Warlord Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2006 παιδες αν κ ξεκινησα για TFT επειδη θελω τελικα υψηλες αναλυσεις στα games, ειδικα για το μελλον μιας κ την οθονη θα την κρατησω καμποσα χρονια, κ η 1280χ1024 που υποστηριζουν max οι 19αρες TFT δε θαναι πλεον αρκετη αλλα κ για να μη μπλεκω σε ιστοριες με καμενα pixel κ τελος αφου κακα τα ψεμματα για extreme gaming θες CRT ειπα λοιπον να παρω μια 19αρα CRT.δε βλεπω ομως πολλα απτα γνωστα καταστηματα εδω στην Αθηνα να φερνουν πια σοβαρες CRT. θα παρακαλουσα λοιπον να μου προτεινετε οτι καλυτερο υπαρχει σε 19" CRT(κ 21" επισης αν εχετε κατι υποψιν) που να πωλειται Ελλαδα κ αν θελετε να μου δωσετε link του καταστηματος.διαθετω μεχρι 400ευρω. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Απρίλιος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Φιλε μου μπορει να λες πως θελεις crt αλλα αν πας πχ και παρεις με 340 απο pixmania την 19αρα tft samsubg 930 θα μεινεις πολυ περισσοτερο ευχαριστημενος απο μια crt.Δεν φανταζομαι πως πανω απο τα ματια σου βαζεις το παιχνιδι, που εν τελει αμα δεν κουραζεσαι σε αντιθεση με τη crt που κουραζεσαι παιζεις και πιο πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Απρίλιος 25, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Εγω γιατι κουραζομαι και στις TFT και στις CRT ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Απρίλιος 25, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Να κάποιες επιλογές, χωρίς να είμαι ικανός να τις διακρίνω ωστόσο, απλά για να τις έχουμε μαζεμένες να τις συγκρίνουμε : Samsung 997 AOC Viewsonic LG τη συγκεκριμένη πρέπει να έχουν σε πολλά internet cafe, και νομίζω πως είναι πολύ καλή. πάντως άκου και την γνώμη μου: 1)νομίζω πως μεγαλύτερες ίντσες σε crt, όσο μεγάλο και να είναι το refresh rate, σημαίνει για μένα: περισσότερος πονοκέφαλος και καταπονημένα μάτια. Με τη crt μου 17'' στα 85h μετά από ώρες είχα τα πρώτα κρούσματα... Αυτή τη στιγμή γράφω από τη TFT μου που κάθομαι μπροστά της όλη μέρα και δε νιώθω τίποτα. 2) Επίσης λες πως σκοπεύεις να τη κρατήσεις πολλά χρόνια... Η 7800GT που έχεις σου αρκεί μια χαρά και για 2 χρόνια, αν έχεις τόση αποχή από τα Vista{και γιατί όχι?}, αλλά δε νομίζω μέχρι τότε να τα σηκώνει σε 1600 ανάλυση. Επίσης πιστεύω πως όσο υπάρχει το ΑΑ, δεν υπάρχει λόγος να ανέβεις σε 1600. Εγώ ήμουν χρόνια με 1024Χ768, η οποία είναι υπεραρκετή κατά τη γνώμη μου, εκτός αν ασχολήσαι με προγράμματα γραφικών πάω πάσο. 3) Η τιμές των TFT έχουν πέσει αρκετά και η ποιότητά τους αυξήθηκε. Μπορεί να υπάρχουν TFT που να βγάζουν το μαύρο γκρι, και να βγάζουν '''φαντασματάκια'' στα fps games, αλλά εγώ δε τα έχω δει ποτέ και ας δουλεύω χρόνια τώρα με TFT οθόνες. Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να τα φοβάσαι αυτά. Ό,τι και να κάνεις πάντως, θα ευχαριστηθείς παιχνίδι. Ελπίζω να βοήθησα παρά να προβλημάτισα @Stelaras Μπορεί να είσαι πιο ευαίσθητος. Εγώ από τότε που ξεφορτώθηκα τη CRT, βρήκα ένα παραπάνω λόγο να κάθομαι στο PC ..........:089: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Απρίλιος 25, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Σε TFT 2-3 φορες εχω καθησει αρκετες ωρες . Δηλαδη 4-5 ωρες συνεχομενες . Διαφορα με CRT δεν καταλαβα την παραμικρη . Ουτε με 85hz , ουτε με 120Hz αλλαζει κατι στη CRT .Πιστευω οτι κατι αλλο φταιει . Με ενοχλει παρα πολυ η φωτεινοτητα . Με χαμηλα contrast & brightness δεν εχω προβλημα σε καμμια οθονη .Τελος το off topic απο εμενα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warlord Απρίλιος 25, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 ευχαριστω για τις απαντησεις σας κ γω ειμαι μεταξυ των επιλογων του necro (εκτος της AOC) κυριως ειμαι μεταξυ της samsung(Λογω 0.20 κοκκου) κ της viewsonic (λογω 2048X1536) οσο για την 7800gt αυριο ερχεται μια x1800xt 512mb κ σκοπο εχω να τρεχω τα games 1600x1200... