Jump to content

Προβλημα με netgear dm602

riddle3

Recommended Posts

καλησπερα,ειμαι απο Γιαννενα και μολις ενεργοποιηθηκε h dsl και σαν provider εχω την forthnet.Σαν router χρησιμοποιω το netgear dm602 ολες οι ρυθμισεις ειναι σωστες και τσεκαρισμενες απο το tech support της forthnet.στα settings του router ολα δειχνουν σωστα εκτος απο την wan ip που δεν λεει να δει, κοινως δεν εχω internet.το pc με τον router επικοινωνει σωστα και το router συγχρονιζεται με τηην γραμμη.Ξερετε μηπως υπαρχει κανενα προβλημα συμβατοτητας με το συγκεκριμενο router και τα dslam του ote στα γιαννενα επειδη στα supports του οτε και της forthnet δεν γνωριζουν επειδη το netgear δεν ειναι στη λιστα με τα υποστηριζομενα router/modem.τοσο ο κωδικος του isp οσο και η γραμμη του οτε δουλευουν καλα και το προβλημα φαινεται να ειναι το netgear.

Εφόσον το router συγχρονίζει τότε το DSLAM κατά 99% δεν έχει πρόβλημα. Εφόσον δεν παίρνει IP θα έλεγα ότι φταίει η forthnet. Έτσι έχει συμβεί σε μένα πολλές φορές με τον ίδιο παροχέα και τους παίρνω και μου λένε ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά τελικά είναι δικό τους το πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από SirGeorge

Εφόσον το router συγχρονίζει τότε το DSLAM κατά 99% δεν έχει πρόβλημα.

Μη το λες. Με τον PGM όταν στήναμε την δική του DSL είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Συγχρόνιζε η dsl αλλά no ip. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν πρόβλημα του ΟΤΕ :)

Πιθανώς, για αυτό είπα και 99%, απλώς όσες φορές μου έχει τύχει όταν έχει πρόβλημα το DSLAM δεν συγχρονίζει καν. Μεγάλο μπλέξιμο πάντως αν φταίει ο ΟΤΕ, άντε να τους δώσεις να καταλάβουν

Για την πλήρη ενεργοποίηση της DSL χρειάζονται 2 πραγματα: η ενεργοποίηση της γραμμης και η συνδεση με το κεντρο (BRAS η καπως ετσι).

Και εγω δεν το ηξερα και νομιζα οτι αφου αναβε το λαμπακι του modem ηταν ενταξει η γραμμη. Σε 2-3 μερες μπορει να φτιαξει μονο του απο τον ΟΤΕ αλλα παρε στο 134 ΚΑΙ στο 121 (τεχνικη υπηρεσια) να το αναφερεις. Επισης κανε, αν εχει ο router σου, κατι σαν ATM Loopback Test. Σε εμενα με το zyxel μου μου εβγαζε fail πριν το συνδεσουν εντελως.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας..Το BRAS ειναι ενεργοποιημενο μου πε ενας γνωστος απο Οτε..Firewall δεν εχω τιποτα απολυτος..Απο κει και περα ουτε τεχνικες υποστηριξεις Οτε και Forthnet δεν μπορουν να κανουν τιποτα μου λενε..και δυστυχως δεν εχω κανεναν εδω που να χει dsl να μου δανειζε το ρουτερ να δω αν φταιει αυτο..

Αρα δεν πιστευετε οτι ειναι 8εμα συμβατοτητας ρουτερ dslam ιωανννινων...???(Alcatel εχουν)

Εκανες ολα τα διαγνωστικα τεστ που εχει το modem για τη γραμμη;

Αν εχει logs δες τι γραφουν

Μηπως εχεις κανει καποιο λαθος σε password, username κλπ;

Reset στο router?

Σορρυ αν φαινονται απλα αλλα αυτα μου ερχονται, αν και πιθανοτατα θα τα εχεις ηδη δοκιμασει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.