Jump to content

ρεκορ θερμοκρασιας

underachiever

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

μετα απο καμια ωρα fear κανω ενα αλτ-ταμπ για να ριξω μια ματια στις θερμοκρασιες, το συνηθιζω, και τι να δω: 60 η cpu, 80 η μια gpu και 88 η αλλη :103: το κουτι βεβαια ηταν κλειστο, το ανοιξα, αλλα θορυβηθηκα και θελω να μου πειτε καμια προταση για να μη τα παρω στο χερι καμια ωρα. Μεχρι σημερα το ανωτερο που ειχα δει ηταν 57 η cpu και αυτο στο s&m, και 78 η gpu η δευτερη που ειναι πιο στριμωγμενη. Πως μπορω να αναβαθμισω την ψυξη μου? Και περιπου σε τι τιμες ? Σε πρωτη φαση μπορω να διαθεσω κοντα στα 150-200 ευρω. Παντως γεγονος ειναι οτι το sli εκτιναξε τη θερμοκρασια του συστηματος γενικοτερα στα υψη.

λογικό είναι αφού στριμώχνονται οι κάρτες...και από ό,τι βλεπω δε μπορείς να κάνεις και πάρα πολλά για τις GPU αφού είναι στριμωγμένες...μόνο σε asus μπαίνουν και στις 2 coolers :p

Δεν παιρνεις τιποτα στο χερι απλα βλεπω απο το sig σου οτι σου χρειαζεται ενα μεγαλο μεγαλο κουτι με καλο ρευμα αερα μεσα και οπως το βλεπω ισως ενα μεγαλυτερο PSU ενα Αntec Τruepower 2.0 550W ισως τωρα που εχεις βαλει SLI κι ολας.......

Τι κουτι εχεις?

Εχει fun στο πλαινο παραθυρο η πισω(κατω απο το τροφοδοτικο)?

Τα καλωδια σου μεσα στο κουτι ειναι μαζεμενα για να υπαρχει ροη αερα?

Το βασικο προβλημα με τα mobo που παιζουν με sli ειναι οτι ειναι πολυ κοντα οι καρτες και ο αερας δεν εχει τροπο να φυγει απο καπου.Αν δεις αυτη που εχει την μεγαλυτερη θερμοκρασια,θα ειναι αυτη που ειναι πανω απο την αλλη ,και αυτο γιατι ο ζεστος αερας εχει την ταση να ανεβαινει προς τα πανω.Θα σου πρωτεινα να αλλαξεις σε πρωτη φαση το τροφοδοτικο σου,που για το συστημα σου ειναι οριακο,με ενα που να εχει δυο η τρεις ανεμιστηρες οπως ειναι το coolergiant της enermax,και φυσικα να ειναι 500 βατακια και ανω γιατι εχεις και δυο 7800,και dual core.Βαλε καμια φωτο απο το κουτι σου για να δουμε τι μπορει να γινει για τα υπολοιπα.

το κουτι εχει 2 ανεμιστηρες εναν μπροστα στους σκληρους και ενα πανω απο το τροφοδοτικο να βγαζει αερα. ειναι αυτο στο attachment. σχετικα με το τροφοδοτικο, το σκεφτομουν πολυ να αλλαζα τωρα που εβαλα τη δευτερη 7800gt, βλεποντας τα specs toυ εχει 2 12αρες (split η combined mode) με δυνατοτητα παροχης 28Α συνεχομενα και 32Α peak για 30 δευτερολεπτα. Απο την αλλη οι καρτες μου σε sli, συμφωνα με to slizone, θελουν 26Α στα 12V. Ετσι σκεφτηκα να δω πως θα ανταποκριθει το ηδη υπαρχον και εαν ηταν αναγκαιο θα επαιρνα ενα μεγαλυτερο, γιατι ηταν και το οικονομικο στη μεση. Παντως αν και ημουν απαισιοδοξος στο θεμα αυτο εχω ψιλο-εκπλαγει γιατι αποδεικνυεται σκυλι, τροφοδοτει ολο το συστημα της υπογραφης και δεν εχει δωσει το παραμικρο δικαιωμα μεχρι στιγμης. Και του κανω βαρια χρηση.

