Jump to content

Αλλαγη παστας

mefistofelis

Recommended Posts

Ειπα να αλλαξω την εργοστασιακη παστα και να βαλω ac5.Το εκανα και αρχικα μου εβγαζε 60αρες θερμοκρασιες σε idle αλλα σιγα σιγα μετα απο κανα μισαωρο εχω πεσει στους 41.με την προηγουμενη ειχα 37-38.Λετε να στρωσει και αλλο?

Φίλε mefisto... με την τύχη που έχεις μπορεί η πάστα να σηκώθηκε και να έφυγε από την θέση της. :p πάντως αν δεν δεις διαφορά, ίσως να πρέπει να ξαναρίξεις μια ματιά αν μπήκε καλά η πάστα και αν έχει κάτσει καλά η ψύκτρα της cpu ... αν και πιστεύω οτι αν δεν είχε κάτσει μάλλον θα έψηνες μπιφτέκια στο pc

Απο οτι παρατηρησα τωρα εχω 40 βαθμους και σε φουλ λοαντ εχω 66 ενω πριν 60 αλλα για καποιο ανεξηγητο λογο ο ανεμιστηρας δεν παει πανω απο 2500 στροφες ενω πριν σε τετοιες θερμοκρασιες πηγαινε στις 4500!Μαλλον γιαυτο θα χτυπαω τις μεγαλες θ.Τι φταιει τωρα?

Μάλλον έβαλες μπόλικη....περισσότερη απ όση χρειαζόταν......σε cpu με hs συνύθως η απλή ac κάθετε καλύτερα. Μιά κουτσουλιά στο κέντρο του hs, βάζεις το ψυκτρώνει, κουνάς λιγάκι πέρα δώθε ν απλώσει ο τραχανάς, σε κάποια φάση ακούς και λίγα χράτς-χρούτς, οπότε άρχισαν να βρίσκουν hs και ψυκτρώνι.

Μηπως εχει να κανει με το γεγονος οτι οταν εβγαλα την ψυκτρα εβγαλα και λιγο το ελασμα που στηριζει τον επεξεργαστη και οταν ανοιξε το πισι εγραψε new cpu installed?μηπως δεν αναγνωριζει κατι με το q-fan και το pwm?

Απο οτι παρατηρησα τωρα εχω 40 βαθμους και σε φουλ λοαντ εχω 66 ενω πριν 60 αλλα για καποιο ανεξηγητο λογο ο ανεμιστηρας δεν παει πανω απο 2500 στροφες ενω πριν σε τετοιες θερμοκρασιες πηγαινε στις 4500!Μαλλον γιαυτο θα χτυπαω τις μεγαλες θ.Τι φταιει τωρα?

Η ψύκτρα σου μάλλον δεν κάνει καλή επαφή, που σημαίνει υψηλή temp της cpu και χαμηλή της ψύκτρας.

Προφανώς ο αισθητήρας θερμοκρασίας του ανεμιστήρα, διαβάζει τη θερμοκρασία της ψύκτρας και όχι της cpu.

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ.

Η ψύκτρα σου μάλλον δεν κάνει καλή επαφή, που σημαίνει υψηλή temp της cpu και χαμηλή της ψύκτρας.

Προφανώς ο αισθητήρας θερμοκρασίας του ανεμιστήρα, διαβάζει τη θερμοκρασία της ψύκτρας και όχι της cpu.

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ.

σωστο σε βρισκω... :023: απ οτι ξερω ο αισθητηρας του ανεμηστηρα ειναι στο κεντρο του ανεμηστηρα οποτε αν η ψυκτρα ειναι κρυα δε θα γυριζει με πολλες στροφες..

mefistofelis μαλλον εχεις βαλει πολλη παστα :)

Μαλλον αυτο εχω κανει αλλα εγω νομιζα οτι ο αισθητηρας ειναι ειναι στην mb καπου και οτι μεσω αυτης ρυθμιζονται οι στροφες.Παντως εχω βαλει και ενα σενσορα στο hs διπλα και μου δειχνει 54-55 βαθμους σε full load

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.