile computing. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι εδώ και κάνα μήνα να αγοράσω το πολυπόθητο από καιρό laptop!!! Αλλά όλα και το τρενάρω.Βγαίνουν και κατά καιρούς προσφορές.ίσα ίσα να με ξαναβάζουν στο τριπάκι να ψάχνω..

Από τις συζητήσεις εδώ αλλά και σε άλλα forum, είχα καταλήξει αν το πάρω άμεσα, σε κάποια από τα:

1) Acer Aspire 1522WLMi AMD 64bit 3000+, 512Mb, 60Gb, NVidia FX Go5700 64Mb, DVD+-RW, Wi-Fi κλπ------ 1300 ευρώ τελική

2) Acer Aspire 1682WLMi 1,6Ghz Centr Dothan, 512Mb, 60Gb, ATI 9700 64Mb, DVD+-RW, κλπ-----1400 ευρώ τελική

Σε περίπτωση που το καθυστερήσω λίγο, έχω σαν εναλλακτικές τα:

1) Acer Aspire 1524WLMi ίδιο με 1522 αλλά με AMD 3400+-----1400 ευρώ τελική

2) Fujitsu Siemens M1425 ή Α1630 πολύ καλά αλλά ακόμα ακριβά για τα λεφτά που θέλω να διαθέσω ------1800++ περίπου ευρώ τελική

Ωστόσο χθες βλέπω μια προσφορά από γνωστό κατάστημα για τον Toshiba Satellite Pro M30-862 (1.5 Ghz Centr Dothan, 512Gb , 40Gb -δεν με πειράζει πολύάλλωστε κάποια στιγμή θα αλλαχθεί με κάποιον 5600RPM-, DVD-SMulti (αλήθεια σε τι διαφέρι από τα απλά;;), NVidia FX Go5200 δυστυχώς.-) στα 1500 ευρώ τελική.

Αυτό που με προβληματίζει κυρίως είναι η κάρτα γραφικών, αφού φαντάζομαι είναι κατώτερη από ATI 9700 και NVidia FX Go5700. Κατά τα άλλα, η Toshiba έχει καλύτερη εγγύηση και από όσο έχω ακούσει και καλύτερο support. Θεωρώ επίσης δεδομένη την υπεροχή της σε επίπεδο ποιότητας προϊόντων, σαν μεγαλύτερη εταιρία που είναι προφανώς και τα Acer τα θεωρώ πολύ καλά για την τιμή τους.

Το laptop το θέλω για οικιακή κυρίως χρήση, χωρίς φοβερές απαιτήσεις σε παιχνίδια απλά καλά θα είναι να μπορεί να έχει την δυνατότητα να παίζει και κάνα Colin McRae, NFS ή Flight Simulator 2004-. Σε κάποια φάση στο άμεσο μέλλον θα τρέχω το Autocad. Κατά τα άλλα internet, office και να γράφω κανένα DVD ή CD.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω απόψεις και συμβουλές πάνω στο δίλημμα μου. Υπ΄όψιν επίσης ότι θα τον κρατήσω όσο παραπάνω γίνεται και δεν θα πουληθεί σε κάνα χρόνο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις συμβουλές σας..Χάρης

ΥΓ: σορρυ για το μεγάλο post.....

Εφόσον θα τρέχεις που και που κανά παιχνιδάκι καλό θα ήταν να αποφύγεις την Go5200. Aπό την άλλη αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η αυτονομία προτείνω τον Centrino αλλιώς τον Α64.

δες τί σε ενδιαφέρει... αν πας για το απόλυτο των επιδόσεων με αυτά τα λεφτά, τότε 3400+ και 5700. αλλά είναι πιο παχύς και 600gr πιο βαρύς... αυτονομία ίδια γιατί το 1682 (το οποίο κ έχω) έχει εξεφτελιστικά μικρή μπαταρία...

οθόνη φαντάζομαι την ίδια έχουν, αξιοπρεπής (αλλά όχι κορυφαία) wide 1280x800

τα acer υστερούν στο σαπόρτ με την έννοια ότι φεύγουν ιταλία οπότε σε βαρύ πρόβλημα (πχ αντικατάσταση μόμπο) θα σου φάνε μήνα+ χωρίς να μπορείς εδώ να επικοινωνήσεις για να ξέρεις τό γίνεται... πάντως έχει option για επέκταση στα 3 χρόνια της εγγύησης κ μάλιστα να καλύπτει κ δική σου ευθύνη...

έχουν περάσει περίπου 4-5 acer από τα χέρια μου, με κανένα δεν είχα προμπ, οπότε μην πληρώσεις ακριβά κάποιο κατώτερο τοσίμπα

Μάλλον θα πάω αύριο να τα δω από κοντά και θα αναφέρω και εντυπώσεις....Πάντως μεταξύ των δύο (1522 και Μ30- 862 κυρίως) κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει σύγκριση σε επίπεδο ποιότητας προιόντος και υπηρεσιών. Μπήκα στο site της Toshiba και έπαθα πλάκα από τη πληρότητα και το γενικότερο support που προσφέρει....Περισσότερα- μάλλον- αύριο....

Αρχική απάντηση από Nikpet [Σήμερα, στις 18:03]

Πλεόν υπάρχει αντιπροσωπεία της ACER στην Ελλάδα...

