johnnyar1442169111 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2006 Στου κολλητού μου τον υπολογιστή ο επεξεργαστής βαράει κόκκινα, του φτάνει 75βαθμούς έχει τον :068: INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT M2 650 - 3,4GHZ - LGA775 - 800, αν του αλλάξουμε ψύκτρα επεξεργαστή θα γίνει τίποτα?Ο δικός μου επεξεργαστής που είναι 2,53GHZ δουλεύει ρολόι κ ποτέ πανω από 25βαθμούς.τι προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Μάϊος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 οι prescott έχω ακούσει πως αντέχουν, αλλά σίγουρα είναι υψηλή η θερμοκρασία, και μια νέα ψύκτρα σίγουρα θα βοηθούσε. Πάνωτς ο δικός σου αποκλείεται να δουλέυει στους 25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spysoumi Μάϊος 7, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Μαλλον είναι μια λανθασμένη ένδειξη του pc. Από την άλλη αν δεν είναι αυτό τότε μια καλύτερη ψιχτρα θα ήταν ότι πρέπει αν και δεν δικαιολογιτε τετοια θερμοκρασια. Όσο για το pc του moderator που δουλεύει στους 25C δεν μας είπε: έχει νερο επάνω? Εαν οχι τοτε ειναι σιγουρα λαθος η ενδειξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 7, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 75C σε presHOT σε κακα αεριζόμενο κουτί και μαμα ψύχτρα με λαθος ρυθμισεις στροφων του ανεμηστήρα από το Bios δεν ειναι καθόλου δύσκολη υπόθεση.Μία καλη aftermarket ψύχτρα σίγουρα θα βελτιώσει τη κατασταση.Τι κουτί εχει? αερίζεται σωστα?τα 25 ειναι σίγουρα λαθος, ακόμα και με νερό δε γίνεται (ισως με speedstep και idle). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Μάϊος 7, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Οι 75 βαθμοί είναι νορμάλ θερμοκρασία λειτουργείας σε ΠΡΕΣΧΟΤ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....πολυ καλόαυτό όντως...σε νορμάλ κουτί με κακό αερισμό.....αλλά αντέχει , προβλημα δεν έχει....αυτό με τη θερμοκρασία έχει παραγίνει....τι θα γίνει ρε παιδιά αν ανέβει λίγο η θερμοκρασία ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ???θα του πέσει ο κόλος ????...τέσπα.......αυτά που είπαν τα παιδία πρίν είνια σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 7, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Οι 75 βαθμοί είναι νορμάλ θερμοκρασία λειτουργείας σε ΠΡΕΣΧΟΤ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....δεν ειναι?????τι θα γίνει ρε παιδιά αν ανέβει λίγο η θερμοκρασία ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ???throlling με αποτελεσμα να πληρωνεις 3.6Ghz και να εχει 3GHz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Μάϊος 7, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 throlling με αποτελεσμα να πληρωνεις 3.6Ghz και να εχει 3GHz....3??μακαρι να ειχε 3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Μάϊος 7, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Για αρχη παντως μπορεις να αλλαξεις την παστα και να βαλεις μια καλυτερη π.χ. as5! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Μάϊος 7, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Βασικα επειδη ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα στο pc του χωριου,χτυπαγε 85αρες με μια ψυχτρα τυπου sonic tower θα εισαι ok .Εμενα τωρα ειναι γυρω στους 33-36 idle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Μάϊος 7, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 ηθελα να`ξερα γιατι κοιτατε τοσο πολυ την idle θερμοκρασια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Μάϊος 7, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Γιατι αμα εχεις idle 75 πως να παιξεις μετα.....