Jump to content

Οpterοn 146 δεν παει πανω απο 2400 ...

squid

Recommended Posts

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply
Δε νομίζω να βοηθά σε τίποτα αλλά ας το αναφέρω:

και μένα πάνω από 2400 δε μπαίνει windows...

εχω ακομη εναν παθοντα με το 250 barrier στο Οcworkbench με ιδιο board με το δικο μου, ΑSRock 939 SLI32 ...

δωστου λιγο ταση παραπανω του παιδιου.θελει να φαει..

Ταση maximum 1.45 στα Asrock. Να παω για μόντα ? ... κανεις με κολλητήρι απο θεσσαλονίκη ? :D

νομιζω οτι ξερω τι φταει!ειχα το ιδιο προβλημα με 939dual sata2 , κανε κλεαρ το Cmos μετα περνα το πιο προσφατο βιος και αντι για επανεκινηση κλησε το πισι , κανε παλι κλεαρ το Cmos και μολις μπουταρεις παλι περνα το Bios και κλασικα κληνεις το PC και kaneis clear cmos ,τωρα ανοιξε το PC και κατα 99,9% σπαει ο τοιχος των 240!

νομιζω οτι ξερω τι φταει!ειχα το ιδιο προβλημα με 939dual sata2 , κανε κλεαρ το Cmos μετα περνα το πιο προσφατο βιος και αντι για επανεκινηση κλησε το πισι , κανε παλι κλεαρ το Cmos και μολις μπουταρεις παλι περνα το Bios και κλασικα κληνεις το PC και kaneis clear cmos ,τωρα ανοιξε το PC και κατα 99,9% σπαει ο τοιχος των 240!
Αυτο που το εχεις δει?Πρωτη φορα το ακουω!το εχεις δοκιμασει?

Αυτο που το εχεις δει?Πρωτη φορα το ακουω!το εχεις δοκιμασει?

Το ειχα πει σε 1-2 ατομα με pm+msn που με ρωτησαν για την 939dual-sata2(ειδαν την sig μου),επειδη ειχα βρει τοιχο χαμηλα οπως και εγω παρολο τις μοντες.Ισως ειναι ενα απο τα παιδια.

Εχει ενα "bug" η asrock 939dual-sata2 τουλαχιστον,με 1 flash,περναει το bios,αλλα καποιο σημεια μενουν με τον παλιο κωδικα,με την δευτερη φορα διαρθωνεται.Για καλο κακο ομως ειχα προτεινει 3 flash+clear cmos καθε φορα.

Ολα αυτα τα εβγαλα συμπερασμα μετα απο το ψαξιμο που ειχα ριξει,τοτε που ειχα βρει τοιχο στα 250.Μετα επαιζα μεχρι 300 (αλλα βρηκε τοιχο η cpu)

:107:

Aυτο εσυ το ανακαλυψες ή το διαβασες καπου ?

δηλαδη λες :

1. Clear CMOS

2. Flash Floppy latest Bios (ή flash μεσω windows?)

3. dont restart, shut down

4. Clear CMOS again

5. flash latest bios again

6. shut down again

7. Clear CMOs again, οπότε

8. δεν περναω bios παλι ?

.

Το ειχα πει σε 1-2 ατομα με pm+msn που με ρωτησαν για την 939dual-sata2(ειδαν την sig μου),επειδη ειχα βρει τοιχο χαμηλα οπως και εγω παρολο τις μοντες.Ισως ειναι ενα απο τα παιδια.

Εχει ενα "bug" η asrock 939dual-sata2 τουλαχιστον,με 1 flash,περναει το bios,αλλα καποιο σημεια μενουν με τον παλιο κωδικα,με την δευτερη φορα διαρθωνεται.Για καλο κακο ομως ειχα προτεινει 3 flash+clear cmos καθε φορα.

Ολα αυτα τα εβγαλα συμπερασμα μετα απο το ψαξιμο που ειχα ριξει,τοτε που ειχα βρει τοιχο στα 250.Μετα επαιζα μεχρι 300 (αλλα βρηκε τοιχο η cpu)

Όπως είπε κι ο MADkiller7,αυτή είναι δική του διαπίστωση..

Tα βηματα

1.clear bios

2.flash from disk (dos) το bios που θες.

3.shut down

Αυτα τα βηματα θα τα κανεις 3 φορες την μια μετα την αλλη.Οχι απο τα windows.Αν εχει το ιδιο bug με την dual-sata2 θα λυθει με αυτον τον τροπο.

:107:

δηλαδη λες :

1. Clear CMOS

2. Flash Floppy latest Bios (ή flash μεσω windows?)

3. dont restart, shut down

4. Clear CMOS again

5. flash latest bios again

6. shut down again

7. Clear CMOs again, οπότε

8. δεν περναω bios παλι ?

.

o madkiller με του πε καλο :D

το δοκιμασα αλλα δεν αλλαξε το barrier. δεν παει πανω απο 240 ... Επισης τωρα μου βγαζει στο μπουταρισμα και ενα μηνυμα "1394 GUID invalid in both CMOS and Flash, press F1 to resume and continue" και αργοτερα και ενα αλλο CMOS bad checksum error message κατι .............

