Jump to content

πως φτιαχνουμε εξωτερικο δισκο?

dll

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

μπορει να γραφτει καποιο post για μας τους ερασιτεχνες που θελουμε να ασχοληθουμε με το αντικειμενο?

ευχαριστω

Παίρνεις έναν εσωτερικό δίσκο της αρεσκείας σου, τον ανακατέβεις με ένα κουτί της αρεσκείας σου

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&title=3,5|3.5

Και το βάζεις στο φούρνο στους 150 βαθμους!! (πρόσεχε μην το κάψεις!!) ;)

Αν κάποιος πάρει τα λόγια σου κυριολεκτικά θα ήθελα να μαθω τι θα γίνει :)

Όπως είπαν αγοράζεις έναν εσωτερικό IDE ή SATA δίσκο αφού πρώτα βρεις ένα κατάλληλο κουτί για να τον στεγάσει. Το ποιο θα είναι αυτό, δεν μπορώ να σου πω μιας και δεν ξέρω τι κινείται στην αγορά. Απλά δες αν σου αρκεί ένα με σύνδεση USB2.0 ή αν χρειάζεσαι και firewire. Κατέβασε το manual του εν λόγο κουτιού από το site του κατασκευαστή, βεβαιώσου ότι δεν έχει πρόβλημα με συγκεκριμένους δίσκους ή μεγάλους δίσκους π.χ. 160GB και πάνω, και προχώρα στην αγορά του. Η τοποθέτηση του δίσκου στο κουτί είναι απλά θέμα μερικών βιδών και σύνδεση των καλωδίων δεδομένων και ρεύματος στον δίσκο. Τίποτα περισσότερο.

πανω κατω αντισταση η θερμο αερα?

σοβαρευτειτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε........:048: :048: :048:

γκριλ....βάλε και αυτόματη μαγείρισσα...:026: :026: :067:

στο τέλος σαντιγύ από πάνω

σερβίρεται κρύο και συνοδεύεται με παγωτό για να έρθει στα ίσια του ο δίσκος

γκριλ....βάλε και αυτόματη μαγείρισσα...:026: :026: :067:

στο τέλος σαντιγύ από πάνω

σερβίρεται κρύο και συνοδεύεται με παγωτό για να έρθει στα ίσια του ο δίσκος

κατι σαν 9 1/2 εβδομαδες δηλαδη...:048: :048: :048: :048:

τα κουτια εχουν ανεμιστηρακια?

οταν κλεινω το pc θα σταματα και ο δισκος?

τι χαρακτηριστικα να κοιταξω να εχει το κουτι?

αλλα κουτια έχουν ανεμηστηρα αλλα όχι,

τα κουτια που δεχονται 3.5" δισκους εχουν δική τους τροφοδοσία από μετασχηματιστή οπότε θα πρεπει να τα κλείνεις εσυ μαζί με το pc.

αν κοιτας για δισκό 2.5" τα περισσότερα τροφοδοτούνται από τη USB οπότε και ανοιγοκλείνουν μαζί με το pc.

χαρακτηριστικα κουτιού οπως ειπε και ο john_dr να εχει οπωσδήποτε USB2 και αν σου χρειαζεται και ΙΕΕΕ1394 καθώς επίσης θα πρέπει να δεις και τη συμβατότητα τους με το δισκο που σκοπέυεις να βάλεις μέσα.

Ουσιαστικά αυτή θα σου φανεί ποιο βολική αλλά και ευέλικτη λύση από αυτή που σκεφτόσουν εδώ. Εγώ άλλαξα σκληρό στο laptop και πήρα ένα frame για τον παλιό και τον έκανα εξωτερικό. Σύνολο για 80 GB 2,5' κάτι λιγότερο από 150 € θυμάμαι. Αν κοιτάς για 3,5' είναι πολύ φτηνότερα αλλά και τελείως άβολα (ο εξωτερικός σκληρός μου χωράει στην τσέπη μου να φανταστείς, ο 3,5' δεν χωράει και θέλει και εξωτερική τροφοδοσία).

ναι αλλα πρεπει να τα καταθεσεις για 2,5 δυστυχως και δεν αξιζει πιστευω αν δεν εχεις ηδη

Ορισμενα κουτια για σκληρους δεν εχουν ανεμιστηρες γιατι δεν χρειαζεται λογω του οτι ειναι φτιαγμενα απο αλουμινιο και κανουν απαγωγη θερμοτητας μεσο του μεταλλου που εφαπτεται στον δισκο.Αυτο που εχω αγορασει εγω απο το eshop εχει και ενσωματομενο card reader.Δεν ειναι κατι το δυσκολο για να τα συναρμολογισεις μονος σου παντως,ειδικα αν διαβασεις και τις οδηγιες απο το κουτι που θα αγορασεις δεν νομιζω οτι θα αντιμετωπισεις καποιο προβλημα.Αν παλι τα βρεις καπου μπαστουνια εδω ειμαστε.

Φυσικά μπορεί και απλά να βάλει το δίσκο σε rack εσωτερικό που θα το έχει εκτός υπολογιστή συνδεδεμένο με braket στον υπολογιστή για data και ρεύμα οπότε λύνεται και το πρόβλημα του να θυμάται να κλείνει την τροφοδοσία...

Οσο για την ταχύτητα τότε ισούται φυσικά με το να ήταν εσωτερικός ο δίσκος.

Βέβαια για να συνδεθεί στον υπολογιστή θα πρέπει αυτός να έχει υποδοχή που προανέφερα (κόστος 4-5 ευρώ το λαμάκι με τις εξόδους).

προσφατα πηρα ενα εξ.κουτι της ENERMAX απο το eshop (περ.42ε)

σχετικα ακριβο αλλα για τη συγκεκριμενη δουλεια που το θελω ηταν οτι πρεπει - εχει δυνατοτητα για IDE αλλα και SATA (μεσω USB)

μιας και δισκοι πανε κι ερχονται για διαφορους λογους ηθελα μια ευκολη λυση να τους βαζω πανω στο συστημα μου

οποτε ξεκαθαρισε τι θελεις απ αυτο και παρε το αναλογο

αν θες ενα σκληρο για την τσεπη >ενας 2.5 με usb ειναι οτι πρεπει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.