θα γινει φουρνος το pc!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyar1442169111 Μάϊος 8, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Το δικό μου δίχνει 25 είτε λάθος, είτε σωστό δουλεύει ρολόι κ το έχω πολύ φορτωμένο. Παρόλα αυτά δεν βγάζει φωτιές κ είναι ανοιχτό 24ωρο. Το περνάμε αυτό, του φίλου που σας λέω παίρνει φωτιά το κουτί κ ο,τι υπάρχει δίπλα γι' αυτό λέω με καλή ψύχτρα να γίνει δουλειά. Έχει σαλτάρει ο άνθρωπος Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Μάϊος 8, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Το δικό μου δίχνει 25 είτε λάθος, είτε σωστό δουλεύει ρολόι κ το έχω πολύ φορτωμένο. Παρόλα αυτά δεν βγάζει φωτιές κ είναι ανοιχτό 24ωρο. Το περνάμε αυτό, του φίλου που σας λέω παίρνει φωτιά το κουτί κ ο,τι υπάρχει δίπλα γι' αυτό λέω με καλή ψύχτρα να γίνει δουλειά. Έχει σαλτάρει ο άνθρωποςΜπορεί να λέει ψέματα ο αισθητήρας. Κάνε ενα μικρό πείραμα προσπάθησε με προσοχή να πιάσεις τη ψύχτρα και αν δεν μπορείς να την κρατήσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο τότε έχει πάνω απο 70oC άν μπορείς να τη κρατήσεις για 2-3 δευτερόλεπτα είσαι περίπου στα 60.Στη σχολή που έχουμε ένα Prescott 3.0GHz (S478) με τη μαμά ψύχτρα (+ceramic) και χωρίς ανεμιστήρες στο κουτί (αλλα ανοιχτό συνέχεια) και χωρίς OC σε full-load δεν ξεπερνά τους 55-57oC, με ASUS m/b. Αν υπολογίσουμε και το μεγάλο σφάλμα που έχουν οι αισθητήρες της ASUS τότε είμαστε στους 65oC σε full-load. Άρα δεν είναι φυσιολογικό για Prescott σε idle να έχει 75oC.Η Intel νομίζω δίνει max temp για τον Prescott 95-100oC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Μάϊος 8, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Γιατι αμα εχεις idle 75 πως να παιξεις μετα.....θα γινει φουρνος το pc!!ενω αν εχεις idle 30c και full load 60c ειναι καλα....μια καλης ποιοτητας ψυκτρα φαινεται στην διαφορα idle-load.πιο καλη δουλεια κανει μια μια που σε εχει πχ σε 35c idle-45c load παρα μια σε 25c-50c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Μάϊος 8, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Καταρχήν κάνε αυτό που είπε ο backgroundman να δείς εαν έχει σφάλμα ο αισθητήρας. Ελέγξε τις ρυθμίσεις απο το bios εαν είναι σωστές, cool & quiet, ρυθμίσεις στροφών ανεμιστήρων κλπ. Καλό θα ήταν να ανοίξεις το κουτί να ξεκολλήσεις την ψύκτρα για να δείς εαν είναι τοποθετημένη σωστά. Επι την ευκαιρία βάλε καινούργια πάστα. Καλό θα κάνει... Βάλε ανεμιστήρες στο κουτί σου. Έναν να βάζει αέρα και έναν να διώχνει. Εαν κάνεις όλα τα παραπάνω και δεν δεις αποτελέσματα, τότε προχώρα στην αγορά μίας καλύτερης ψύκτρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Μάϊος 8, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να δεις αν εμποδιζεται απο κατι(καλωδιοταινιες κ.λ.π)ο αερας μεσα στο κουτι του φιλου σου,και αν υπαρχει ανεμιστηρας ο οποιος να φερνει αερα μεσα στο κουτι,επεισης δες αν παταει καλα η ψυκτρα επανω στην cpu.Μετα κοιταξε για καποια ψυκτρα(αναλογα με τα χρηματα που θελει να διαθεσει ο φιλος σου) σε συνδιασμο με as5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyar1442169111 Μάϊος 8, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές, θα κάνουμε όλα τα παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.