.

Απο τo FAQ της ASRock

Question: Should I clear the CMOS after I upgrade the BIOS?(1/30/2003)

Answer:If your system is running fine, you do not have to clear the CMOS. Also please do not clear the CMOS right after you upgrade the BIOS. After upgrading the BIOS, please reboot your system once then you can clear the CMOS if you need to do it.

Question: How to clear CMOS? (6/13/2003)

Answer:Please unplug the ATX power and remove the battery, use a metal material like paper clip to short the CLRCMOS1 soldering points or CLRCMOS2 jumpers for 3 seconds. After that, install the battery and plug the ATX power back to the motherboard.

Note: Please do not clear the CMOS right after you update the BIOS.

μου εστειλαν απο την ASRock δυο DOS executables, που φλασαρουν τα firewire και lan. δουλεψαν, εφυγαν τα error messages. To μονο σπασιμο ητανε οτι απο τους κωδικους που ζητανε να περασεις, ο ενας, του 1394, βρισκεται σε ενα μικροσκοπικο αυτκόλλητο στο floppy connector sto board, επρεπε να βγαλω το Board απο το κουτι για να μπορεσω να το διαβασω, ασε που ειχε και κομενα ψηφια λογω εκκεντρης εκτυπωσης, τελικα τη γλυταρα με ενα κοματι καθρεπτη

δεν δοκιμασα ακομη τη μεθοδο των απανωτων clear CMOS/ flash bios σε συνδυασμο με αφαιρεση της μπαταριας περα απο το τζαμπερωμα

περασα και καινουριο bios (1.30) αλλα ακομη δεν εχει αλλαξει τιποτα σε σχεση με το φραγμα των 240

.

Ρε παίδες για την dual sata2 ξέρω για όριο στα 270 και όχι στα 240. Άσε που είναι και άλλη μητρική του φίλου. Οι UCCC δεν υπάρχει περίπτωση να μην περνάνε τα 240, και ο 146 χλωμό επίσης να μην περνά τα 2400, ακόμα κι αν είναι χάλια κομμάτι. Εξάλλου και στα 8χ250 δεν σου δουλεύει. Δοκίμασες με 1 dimm, μήπως δεν συνεργάζονται καλά τα 2 μεταξύ τους; Αν με 1 σου δουλέψει, δοκίμασε αντιμετάθεση στα slots.

Προτείνω να "στείλεις" την Asrock και να πας σε πιο σοβαρή μάρκα μητρικής. Kι αν παίζει οικονομική στενότητα, τράβα καμιά βόλτα από stock house, τώρα ειδικά με την έλευση του ΑΜ2, ίσως να βρείς καλά κομμάτια σε ξευτίλα τιμή, και 6 μήνες εγγύηση.

Αμαρτία να έχεις τον Οpteron στα 2400, ενώ με μια άλλη μητρική μπορεί να 3αρίσει! Να ήταν το θέμα για 100-200 mhz, θα σου έλεγα να μείνεις όπως είσαι.

Συμφωνω, και εγω ετσι νομιζω, οπως τα ειπες. Τωρα για αλλαγη μητρικης, ειμαι θεσσαλονικη και δεν εχω και διαθεση να ξαναμπαινω στην ιδια διαδικασια.

Το 270 barrier στα 939Dual ήτανε τoυ bios, το αλλαξε η Asrock στις τελευταιες εκδοσεις του bios. To 240 που λεει ο killer ειναι , πιστευω παρομοιο θεμα με αυτο που εχω και εγω, και τουλαχιστο αλλοι δυο χρηστες με το ιδιο board που πετυχα στο ΟCworkbench forum. φαινεται καποιες παρτιδες απο αυτα τα board (εξαγωγη? ....) εχουν διάφορα barriers 240-280 ...

Δοκιμασα και με ενα dimm μονο, τα ιδια.

Bασικα, Blue screen μολις παει να μπει στα windows. Aκομη και με 8x250 οπως ειπαμε, και την μνημη με 133 διαιρετη, 2Τ κλπ και ΗΤ πολυ χαμηλα

Αν βρω 2η 6800GΤ θα δοκιμασω και το SLI, αν εχει και εκει ζητηματα θα φαει ποδι η μητρικη τοτε σισγουρα

Ερωτηση 1: Mεχρι τι load θερμοκρασια CPU μπορω να μην ανησυχω?

Ερωτηση 2: Μέχρι τι load θερμοκρασια GPU (6800 GT) μπορω να μην ανησυχω?

:: ASRock 939SLI32

:: Hiper 480W Type-R

:: Opt 146 CABGE 0536 VPMW @ 2400 (10x240) 1.4V

:: AC Freezer Pro

:: 2x1Gb Transcend (Samsung UCCC) DDR400 @ 240, 3-4-3-7, 1T, 2.73v

:: Leadtek Winfast 6800GT @ 410 / 1100

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.