Τωρα στο θεμα των θερμοκρασιων, επειδη στα τοσα χρονια που ασχολουμαι δεν εχω βαλει ποτε κατι εκτος stock, αρα δεν ξερω τι ειναι καλο και τι οχι, πιστευετε οτι καλυπτομαι απο τα ηδη υπαρχοντα? Βλεπω οτι αρκετοι απο εσας χρησιμοποιειτε υδροψυξη, να τους ριξω μια ματια η οχι? Μηπως μια ψυκτρα αερα ισχυροτερη?

ΥΓ. EBAΛΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ.

Τα καλωδια που βλεπετε ειναι στη βελτιστη κατασταση που μπορουσα να τα τακτοποιησω, δεν υπαρχει χωρος ουτε για δειγμα, με 4 σκληρους, ενα floppy, dvd, το bay της x-fi. Λετε να αλλαξω και κουτι?

post-3556-1442174359,3425_thumb.jpg

post-3556-1442174359,4157_thumb.jpg

αν χωράει μπροστά βάλε έναν ανεμιστήρα ακριβώς απέναντι από τον ανεμιστήρα που βγάζει αέρα από την πίσω μεριά του κουτιού.

Ο μπροστά θα βάζει βέβαια αέρα και θα δημιουργήσεις ένα καλό ρεύμα.

πιστευω πως οντως θα πρεπει να αρχισεις να σκεφτεσαι αλλο κουτακι.μονο και μονο η καλυτερη μαζωξη των καλωδιων που θα σου προσφερει θα κανει διαφορα.δες το δικο μου.

post-313-1442174359,521_thumb.jpg

@giorgos th. το κουτι ειναι της υπογραφης?

Γενικα αν θελετε προτεινετε μου ενα κουτι, αν ειναι να αλλαξω προτιμω ενα με πολυ καλη εργονομια, μεχρι 150-170 ευρω τα διαθετω.

ναι ειναι το κλασσικο του Πλαισιου.αλλα με τα ~100Ε που εχει στανταρ βρισκεις κατι καλυτερο.απλα εμενα δεν με ενοιαζε πολυ η ομορφια αλλα το μεγεθος και το φουλ αλουμινιο.αυτο ειναι.

post-313-1442174359,6022_thumb.gif

πλακα πλακα underachiever πολυ μουρατο ειναι το κουτακι σου.απο που το εχεις παρει?σκεφτομαι να αλλαξω με ενα midi της προκοπης γιατι δεν εχω πολυ υλικο και το Chieftec ειναι μουλαρι τελειως..

απο ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα μου αρεσε πολυ η εργονομια των lian li, εχει κανεις απο εσας μηπως? Επισης ειδα οτι διαθετει και καποια silent μοντελα, με ηχομονωση, και ηθελα να ξερω αν ειναι αποτελεσματικη. Παιδια πολυ ωραια κουτια..., με βλεπω να ξοδευομαι παλι...

Γενικα αν θελετε προτεινετε μου ενα κουτι, αν ειναι να αλλαξω προτιμω ενα με πολυ καλη εργονομια, μεχρι 150-170 ευρω τα διαθετω.

σου`χω καλυτερη λυση.ελα να ανταλλαξουμε κουτια και δωσε 10-20Ε το πολυ να το βαψεις και εισαι κομπλε...:115: :104:

απο τον Ματσουκα Θεσ/νικη το ειχα δει επι τοπου και μου αρεσε, γυρω στα 50 ευρω κανει και ειχε και noname τροφοδοτικο 450watt, με μολις 16Α στα 12 V, και το πηρε πισω ο Αρης και μου εκανε εκπτωση στο Tagan που εχω, το οποιο ειναι μολις 430 W και εχει 28A στα 12V :p

@ giorgos th.

πολυ ωραιο το κτηνος, και ψηνομαι για την ανταλλαγη που λες :109:

το δικο μου ειναι μαυρο και εχει μπλε ηλεκτρικ led στους ανεμιστηρες

ΕDIT 63 + ΦΠΑ εχει τελικα, στο site www.matsoukasbros.com το εχει σαν ATX Air Max

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.