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 25, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Έχω την LG F900P και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η γεωμετρία είναι λίγο περίεργη αλλά θα τη συνθίσεις και θα σου φαίνονται πεπόνια ακόμα και οι Flat CRT οθόνες!Αν πας σε Samsung πολύ καλή είναι η 959NF αν και πολύ δύσκολα θα τη βρεις.Η 997 δε μου γεμίζει το μάτι.Τη Viewsonic δεν την έχω δει να παίζει και δε ξέρω αλλά από τα χαρακτηριστικά της φαίνεται δυνατή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Απρίλιος 25, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Ετσι έλεγα και εγώ [και γιαυτο κρατουσα και την crt ] αλλά στα 8ms [ας ειναι και 16 πραγματικά] μιά χαρα είναι όλά με τις περισσότερες σημερινές 19'' tft. Επίσης άλλο να κρατάς μια crt καλή επειδή την είχες και άλλο να πάς τώρα και να σκάσεις $$ για 19 crt καλή. Και τέλος οσον αφορά τα μάτια καμία σχέση tft-crt [προσωπικα για μενα μιλαω] . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Απρίλιος 26, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Αναλογα το παιχνιδι παει και η οθονη. Εαν παιζεις καποιο που τα 60hz είναι αρκετά τότε και με tft είσαι εντάξει. Αν παίζεις όμως κάποιο που για να πιάσει max απόδοση θέλει 100hz τότε φυσικά και δεν αρκεί η tft. Απ ότι κατάλαβα όμως ο φίλος θέλει η οθόνη να σηκώνει μεγάλες αναλύσεις στα παιχνίδια. Και οι tft οθόνες ως γνωστόν έχουν μια συγκεκριμένη native ανάλυση.Eγω θα σου προτεινω αυτη. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα περισσοτερα νετκαφε εχουν τετοιες (bnb, gnet κλπ.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Αν τελικά πας σε CRT σου προτείνω τις ίδιες που ανέφερε ο Jimmyfox.F900P και 959NF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Απρίλιος 26, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 την 959 την έχω σπίτι και είμαι αρκετά ικανοποιημένος, αν και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει καν την χρωματική αποδοση που έχει η αρχαία 15ρα P655 viewsonic που έχω στο backup pc.Πλέον όμως με τα χρήματα που μπορείς να την βρεις πιστεύω οτι είναι μία πάρα πολύ καλή αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Απρίλιος 26, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Στη σχολή έχουμε μια Samsung 1100DF (21'') και είναι πάρα πολύ καλή όσον αφορά τα χρώματα και τα Hz. Επιπλέον είμαστε με τις ώρες και δε μας κουράζει καθόλου.Είναι εκτός του προϋπολογισμού σου (493€ με ΦΠΑ τη πιο φτηνή που βρήκα εδώ).Και εγώ δε τα πάω καλά με τις TFT. Στις CRT στο σπίτι (EIZO F730) και στη σχολή (Samsung 1100DF) δε κουράζομαι όσες ώρες και να κάτσω. Στο laptop όμως με την TFT (δεν ξέρω αν είναι πολύ καλή) κουράζομαι στη μια ώρα και θα πρέπει για λίγο να σταματήσω να τη κοιτάω για να μπορέσω να συνεχίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Απρίλιος 26, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 παιδες αν κ ξεκινησα για TFT επειδη θελω τελικα υψηλες αναλυσεις στα games, ειδικα για το μελλον μιας κ την οθονη θα την κρατησω καμποσα χρονια, κ η 1280χ1024 που υποστηριζουν max οι 19αρες TFT δε θαναι πλεον αρκετη αλλα κ για να μη μπλεκω σε ιστοριες με καμενα pixel κ τελος αφου κακα τα ψεμματα για extreme gaming θες CRT ειπα λοιπον να παρω μια 19αρα CRT.δε βλεπω ομως πολλα απτα γνωστα καταστηματα εδω στην Αθηνα να φερνουν πια σοβαρες CRT.θα παρακαλουσα λοιπον να μου προτεινετε οτι καλυτερο υπαρχει σε 19" CRT(κ 21" επισης αν εχετε κατι υποψιν) που να πωλειται Ελλαδα κ αν θελετε να μου δωσετε link του καταστηματος.