Jump to content

Πρόβλημα με restart - "your system is halted message"

mikelamar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν από καιρό βρήκα ένα pc που το είχαν για πέταμα από μια εταιρία και το πήρα, είχα και κάτι παλιά κομμάτια από έναν παλιό που είχα τα μόνταρα και βγήκε ένας AMD 1800 ,GeforceFx5200,2x128 1x256 SDRAM,DVD,60GB-HD,MB Asus A7V-133, μια soundblaster 5.1...του πέρασα και κάτι ΧΡ Home "αυθεντικοτατα"(κυριολεκτώ) και το πρόβλημα είναι ότι αυτό το σύστημα δεν κάνει restart με τίποτα...βγάζει το μηνυμα "your system is halted...try το reboot κτλ...έκανα αναβάθμιση Bios... το ειδε και ενας φιιλος μηχανικος υπολογιστών...με αρκετή πείρα...δε βγάλαμε άκρη. κατά τάλλα δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα...αντί να κάνω restart το κλείνω και το ξανανοίγω. Θα ήθελα κάποιες γνώμες!!!

Το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι τα win δεν ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Οποτε καλο θα ηταν να τα ξαναπερασεις,και θα σου προτεινα να βαλεις professional γιατι τα home δεν ειναι και πολυ σοι!!!

μαλλων το μοβο δεν ειναι ΑΤΧ

edit

αλλα socketA μητρικη που να μην ειναι atx λιγο απιθανο μου φαινετε

Και να μην ηταν atx,(ειναι)restart θα εκανε,στο σβησιμο θα ειχε προβλημα.

Το πρόβλημα είναι μάλλον των Windows. Δοκίμασε κάποιο άλλο CD και κατα προτίμηση Professional.

Ή πολύ απλά, βάλε μια διανομή Linux...

Μάλλον φταίει κάποια ρύθμιση του λειτουργικού ή του BIOS. Απενεργοποίησε το hibernation και έλενξε τις επιλογές ενέργειας και του λειτουργικού και του BIOS. Ψάξε στο forum ή στα faq της Asus για προβλήματα της μητρικής που έχεις.

Μια γρηγορη που κοιταξα το control panal στο power managment ολα φυσιολογικα.Αν εχετε καμια υποψια για το BIOS ειμαι ολος αυτιά

Για πέρνα νέο ΒΙΟΣ
...έκανα αναβάθμιση Bios...

Εκανα και ενα edit τον αρχικο τιτλο, λογο του οτι ηταν αρκετα γενικολογος και δεν εδινε πληροφοριες για το περιεχομενο του thread :)

Παντως εγώ θα εκανα Load Fail safe defaults στο bios για να είμαι σιγουρος.

Μπορεί να συμβαίνει λογω ρυθμισης Power on after power fail?

H λέω οτι να ναι?

Οι μνήμες δεν είναι το πρόβλημα τελικά...ούτε το τροφοδοτικό...βρήκα κάτι αλλα και τα τσέκαρα.

Είδα στο ΒΊΟΣ τα εξής:Στη καρτέλα Main έχει μια επιλογή->Halt on [All Erros]

Επειδή κάποιος είπε για power management....στη καρτέλα Power έχει τις εξής επιλογές: Power management[user difine]

HDD power down[disabled]

suspend-το-ram capability[disabled]

suspend mode[disabled]και στην καρτέλα Power control :

AC PWR Loss Restart[disabled]

Automatic power up[disabled]

Τις επιλογες που δεν ανεφερα δεν θεωρω πως ειχα αμεση σχεση

Οι μνήμες δεν είναι το πρόβλημα τελικά...ούτε το τροφοδοτικό...βρήκα κάτι αλλα και τα τσέκαρα.

Είδα στο ΒΊΟΣ τα εξής:Στη καρτέλα Main έχει μια επιλογή->Halt on [All Erros]

Επειδή κάποιος είπε για power management....στη καρτέλα Power έχει τις εξής επιλογές: Power management[user difine]

HDD power down[disabled]

suspend-το-ram capability[disabled]

suspend mode[disabled]και στην καρτέλα Power control :

AC PWR Loss Restart[disabled]

Automatic power up[disabled]

Τις επιλογες που δεν ανεφερα δεν θεωρω πως ειχα αμεση σχεση

Αν είναι η επιλογή Halt on [All Erros] τότε ακόμα και αν το floppy

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.