Jump to content

X2 3800+ δεν ανεβαίνει..

ReaperX

Recommended Posts

Kαλησπέρα!

Εδώ και λίγο καιρό έχω αγοράσει έναν X2 Manchester.

Kατάφερα μετά από αρκετές προσπάθειες να βγάλω διπλά SPi 32m στα 2600Mhz με 1,525V στο ΒIOS και 1Μ στα 2650 με ίδια V.

Προσπαθώντας να τον ανεβάσω στα 2700 με διαιρέτη πλέον αφού τα UCC δε μπορούν να ακολουθήσουν,μου πετάει BSODs ή κολλάει μόλις μπει στα windows..

Aπό temps είναι αρκετά χαμηλά παρόλου που είναι με τη stock ψύκτρα.Mόνο τα mosfets και το chipset ζεσταίνονται.Επίσης έχω δοκιμάσει κι άλλους διαιρέτες αλλά κανένα αποτέλεσμα..Σκέφτομαι μήπως φταίει το psu μου,ένα FSP Bluestorm 500w..

Έχετε καμιά ιδέα??

Δεν γίνεται να ζητάει τόσο πολύ ρεύμα για τα 2600 και τόσο απότομα..

Bλέπω και τα άλλα τα κομμάτια που 3αρίζουν με πολύ λίγα Volt και προσπαθώ να βρω μήπως φταίει κάτι άλλο..

Από βδομάδα θα του βάλω block,oπότε θέλω να δω αν θα κερδίζω τπτ με 1,6V..

Το ξέρω αλλά πρέπει να δω πότε θα αξιωθώ να πάω Στουρνάρη να πάρω fans.:p

Έχω δοκιμάσει διαιρέτες όπως είπα και πιο πάνω..

Όσο για το μπανανοthread θα περιμένω να δω πόσο πάει και με 1,6V αν και πάλι τα 2,6 δε νομίζω πως είναι άσχημα...:)

P.S.Nα φταίει το psu το αποκλείουμε??

Ενας 4200+ που εχω παει μεχρι τα 2.7GHz με 1.475-1.5V μεχρι τα 2800 θελει 1.6 μεχρι τα 2860 που το εχω παει μεχρι τωρα θελει 1.675 αν μενει η θερμοκρασια κατω απο τους 50-52 με την ψυκτρα του.Το PSU το αποκλειω για τα MHz που εισαι......

ReaperX , δεν ειναι ιδιοι ολοι οι CPU . Εχω δει διπυρηνο με default ταση και αερα να παιζει διπλα prime στα 3ghz . Φυσικα περναει και οτιδηποτε αλλο του βαλεις να τρεξει.

Εχω δει και CPU να κλαταρει στα 2.4Ghz με default ταση στο prime95. Αυτα ειναι τα δυο ακρα που εχω συναντησει . Παντα για διπυρηνους .

Επισης , επειδη εχεις την εμπειρια του μονοπυρηνου ... οι διπυρηνοι δεν εχουν καμμια σχεση στο o/c οπως διαπιστωσες.

Θα ελεγα , ομως , οτι το κομματι που εχει πεσει στα χερια σου ειναι λιγο ασχημο απο πλευρας o/c .

Συμφωνω με τους προλαλησαντες!Εχεις πετυχει ασχημο κομματι απ'οτι φαινεται!Παντως απο δικη μου εμπειρια μην περιμενεις ποτε να δεις αυτα που αντικρυζουμε στο xs και τριβουμε τα ματια μας!Δεν ξερω τι αερα εχουν τα παιδια εκει,αλλα εδω δεν συμβαινουν τα ιδια..

Εdit:Τελος να προσθεσω αυτο που ειπε ο Στελαρας και παιζει σημαντικο ρολο

Επισης , επειδη εχεις την εμπειρια του μονοπυρηνου ... οι διπυρηνοι δεν εχουν καμμια σχεση στο o/c οπως διαπιστωσες.

Οκ,θα το ψάξω και με 1,6V πόσο θα πάει.;)

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ άσχημο κομμάτι διπύρηνο που ανεβαίνει τόσο πολύ..

Νομίζω έχουμε καλομάθει με τους AMD να 3αρίζουν..:069:

Οπως ειπαμε και παραπανω ουδεμια συγκριση διπυρηνου με μονοπυρηνου σε Oc.Το 1.6ν το θεωρω υπερβολικο,αφου θα πιασεις μεγαλες θερμοκρασιες ακομη και με νερο!Καλο ειναι να μην ξεπερνας τους 50C.

Οσο για το αν ειναι καλο κομματι ή οχι,αυτο καθοριζεται απ'τον μεσο ορο του Oc που βλεπουμε απ'τους χρηστες.Το δικο σου θεωρειται μετριο..

Οπως ειπαμε και παραπανω ουδεμια συγκριση διπυρηνου με μονοπυρηνου σε Oc.Το 1.6ν το θεωρω υπερβολικο,αφου θα πιασεις μεγαλες θερμοκρασιες ακομη και με νερο!Καλο ειναι να μην ξεπερνας τους 50C.

Oι Manchester είναι πάρα πολύ κρύοι!!Με στοκ ψύξη και πάστα του ρίχνω 1,5V και τους 50C τους ξεπερνάει μόνο με το S&M σε διπλό FPU Test 100% ;)

Οσο για το αν ειναι καλο κομματι ή οχι,αυτο καθοριζεται απ'τον μεσο ορο του Oc που βλεπουμε απ'τους χρηστες.Το δικο σου θεωρειται μετριο..

Aκριβώς!!Μέτριο όχι άσχημο-κακό..:p

Oι Manchester είναι πάρα πολύ κρύοι!!Με στοκ ψύξη και πάστα του ρίχνω 1,5V και τους 50C τους ξεπερνάει μόνο με το S&M σε διπλό FPU Test 100% ;)

Ειχα 2 Μanchester.Δεν μπορω να πω οτι ειδα διαφορα σε σχεση με τους Τoledo.Παντως με 1.6ν να περιμενεις 60C χαλαρα.Με νερο ελπιζω να εισαι οκ..και βεβαια μην ξεχναμε οτι ερχεται καλοκαιρι!

Εγώ τον βλέπω να πηγαίνει καλά....32Μ στα πόσα τραβάει;

Σήμερα ανέβηκε που έβαλα νεράκι με παγάκια.:p

Στην αρχή είχα βγάλει και 1Μ στα 2850Mhz,αλλά έκανα βλακεία και δεν έγινε save η pic.32M δεν έτρεξα καθόλου.Μόνο ένα 8Μ στα 280Mhz πάλι..

2808m6da.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.