Jump to content

Πολυμέτρηση...

Guest

Recommended Posts

Δείτε λίγο εδω το review της PI-A9RX480

kai πείτε μου πως να μετρήσω και εγώ το ρευμα στις τρύπες σωστά.

Τα έβαλα όπως στις φωτογραφιες και μου βγαίνει 5,6βολτ:013: και στίς δυο...

Μάλλον κατι κάνω λάθος... οποτε...:100: :100:

Χαιρετώ.

Αν θες να πολυμετρήσεις από το 20/24pino molex πόσα volt παίρνεις βάζεις το μαύρο άκρο του πολύμετρου στην "τρύπα" που καταλήγει ένα μαύρο καλώδιο (όπως δείχνει στην φωτογραφία του site που έδωσες) και το κόκκινο άκρο του πολύμετρου σε ένα κίτρινο (12v), κόκκινο (5v) και πορτοκαλί (3,3v) για να μετρήσεις τις αντίστοιχες τάσεις.

Απλά πρόσεξε τα άκρα του πολύμετρου να είναι καλά τοποθετημένα ώστε να πάρεισ σταθερές μετρήσεις. Συνήθως για να κάνουν καλή επαφή χρειάζεται να μπουν τόσο μέσα ώστε να στέκονται μόνα τους.

EDIT:Στις φωτογραφίες του site που έδωσες δείχνει απλώς πως παίρνει τάσεις από διαφορετικό σημείο και συγκεκριμένα τα mounting holes της ψύκρτας του επεξεργαστή. Το μαύρο άκρο του πολύμετρου μένει εκεί που σου είπα και αλλάζεις τη θέση του κόκκινου....

Ή δεν κάνει καλή επαφή το πολύμετρο ή κάποιο άκρο του είναι κομμένο. Δοκίμασε και με κάποιο άλλο. Πάντως μην φοβάσαι να "χώσεις" το άκρο στο mosfet. Πάει μπερίπου μισό εκατοστό για να βρει επαφή...

Υ.Γ.> Φαντάζομαι όλα αυτά τα έκανες με αναμένο το pc έτσι;

EDIT: Δοκίμασε και στα Mosfets του δίσκου πχ. (ίδιος τρόπος) για να βρεις "τις πταίει"...

Καλε με σβηστό. Αμα είναι αναμένο και καψω τίποτα? Πλάκα κάνεις? ΡΟΦΛ

Μια χαρα επαφη κανει βρε. Αφου χώνω το μαυρο αισθητηρι ολοκληρο στην τρύπα (προστυχα πνευματα...) την μαυρη του μουλεξ και με το κοκκινο ακουμπάω για δοκιμη το κιτρινο και δίνει 12,5, το κοκκινο και δίνει 5,6 πορτοκαλί δεν έχουν τα μουλεξ. Το ακουμπάω και στις τρυπουλες και δίνει 0 αρα συμπερένουμε οτι οι τρυπούλες δεν είναι ρευματοφόρες

Αν θες να πολυμετρήσεις από το 20/24pino molex πόσα volt παίρνεις βάζεις το μαύρο άκρο του πολύμετρου στην "τρύπα" που καταλήγει ένα μαύρο καλώδιο (όπως δείχνει στην φωτογραφία του site που έδωσες) και το κόκκινο άκρο του πολύμετρου σε ένα κίτρινο (12v), κόκκινο (5v) και πορτοκαλί (3,3v) για να μετρήσεις τις αντίστοιχες τάσεις.
Μολις τώρα δοκίμασα και έτσι όπως είπες εσύ.

Το ιδιο. Μηδεν.!!

Αφού παίρνεις ενδείξεις γιατί λες πως δεν πιάνει;

Πάντως για τις τρυπούλες επιμένω πως ίσως να μην κάνει καλή επαφή ο ακροδέκτης (δεδομένου ότι είναι ρευματοφόρα, έτσι;). "Μπήκες" σε όλες τις τρύπες; (χωρίς ίχνος προστυχιά. χεχε!)

και δίνει 12,5, το κοκκινο και δίνει 5,6 πορτοκαλί δεν έχουν τα μουλεξ.

Μήπως εννοείς 12,05 και 5,06; Γιατί αν τα νούμερα που γράφεις είναι σωστά μάλλον παραδίνει ρεύμα το psu σου....

Δεν πιάνει? Μια χαρά πιανει.

Απλά στο πρώτο ποστ που έκανα τα έβαζα λάθος το πολυμετρο.

Μετά αβγαλα ακρη και ακομα πιο μετά είδα το ποστ σου, και δοκίμασα όπως μου είπες.

Ενδειξεις παίρνω οταν μετράω τα μουλεξ. Οταν μετράω τις τρύπες δεν έχω.

Ο ακροδέκτης κάνει επαφή αυτό το πρόσεξα.. Το έβαλα και στις δυο τρύπες. (Τι???)

Απλά τώρα σιγουρευθηκα πως η μοβο μου έιναι αλλο ρεβισιον απο αυτό που είχε ο αμοιρος ρεβιουερ και δεν έχει την βλακια με τα ρευματα.

Γιατί αν τα νούμερα που γράφεις είναι σωστά μάλλον παραδίνει ρεύμα το psu σου....

Οχι έτσι είναι μονο που είναι οχι 5,6 αλλα 5,3 typo έκανα. Πλάκα κανεις ε πες μου οτι κανεις πλάκα...

Πλάκα δεν κάνω. Είχα διαβάσει κάπου πως αποδεκτά ρεύματα σε κάθε γραμμή είναι αυτά που βρίσκονται +/-4% της ονομαστικής γραμμής, εν προκειμένω 12,48 και 5,20. Αν πάλι θυμάμαι καλά αυτό αναφερόταν για o/c'ed συστήματα αλλά μάλλον είναι καλό και για τα stadar. Πάντως νομίζω πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν οι τάσεις ήταν χαμηλότερες (<11,52 και 4,80 αντίστοιχα). Τώρα πιθανότατα θα έχεις μεγαλύτερες θερμικές απώλειες (αν τα λέω σωστά). Σταθερές είναι οι τάσεις; Προσπάθησε να στερεώσεις τους ακροδέκτες και ανέβασε λίγο το cpu usage για να δεις που σταθεροποιούνται.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην πανικοβληθείς με αυτά που σου γράφω και λαλήσεις! Δεν έχω ολοκληρωμένη γνώση πάνω στο θέμα. Ίσως να μην συντρέχει λόγος ανησυχίας. Απλώς αναφέρω αυτά που έχω διαβάσει αλλού. Περίμενε να απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος. Αυτά...

EDIT: Oooops! Επιβεβαιώθηκα....

Οπως βλεπετε ο εαρινός περιπατος εξεληχτηκε στον εφιαλτη στο δρομο με τις λευκες...

Δυο πάργματα να ρωτήσω:

1)Να πάρω άλλο? Ποιό? (απο e-shop γιατί έχω πιστωτικό εκεί)

και

2)Γίνεται ΡΜΑ το τροφοδοτικό? Η' αυτό δεν αποτελει σφαλαμα υλικού?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.