Orthodox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2006 Θέλω να γράψω κάπου στα 2000 cd για μια μικρή διαφημιστική καμπάνια η οποία αν πάει καλά θα ξαναγίνει πάλι του χρόνου. Για να πάρω duplicator το αποκλείω λόγο κόστους και δεν αξίζει κιόλας. Αυτό που σκέφτηκα είναι να βάλω σε ένα καινούριο μηχανάκι 4 cd recorders και να γράφω ταυτόχρονα από ένα αρχείο iso από τον σκληρό (source drive) ταυτόχρονα και στα 4 recorders. Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά; Το μηχάνημα θα είναι κάποιο απλό με sempron ή celeron, 512Mb μνήμη, μητρική της πλάκας με onboard vga και ένα δίσκο WD sata 80άρι. Τα CD-R θα είναι μάλλον τα LG 8525B 52x32x52x Ο στόχος μου είναι να γράψω αυτά τα cd σε διάστημα ενός μήνα, δηλαδή με τα 4 recorders θα βγουν περίπου στα 80 cd ημερησίως (20 cd ανά recorder) που μου φαίνεται καλή αναλογία… Το software με ενδιαφέρει κυρίως αν ξέρετε αλλά αν υπάρχει και άλλη πρόταση είμαι όλος αυτιά ( μάτια δλδ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 μπορείς να το κανεις με το Nero και την επιλογη "use multiple recorders" στην καρτελα "burn", μόλις κανεις κλικ στην επιλογή θα σου βγαλει ενα παραθυρο για να επιλέξεις τα recorders. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Απρίλιος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Eκτος του Νero, υπαρχουν αρκετα αλλα προγραμματα. Θα σου προτεινα επισης το DiscJuggler Επισης, 20 CDs μονο καθημερινα ανα recorder (δηλ 20 εγγραφες χ4)δεν ειναι ιδιαιτερα πολλα, δεδομενου του οτι μια εγγραφη παιρνει 3-4 λεπτα αναλογα με την ταχυτητα εγγραφης. Θα μπορουσες αν ασχολιουσουν 3-4 ωρες να βγαζεις αρκετα περισσοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Μάϊος 1, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Ωραία θα βάλω όσα recorders έχω σε ένα μηχάνημα για δοκιμές και βλέπουμε…Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάϊος 1, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Αν 8ες και παραπάνω μπορείς να βάλεις και εξωτερικά μέσω sub ... Υπάρχεικαι αυτός ο ανταπτορας απο IDE ->USB που είναι σχετικά φτηνός και δεν χρειάζεσαι να πας στην λυση εξωτερικού κουτιού.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannhspatra Μάϊος 1, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 υπάρχει τέτοιος αντάπτορας? μόλις βρήκα τι θα κάνω τα drives που περισέβανε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Μάϊος 1, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Υπάρχεικαι αυτός ο ανταπτορας απο IDE ->USB που είναι σχετικά φτηνός και δεν χρειάζεσαι να πας στην λυση εξωτερικού κουτιού....Σορρυ για το off topic - και ρευμα? Κανονικα με καλωδιο απο το τροφοδοτικο? Link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάϊος 1, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Ναι... το εχει το Πλαίσο...κάπου 30 ευρά.Εχω ενα και βαζω δίσκους κλπ κλπ....Ρευμα δικό του..και για δισκο φορητο εχει ταινια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Μάϊος 1, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Τον έχω αυτόν τον αντάπτορα, easy usb κάπως έτσι λέγετε, πολύ βολικός.Στην προκείμενη περίπτωση βέβαια φτάνουν τα 4 IDE της μητρικής για 4 cd recorders και ένας sata δίσκος είμαι ok…Άλλη μια ερώτηση μιας και σήμερα το συζήτησα με τον ενδιαφερόμενο και είναι διατεθειμένος να βγει και στα 1500 ευρώ επομένως πάμε και σε κανονικό duplicator για ταυτόχρονη εγγραφή και εκτύπωση των cd. Ξέρετε κάποιο Ελληνικό μαγαζί να πουλάει τέτοια μηχανάκια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Μάϊος 1, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Με λιγο προχειρο ψαξιμο http://www.bonstudio.gr/catalogs/2006/pro_broadcast/Page35.htmhttp://www.axionsystems.gr/scategories.asp?scid=78&level= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Son20 Μάϊος 1, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 http://www.arcadiagrp.gr/digital.htmεπειδή θες και τύπωμα...πάρε ένα τηλεφωνάκι και ρωτα μπορεί να σου βγει φτηνότερα να στα φέρουν έτοιμα και χωρίς κόπο....είχαμε τυπώσει κάποτε γύρο στα 11.000 cd από αυτούς αλλα δεν θυμάμαι τιμή...