Jump to content

Rack or frame?

fonzi

Recommended Posts

Λοιπόν έχω μιά απορία που προέκυψε μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο για αξιόπιστο εξωτερικό κουτί για δίσκο...

Αν χρησιμοποιήσω hdd rack (πχ http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=308833&Merchant_Id=1&sts_cid=3 ) θα έχω πρόβλημα;

Το προτιμώ από τα frames (icy box κλπ) διότι διαβάζω παντού για προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις προέρχονται από τα τροφοδοτικά τους! και πολλές φορές καταστρέφουν και τους δίσκους. Άσε που αν κλείσεις το πσ και αυτά τα αφήσεις αναμμένα ο δίσκος τους εξακολουθεί να περιστρέφεται...

Ενώ με το rack δίνω τροφοδοσία ρεύματος από το πσ και έτσι ούτε εξτρα τροφοδοτικό κουβαλάω ούτε έχω πρόβλημα με το να το ξεχάσω αναμμένο.

Φυσικά τη σύνδεση με το πσ την κάνω πιά με εξωτερικό sata bracket που βγάζει και τροφοδοσία ρεύματος.

Αν επιμένεις για λόγους ασφαλείας στο rack, η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσεις δύο ίδιες συσκευές, να εγκαταστήσεις τις βάσεις και στα δύο Pc και να χρησιμοποιήσεις ένα συρτάρι για τον σκληρό. Η εξωτερική σύνδεση που αναφέρεις είναι εφικτή μεν αλλά δεν είναι ότι καλύτερο ούτε από θέμα εργονομίας ούτε από θέμα αισθητικής.

Σωστός αλλά δυστυχώς σε κανένα υπολογιστή δεν έχω ελεύθερη 5,25 θέση.

Ετσι κι αλλιώς εξωτερικά θα μπεί λοιπόν. Βέβαια το καλύτερο είναι όπως βλέπω 2 rack (1/pc) και να μεταφέρω μόνο το δίσκο με το συρταράκι του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.