Jump to content

Οpterοn 146 δεν παει πανω απο 2400 ...

squid

Recommended Posts

Asrock SLI32 . 2 x 1GB Transcend PC3200 (Samsung UCCC). Oσο και να κατεβαζω τις μνημες , τι διαιρετες, τι 2Τ, τι timings, τι χαμηλωμα HTT, με πανω απο 240 CPU FSB δεν δουλευει, ουτε καν στο bios δεν ειναι σταθερο.

Ειναι μηπως θεμα voltage ? θελει πανω απο 1.45 για να παει πανω απο 240 ?

εντωμεταξυ το CPUZ μου δειχνει αυτο το περιεργο voltage ... μηπως δεν ειναι ενημερωμενα ακομα για την μητρικη αυτη ?

.

post-1094-1442174360,2491_thumb.jpg

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply
δεν εχεις dual sata 2, sli 32 έχει.

squid τον εχεις δοκιμάσει σε άλλη μητρικη να δεις αν ανεβαίνει?

Hτανε του Madg77 και δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω οτι ανεβαινε κανονικα

Εντωμεταξυ το CPUz δειχνει σαν SB το Μ1573, δεν θα επρεπε να λεει Μ1695?

.

Mηπως να δοκιμασεις καμια λιγο ποιο σοβαρη μητρικη? βλεπεις η ΑSRock δεν ειναι για πολλα πολλα.Η ταση που λεει το cpuz ειναι το vdimm μην αγχωνεσαι δε λεει τιποτα αυτο αν εδινες 2.7V στο cpu θα ηθελες πυροσβεστηρα......

Mηπως να δοκιμασεις καμια λιγο ποιο σοβαρη μητρικη? βλεπεις η ΑSRock δεν ειναι για πολλα πολλα.Η ταση που λεει το cpuz ειναι το vdimm μην αγχωνεσαι δε λεει τιποτα αυτο αν εδινες 2.7V στο cpu θα ηθελες πυροσβεστηρα......

Δεν ηθελα τρελα OC, απλα βλεπω οτι πιανω λιγοτερα απο οτι ο μεσος ορος με ιδιο συστημα. Για παραδειγμα Ο Dimitris74 πιο πανω εχει τον 146 με Asrock στα 2700 24/7 ... Και στο URL πιο πανω απο οτι βλεπω χωνουνε γκαζια με το asrock ...

Στοχος μου ειναι 2500 1:1 1Τ , ή 2700 με οτι max settings σηκωσει με σταθεροτητα η ram , νομιζα δε ζηταω ανεφικτα πραγματα απο αυτο το board με αυτες τις μνημες και τον 146 , νομιζα :033:

.

Δοκιμασε καποιο modded bios αν εχει γι αυτη την μητρικη.Ψαξε στο www.ocworkbench.com ,εχει πολλες πληροφοριες εκει για ASRock (οπως ανεφεραν πιο πανω).

Φτηνες μητρικες δε λεω,αλλα μπορουν να κανουν πολλα καποια μοντελα.

Μηπως απλα θελει Arctic Silver και καλυτερο HSF? Εχω επανω το ΑC Silencer 64 Ultra TC αλλα επειδη δεν υπαρχει χωρος για το δευτερο μοχλο του, λογω εγγυτητας του NB απο εκεινη τη μερια, εχω σφιξει το ελασμα με μια βιδα στη θεση του μοχλου. Χρησιμοποιησα το ΜΧ1 που ειχε το Silencer μεσα. 42.5 βαθμους μου λεει αυτη τη στιγμη το Sandra

.

αν θεωρειται idle το surfing, και 1200 ΜΗz απο το Cool'n'Quiet. Ανοιχτα Yahoo Messenger, MSN messenger, explorers, Netscapes, Outlook, Notepad, Kerio, AVG, CPUz, Sandra, mailwasher, :( Eντω μεταξυ τα Μ1695 & Μ1697 βγαζουν πολυ ζεστη τα ατιμα ....

απενεργοποιησα Cool'n'Quiet Και ειναι στους 50 τωρα :( ....

Δεν κανει καλη επαφη η ψυκτρα σου,πολυ πιθανον μιας και ειναι πιασμενη απο την 1 πλευρα οπως ειπες.50c δεν εχω ουτε στα 1.55ν @ 2700 full load.

Οσο για τις ψυκτρες των chipset,στο ocwoekbench που διαβασα αν και τα εφτασαν 80c δεν ειχαν προβλημα ουτε διορθωθηκε κατι με την ενεργη ψυξη που εβαλαν,ειτε ειναι ζεστα ειτε κρυα,το ιδιο ειναι.

Και στην δικη μου μητρικη ειναι αρκετα ζεστα,αλλα κανενα προβλημα.

Προσεχε τι λες :044: ακους εκει δε μου ανεβαινει :eek:

Το πιο πιθανο φαινεται να ειναι η πιεση με την οποια καθεται η ψυκτρα πανω στην CPU , μαλλον δεν καταφερνω με την πατεντα με την βιδα να πετυχω αρκετη πιεση ισως να υπαρχει και καποια ελαχιστη αποκλιση απο παραλληλια στις δυο εφαπτομενες επιφανειες, λογω παχους ΜΧ-1 και πατεντας. 2400, surfing, και 50 βαθμοι με AC Silencer 64 Ultra TC μπορει εκει να ειναι το ζητημα

• 4 weeks later...

Τελικα εβαλα οχι την stock αλλα μια AC Freezer Pro με ΑS5 και ενα κουστουμακι copper με ceramique στα dimms. Βγηκε και καινουριο bios για το board το περασα και αυτο ...

Result ? τα ιδια ...

Φαινεται να ειναι κατι με το board μαλλον... Δοκιμασα 8x250, 9x250, Μνημες χαμηλα, πολυ χαμηλα, πχ 133 διαιρετη, 2Τ, 3-4-4-8 ή auto, 2T, flex enabled (για οσους εχουν Αsrock 939) HTT multi στα 1x-3x ... τιποτα ... Μολις το FSB γινει 250+ oτι αλλο και να κανω με τα αλλα settings δεν αλλαζει τιποτα ...

Eνω, με 240x10 1.425-1,450v, ram 1:1, 3-4-3-7, 2.7v, 1T, HTT 4x oλα μελι γαλα... και θερμοκρασιες ιδιες με 200x10 ...

Δε δοκιμασα ακομη με ενα stick μονο να δω τι γινεται ....

ug?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.