Jump to content

Ερώτηση για raid?

superduke

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω την παρακάτω μητρική και θέλω να βάλω δυο δίσκους σε raid.Πρώτα από όλα θα πρέπει να κάνω format?Επίσης είχα δοκιμάσει πριν δυο εβδομάδες και εκτός ότι μου σβήστηκαν όλα τα δεδομένα δεν μπόρεσα να κάνω την εγκατάσταση γιατί δεν αναγνώριζε τους δίσκους.Αυτό οφείλεται στο ότι στο bios βάζω raid controller ενώ πριν είναι ide controller,πως όμως θα τους σε raid χωρίς αυτό?Παρακαλώ βοηθήστε

καταρχας καλά έκανες και έβαλες raid controller. Μετά το πρώτο post του bios θα σου ζητάει να πατήσεις ένα πλήκτρο για να μπεις στο bios του raid controller από όπου θα φτιάξεις την συστιχοια..

Μετά την δημιουργία της θα πρέπει στο boot των xp να πατήσεις f6 για να σου ζητήσει τους οδηγούς του raid controller οι οποίοι πρέπει να ειναι σε δισκέτα.

Τέλος δεν μας λες τι raid θελεις να κάνεις. Για stripping θα πρεπει οι δίσκοι να είναι ακριβώς ίδιοι, κάτι το οποίο προτείνεται και για mirroring αν και δεν είναι απαραίτητο.

Αν κάνεις mirroring όχι, απλά θέλει προσοχή οταν φτιάχνεις το array. Aν κάνεις stripping, τότε ναι θα σβηστούν όλα σου τα αρχεία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις αντίγραφο ασφαλείας για κάθε ενδεχόμενο.

Μπορούν 2 ΑΤΑ δίσκοι να δουλέψουν σε RAID και πώς; Έχω έναν 20άρη Maxtor και έναν 80άρη WD

Μπορούν 2 ΑΤΑ δίσκοι να δουλέψουν σε RAID και πώς; Έχω έναν 20άρη Maxtor και έναν 80άρη WD

Είτε το m/b έχει ενσωματομένο RAID controller είτε πρέπει να αγοράσεις.

Και φυσικά οι σκληροί πρέπει να είναι ίδιοι για να δουλέψει.

Αλλιώς είτε δε θα πετυχαίνει καν ή σε περίπτωση διαφορετικής χωριτικότητας, ο μεγάλος θα πέσει στα επίπεδα του μικρού.

• 1 month later...

ναι. Αλλα χρειαζεσαι controller για raid αν δεν εχει η mobo. Τοτε αγοραζεις. Επισης πρεπει να εχεις ιδιους δισκους αλλιως δεν θα πανε ολα καλα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.