νομίζω ήταν 7 λεπτά το δισκάκι( δηλαδή πιο κάτω από όσο θα αγόραζες τα κενά) δεν είμαι σίγουρος...πάρε και ρωτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Μάϊος 2, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Ναι... το εχει το Πλαίσο...κάπου 30 ευρά.Εχω ενα και βαζω δίσκους κλπ κλπ....Ρευμα δικό του..και για δισκο φορητο εχει ταινια...Και λειτουργεί κανονικά με CD/DVD? Δίστασα να το αγοράσω γιατί είχα την εντύπωση ότι με ΑΤΑΡΙ συσκευές δεν θα λειτουργούσε, παρά μόνο με σκληρούς IDE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Μάϊος 2, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Eπίσης πιθανόν να βρεις κανέναν ide controller ata/66 σε κανένα μαγαζί ξεχασμένο.. θα σου προσφέρει 4 ακόμα θέσεις για cdrw και με κόστος εξεφτελιστικό.Αν μένεις Θεσσαλονίκη μπορώ να σου δανέισω έναν που έχω στην άκρη για να κάνεις την δουλεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Μάϊος 3, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Καλώς και ο controller αλλά νομίζω 4 συσκευές φτάνουν για την εγγραφή γιατί έχουμε περιθώριο ένα μήνα να βγούνε…Το πρόβλημα το βλέπω στην εκτύπωση γιατί από τη μια οι αυτοκόλλητες ετικέτες θέλουν πολύ χρόνο για να τις περνάς και δεν είναι και ωραίες. Από την άλλη σκέφτηκα για εκτυπωτή και printable cds (TY) αλλά πάλι αποκλείετε να αντέξει 2000 cd σε ένα μήνα, σίγουρα θα τα παίξει….Θα κάνω ένα τηλέφωνο και στην εταιρία που λέει ο Dark_Son20 παραπάνω αλλά και αυτοί φοβάμαι δεν θα με ικανοποιήσουν σαν λύση για δυο λόγους. Ένας είναι ότι το κόστος ανά cd θα είναι πολύ οικονομικό αλλά συνήθως σε βαράνε για τις μήτρες και κυρίως για την εκτύπωση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν επενδύσω για τον εξοπλισμό θα τον χρησιμοποιώ και σε άλλες περιπτώσεις που χρειάζομαι λίγα cds (200 – 300). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Μάϊος 3, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Eπίσης πιθανόν να βρεις κανέναν ide controller ata/66 σε κανένα μαγαζί ξεχασμένο.. Τον εχεις δοκιμασει με ODDs? Δυστυχως δεν λειτουργουνε στις περισσοτερες περιπτωσεις (αν οχι ολες δηλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάϊος 4, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2006 Καλώς και ο controller αλλά νομίζω 4 συσκευές φτάνουν για την εγγραφή γιατί έχουμε περιθώριο ένα μήνα να βγούνε…Το πρόβλημα το βλέπω στην εκτύπωση γιατί από τη μια οι αυτοκόλλητες ετικέτες θέλουν πολύ χρόνο για να τις περνάς και δεν είναι και ωραίες. Από την άλλη σκέφτηκα για εκτυπωτή και printable cds (TY) αλλά πάλι αποκλείετε να αντέξει 2000 cd σε ένα μήνα, σίγουρα θα τα παίξει….Θα κάνω ένα τηλέφωνο και στην εταιρία που λέει ο Dark_Son20 παραπάνω αλλά και αυτοί φοβάμαι δεν θα με ικανοποιήσουν σαν λύση για δυο λόγους. Ένας είναι ότι το κόστος ανά cd θα είναι πολύ οικονομικό αλλά συνήθως σε βαράνε για τις μήτρες και κυρίως για την εκτύπωση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν επενδύσω για τον εξοπλισμό θα τον χρησιμοποιώ και σε άλλες περιπτώσεις που χρειάζομαι λίγα cds (200 – 300).Δεν νομίζω ότι οι αυτοκόλλητες ταινίες είναι χάλια... ϊσα ίσα βγαίνουν και πολύ ωραίες.... Έχει ετικέτες που είναι και glossy και για φωτό και βγαίνουν καταπληκτικά....Επίσης , αντί να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα για ετικέτες , μπορείς να φτιάξεις στο Word ένα αρχείο οπου να υπολογίσεις περίπου (με κύκλο) την θέση που υπάρχει στο χαρτί της ετικέτας και να τυπώνεις και τις 2-3 ετικέτες ταυτόχρονα του φύλλου και απλά να τα βάλεις στον εκτυπωτή και να τις τυπώσεις όλες μαζι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Μάϊος 4, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2006 Μίλησα με την εταιρία και δυστυχώς το κόστος per cd βγαίνει το ίδιο με το να φτιάξω το μηχανάκι που σκεφτόμουνα αρχικά και να το κάνουμε εμείς οπότε καλύτερα έτσι να μου μείνει και ο εξοπλισμός…Οι ετικέτες τώρα μπορεί και να μην είναι και τόσο άσχημες αλλά νομίζω το printed cd είναι πιο professional. Θέλω όμως και δε θέλω μάλλον εκεί θα καταλήξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.