Alman Hellas

Μου είπαν ότι η ALMAN τα εισάγει και διανέμει, και σε οτι αφορά service τα απλά μόνο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Σήμερα έκανα επιδρομή σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για έρευνα αγοράς. Κυρίως με ενδιέφερε η οπτική επαφή με τα προαναφερόμενα πιο πάνω laptop. Συμπεράσματα:

1)Acer 1522-1524 : Δεν το είδα να λειτουργεί, οπότε δεν μπορώ να πω για οθόνη, ευκρίνεια κτλ. Σαν πλαστικά και design γενικά αποδεκτό έως καλό.

2)Acer 1673 : Απαράδεκτα πλαστικά, διακόπτες, LEDS και «μπλιμπλίκια» πολύ αμφιλεγόμενης αισθητικής εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου. Το είδα να λειτουργεί, σχετικά καλή οθόνη

3)Toshiba Satellite Pro M30-114: Είναι το μεγάλο μοντέλο της σειράς M30. ΤΕΛΕΙΟ!!! Τρομερό design, απίστευτη αισθητική και τέλεια οθόνη, φοβερή ευκρίνεια!! Δεν ξέρω αν έχει την ίδια οθόνη και το μικρότερο και παλιότερο M30-862. Αν την έχει.τι να πω.θα μαμάει!!!

4) Toshiba Satellite M30X-118: ’λλο απίστευτο μηχάνημα!!! Ότι ισχύει για το Μ30, ισχύει και για αυτό. Σε σύγκριση με το μικρότερο Μ30Χ-113 που λειτουργούσε λίγο πιο δίπλα, παρατήρησα διαφορές στην απόδοση της οθόνης, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και ο πωλητής. Το ακριβό έχει ένα επιπλέον σύστημα με ONYX ή κάτι τέτοιο για καλύτερη ευκρίνεια, και όντως υπήρχε ορατή διαφορά. Περιττό να πω πόσο με χάλασε αυτό.αναλογιζόμενος αν ισχύει και για τα Μ30.

Συμπερασματικά μου έκανε εντύπωση η απίστευτη ποιότητα και το design των Toshiba ενώ επιβεβαιώθηκαν και τα περί service των Acer για σοβαρές βλάβες στην Ιταλία εκτός από κάποιους «απατεώνες» που μάσαγαν τα λόγια τους.είναι και AcerPoint τρομάρα τους!!!

Θα εκτιμούσα πολύ σχόλια, απόψεις και εντυπώσεις από συμφορουμίτες με μηχανήματα ανάλογα αν και προσανατολίζομαι.επικίνδυνα πια προς Toshiba.

ειχα τοσιμπα, εχω φουτζιτσου ζιμενς α1630 ....

αν ειναι να δωσεις απο 1500 ευρω και πανω για οικιακη χρηση τοτε πρεπει οπωσδηποτε να σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια ...διαφορετικα ειναι για χρηση γραφειου οποτε πηγαινε σε φθηνοτερη λυση

να εχεις υποψη πως η καρτα γραφικων, η μνημη, ο σκληρος δισκος και φυσικα ο επεξεργαστης ειναι οτι σε ενδιαφερει σε ενα φορητο που θα αντικαθιστα στην ουσια ενα desktop.

απο κει και περα το design ειναι υποκειμενικο κατα κυριο λογο

η ποιοτητα κατασκευης ειναι σχετικο αφου περισσοτερο μετρα η τεχνικη υποστηριξη

για τοσιμπα θα ελεγα 100% ναι αν ηταν να πας ειτε για πολυ φτηνο(900-1200) ειτε για πολυ ακριβο(2000+)... για μεση λυση(1200-2000) καλυτερα ειτε acer ειτε φουτζιτσου

για τελεια εικονα σονυ αλλα ....(2000+)

για μετρια πραγματα αλλα καλη ποιοτητα ΗΡ

• 2 weeks later...

Ακόμα το ψάχνω για το τι μηχάνημα να πάρω. Σε σχέση με τα μηχανήματα που είχα προηγούμενα αναφέρει, τον τελευταίο καιρό παρατήρησα τα εξής:

-Οι τιμές των Acer είχαν μια σημαντική μείωση των τιμών τους, της τάξης του 10-15%. Αποτέλεσμα είναι ορισμένα ακριβά μοντέλα να έχουν γίνει ιδιαίτερα προσιτά. Παράδειγμα το Aspire 2023WLMi. Πολύ καλό μοντέλο κατά την γνώμη μου, σε ότι αφορά τουλαχιστον τεχνικές προδιαγραφές (ακόμα δεν το έχω δει από κοντά).

-Επίσης ήρθε ένα νέο μοντέλο στην ελληνική αγορά, η σειρά 1690 με διαφορά από τα προηγούμενα την ενσωμάτωση PCI Express κάρτας γραφικών (ATI Radeon Mobility X600) και τον νέο Centrino με 533Mhz FSB. Εντύπωση ωστόσο μου προκάλεσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αναφέρεται από σχεδόν κανένα από τα κατά τόπους site της Acer.

Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω μοντέλα; Περιμένω τις απόψεις σας:tomato: :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.