διαθετω μεχρι 400ευρω. ευχαριστω Δεν ξέρω αν το σκέφτεσαι σωστά πάντως. Θέλεις να αγοράσεις CRT για να παίζεις 1600χ1200 στα παιχνίδια επειδή δεν σου αρκεί το... 1280χ1024 των TFT. Μέχρι στιγμής το αντίθετο ίσχυε. Η native των 1280χ1024 των TFT ήταν υπερβολική για μερικούς και προτιμούσαν ή έστω δεν αναβαθμίζονταν σε επίπεδη για να μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια σε 1024χ768 και 800χ600 κάτι που μόνο οι CRT μπορούν να κάνουν χωρίς απώλεια ποιότητας. Έχεις αναλογιστεί τι κάρτα γραφικών θέλεις για να παίζεις τα καινούρια παιχνίδια σε 1600χ1200; Καλή η 7800 για σήμερα, (όχι κορυφή) αλλά σε έξι μήνες; Θα ξανααγοράσεις κάρτα ή θα πέσεις στα 1280χ1024; Με λίγα λόγια αν αγοράσεις μία CRT (τεράστιος όγκος,μεγάλη κατανάλωση ρεύματος και ψιλο-ξεπερασμένη τεχνολογία) μόνο και μόνο για να παίζεις παιχνίδια στα 1600χ1200 μάλλον θα βγεις χαμένος πιστεύω. Αυτά σαν προσωπική μου γνώμη. Αν ωστόσο αγοράσεις CRT, (προσωπικά έχω την 19" CRT Samsung 957p) αυτές που πρότεινε ο Necro πιστεύω είναι καλές επιλογές. Δεν μου αρέσει πολύ η AOC ωστόσο (ως μάρκα), αλλά οι υπόλοιπες τρεις είναι πολύ καλές αγορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Απρίλιος 26, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 επειδη πολλοι λενε για bnb κτλ να πω πως τα νεα καταστηματα bnb εχουν tft. Και αυτο ενα σημαδι αλλαγης των καιρων δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Απρίλιος 26, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 επειδη πολλοι λενε για bnb κτλ να πω πως τα νεα καταστηματα bnb εχουν tft. Και αυτο ενα σημαδι αλλαγης των καιρων δεν ειναι? To οτι τα Internet cafe εχουν tft και όχι lcd δεν νομίζω οτι έχει καμία σχέση με την ποιότητα. Είναι καταρχάς θέμα "μούρης" (ας μου επιτραπει η εκφραση) και μετά θέμα χώρου. Τώρα αν έχεις δει κανένα ιντερνετ καφε με EIZO tft, το συζητάμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warlord Απρίλιος 26, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 για την iyama visionmaster pro 454 http://www.iiyama.us/default.asp?SID=&LNG=US&NAV=236&PCAT=1&PROD=2750&CE=F&PARAMS=DATASHEET τι λετε? εχει diamοndtron καθοδικο.. παντως αλλο λιγο ακομα κ θα με πεισετε να επιστρεψω στην αρχικη μου επιλογη(TFT) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Απρίλιος 26, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Eγώ θα σου προτείνω αυτό που θα έκανα σίγουρα στην θέση σου:http://www.stock-house.gr/CatPage.asp?PageType=SelKat&Ctg=000700110003http://www.computron.gr/pricelist.asp?cat=peripheralsMεταχειρησμένη CRT 19' και πάνω σε τιμή πολύ χαμηλή... Φυσικά προϋπόθεση είναι να έχεις την δυνατότητα να πας να δεις το κομμάτι που θα παρεις πριν την αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Απρίλιος 26, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 για την iyama visionmaster pro 454 http://www.iiyama.us/default.asp?SID=&LNG=US&NAV=236&PCAT=1&PROD=2750&CE=F&PARAMS=DATASHEET τι λετε? εχει diamοndtron καθοδικο.5 χρόνια κάτοχος της προηγούμενής αδερφής της Pro 450.Απλά θα σου πω ότι:- Οι καθοδικοί Diamontron είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα από άποψη καθοδικών (ό,τι πιο flat καί στους 2 άξονες, και στιλπνότατο χρώμα)- Η Iiyama κάνει από τις ποιοτικότερες υλοποιήσεις (κάνει καί η Mitsubishi)- Η συγκεκριμένη οθόνη που θές να πάρεις είναι απλά διαμάντι:----> 640x480 -> 200Hz----> 800x600 -> 200Hz----> 1024x768 -> 160Hz----> 1152x864 -> 120Hz----> 1280x960 -> 120Hz----> 1600x1200 -> 100HzΠάει και παραπάνω σε ανάλυση, αλλά δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Απρίλιος 26, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 2048X1536 @ 75 αλλα μην περιμενεις να διαβασεις κειμενο. Για παιχνιδι ομως ειναι τελεια η αναλυση αυτη. ( Καλα ντε δεν θα παιζεις και FEAR). Αλλα ΤΟCA ανετα και δεν χρειαζεσαι antiallising Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Απρίλιος 26, 2006 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Για Gaming PHILIPS 109E 19"Maximum resolution : 1920 x 1440 @ 60 Hz Recommended resolution : 1280 x 1024 @ 85 Hz Τιμή: 145,28 (τελική)http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=5318Τα υπόλοιπα χρήματα κράτα τα για καμμιά σοβαρή TFT, γιατί είναι κρίμα να ξοδέψεις 400 euro σε CRT... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.