Jump to content

Ανάμεσα σε δύο μνήμες..

_Neuromancer_

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας! Έχω 2x256ΜΒ μνήμης και αποφάσισα να την αλλάξω με 2x512ΜΒ. Είμαι μεταξύ των

OCZ PC-3200 PREMIER DUAL CHANNEL DDR 1024MB (2X512)

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554943&PHPSESSID=gp0o42vi1r6t0hb6nsbp3ft125

και

GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHZ DUAL CHANNEL KIT

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554950&PHPSESSID=gp0o42vi1r6t0hb6nsbp3ft125

Έχει κανείς χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές τις μνήμες με τη μητρική που έχω, για να με προειδοποιήσει για τυχόν προβλήματα; Θα μπορέσω με αυτές τις μνήμες να πάω τον επεξεργαστή μου από τα 2.8 στα 3.2Ghz (δηλαδή υποθέτω να πάω τις μνήμες στα 230Mhz) χωρίς πρακτικά να χάσω σε σταθερότητα;

Δεκτές και άλλες προτάσεις σε ανάλογες τιμές..

Έχω P4 Northwood FSB800 HT 2.8Ghz σε μητρική ABIT IS7.

Ευχαριστώ!

Ευχαριστώ soulclaimer, διόρθωσα τα link.

Οι μνήμες αυτές είναι στα 100 ευρώ. Αν πρόκειται για κάτι πολύ καλό, θα έδινα μέχρι 130 ευρώ ίσως.. Προτιμώ όμως να μην ξεφύγω από τα 100.

Σε θεματα ασυμβατοτητας νομιζω οτι οι geil εχουν τον πρωτο λογο,οποτε καλυτερα να τις αποφυγεις(φυσικα μιλαω για την value σειρα που αναφερεις).Επομενως απ'τις δυο καλυτερα ocz..

Αν δε σε πειράζουν τα μεταχειρισμένα, τράβα μια βόλτα στο flea, είναι πολλές καλές μνήμες εκεί μέσα σε καλές τιμές...

Έχει κανείς χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές τις μνήμες με τη μητρική που έχω, για να με προειδοποιήσει για τυχόν προβλήματα; Θα μπορέσω με αυτές τις μνήμες να πάω τον επεξεργαστή μου από τα 2.8 στα 3.2Ghz (δηλαδή υποθέτω να πάω τις μνήμες στα 230Mhz) χωρίς πρακτικά να χάσω σε σταθερότητα;

Δεκτές και άλλες προτάσεις σε ανάλογες τιμές..

Έχω P4 Northwood FSB800 HT 2.8Ghz σε μητρική ABIT IS7.

Ευχαριστώ!

Το να είσαι σταθερός είναι ένα πράγμα στο το οποίο παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Οι μνήμες, η mobo, ο επεξεργαστής, η ψύξη, το τροφοδοτικό... Δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί οτι παίρνοντας μόνο αυτές τις μνήμες θα είσαι σταθερός στα 3.2 ... ;)

Ok, οι GEIL βγήκαν από τη μέση και είμαι ανάμεσα στις OCZ και τις CRUCIAL που πρότεινε ο geo_hal. Βέβαια η διαφορά τιμής παίζει σημαντικό ρόλο..

Αυτό το "Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: ULN (Ultra Low Noise) για μείωση ηλεκτρονικού θορύβου." που αναφέρεται για τις OCZ έχει καμιά πρακτική αξία για τις μνήμες ή για το όλο σύστημα του υπολογιστή; Οι CRUCIAL δεν αναφέρουν κάτι ανάλογο.

Και οι δύο θεωρούντε καλές. Οτι αποφασίσεις και με το οικονομικό σου πάρε.

Σε θεματα ασυμβατοτητας νομιζω οτι οι geil εχουν τον πρωτο λογο,οποτε καλυτερα να τις αποφυγεις(φυσικα μιλαω για την value σειρα που αναφερεις).Επομενως απ'τις δυο καλυτερα ocz..

Ίσως να 'χεις δίκιο, πάντως οι Geil GE1GB3200BDC Dual Chanel Kit που "φοράω" δεν μου εμφάνισαν πρόβλημα μέχρι στιγμής (Μax O/C speed 500 δεν έχουν αυτές??)

Αλλά αποκλείοντας τες τότε καλύτερες είναι οι OCZ :112:

• 2 weeks later...

Τελικά πήρα τις OCZ. Δεν έχω προσπαθήσει να τις ανεβάσω ακόμη, κατά τα άλλα, όμως, όλα πάνε μια χαρά και το σύστημα μου ανέπνευσε με την αύξηση της μνήμης. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δεν είχα δει τις πιο πρόσφατες. RMC πιθανόν στις GEIL να μην είχα αρκετή τάση να δώσω (η μητρική μου δίνει 2,8 max...), κατά τα άλλα πιστεύω ότι είναι μια χαρά. :)

Εαν τις ανεβάσεις ενήμερωσε μέχρι που πήγαν για να ξέρουμε.

Μεγειές,,,,

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.