Jump to content

Γνώμες για EIZO S1910

WAntilles

Recommended Posts

Σκέφτομαι να χτυπήσω μία 19άρα TFT EIZO S1910.

Έχω όμως τους εξής ενδειασμούς και θα ήθελα τη γνώμη σας:

1. Δεν έχει 0 pixel εγγύηση η EIZO όπως η LG. Και ήδη στην LG μου, ύστερα από σχεδόν χρόνο, έχω την εντύπωση ότι έχω βρει ένα καμμένο pixel.

2. Την κάκιστη - ιδίοις όμμασι - άποψη που έχω για τις CRT EIZO με τα απαράδεκτα μουντο-θαμπά χρώματά τους. Να σημειώσω εδώ ότι:

----> α. Έχω ήδη μία LG 1980Q για την οποία δεν μπορώ να πω ότι έχει και εκπληκτικά χρώματα.

----> β. Σχετικό με το α -> δεν έχω δει ποτέ άλλη TFT οθόνη για να μπορώ να συγκρίνω. Την συγκρίνω με την ασύγκριτη CRT Iiyama Vision Master Pro 450 (A901HT) με καθοδικό Diamondtron που έχω εδώ και 5+ χρόνια.

----> γ. Σχετικό με το β -> Άρα δεν έχω δει ούτε και την EIZO S1910 ποτέ με τα μάτια μου. Π.χ. το Πλαίσιο θα έχει στη βιτρίνα του να την δω;

----> δ. Δεν γνωρίζω τις διαφορές "στα χαρτιά" των διαφορετικών panel. Με ενδιαφέρει στην πράξη τί διαφορά κάνουν (αν κάνουν). Το λέω αυτό διότι γνωρίζω ότι η EIZO S1910 έχει panel που "στα χαρτιά" είναι καλύτερο από της LG 1980Q.

----> ε. Σχετικό με το 2 και όλα τα υπο-εδάφιά του -> Δεν είμαι γραφίστας, δεν με νοιάζει το "φυσικό" χρώμα. Με νοιάζει το στιλπνό χρώμα, ωσάν να είναι όλα γυαλισμένα "για επιθεώρηση". Π.χ. χρώμα κοντά σε αυτό των καθοδικών Diamontron και των τηλεοράσεων με Pixel-Plus / Movie-Plus.

3. Γνωρίζω ότι ο κάθε κατασκευαστής TFT μετρά διαφορετικά τον χρόνο απόκρισης. Αλλά δεν παύει να με ανησυχεί το ότι η LG 1980Q που έχω λέει 8ms (και είναι πολύ καλή στην πράξη σε αυτό) και η EIZO λέει 16ms.

----> Είμαι μεν περιστασιακός gamer, αλλά με ενδιαφέρει όπως είπα το καί το ζωντανό χρώμα (για καμμιά ταινία στο PC) καί η γρήγορη κίνηση (χαμηλά ms).

Αναμένω με ενδιαφέρον την άποψή σας.

Η οθόνη θα συνδεθεί μέσω DVI σε μία nVidia 6800GT PCI-e και θα χρησιμοποιείται σε Linux amd64 & Windows x64.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=14846

εκεί εξαντλήθηκε το θέμα :)

Οσο για την δική μου άποψη, νομιζω αφου θες να δώσεις €€ πολύ καλη κινηση και μη στεναχωριέσαι για τα 0 πιξελ.

Μπορείς να εμπιστευτείς τους ιάπωνες. Ξερουν τι κάνουν. ;)

εκεί εξαντλήθηκε το θέμα

Τρέχω να διαβάσω.

Θα με ενδιέφεραν σφόδρα πάντως καί:

α. Η άποψη της Στέλλας (εκείνη είναι η αιτία που για πρώτη φορά τολμώ να πλησιάζω τις ψευτο-μουντο-θαμπές EIZO)

β. Η άποψη κάποιου που να την έχει δουλέψει σε Linux (Xorg + Gnome). Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η οθόνη να δίνει σωστό EDID information για να αποφευχθούν φαινόμενα σαν το παρακάτω:

http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=129361

Πολλά στηρίζονται στο πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις.

Προσωπικά έχω να δουλέψω με CRT πάνω από 5 χρόνια και δεν θα έλεγα ότι έχω πια επαφή με αυτές.

Όσον αφορά τα χρώματα των TFT. Σε άμεση σύγκριση (δίπλα-δίπλα) με pva/mva panel (δεν το συζητάω καν για ΤΝ. Η διαφορά είναι χαώδης), έχω δουλέψει τις

- ΕΙΖΟ L578 ... S-PVA

- Fujitsu-Siemens P19-2 ... S-PVA

- Belinea 101920 (111919) ... S-MVA

Mε ενθουσιασμό πήρα την P19-2, ο οποίος μετατράπηκε σχεδόν σε απαγοήτευση όταν η οθόνη λειτούργησε δίπλα στην ΕΙΖΟ. Ορατή διαφορά στα χρώματα. Ποιο ζωντανά στην ΕΙΖΟ. Η οθόνη βέβαια από μόνο της είναι πολύ ικανοποιητική.

Μετά ήρθε η Βelinea. Kαι από αυτήν είχα πολλές προσδοκίες. Η ΕΙΖΟ απουσιάζει στο service της αντιπροσωπείας και έτσι η σύγκριση γίνεται με την Fujitsu. Απογοήτευση και εδώ. Τα χρώματα είναι αρκετά χειρότερα από την P19-2. Πιο αχνά και με έντονο το φαινόμενο του backlight. Δεν τολμάω ούτε να φανταστώ πως θα είναι σε σχέση με την ΕΙΖΟ.

Aπό την εμπειρία μου μέχρι εδώ, χρώματα σαν την ΕΙΖΟ δεν έχω δει σε άλλη οθόνη TFT. Βέβαια δεν έχω δουλέψει με κανένα IPS panel, το οποίο πιστεύω ότι είναι εξίσου ποιοτικό.

Η επιλογή μου αυτή την περίοδο θα ήταν το AS-IPS που προς το παρόν (όσο γνωρίζω) φοράει μόνο η Νec 20WGX2. To μόνο που με προβληματίζει σε αυτή την οθόνη είναι η glossy επιφάνειά της, που την καθιστά καθρέφτη αν υπάρχει φως μπροστά της. Με 609 ευρώ από Pixmania είναι πολύ δελεαστική πρόταση.

Mην μπερδευεσαι φιλε μου. Go 4 EIZO!!!

Αυτό που λες είναι προβλημα αναλύσεων/συχν ανανεωσης right?

Εγώ παντως με την δικια μου (L568k) δεν είχα το παραμικρό prob στο Gnome. Και δεν νομιζω να έχεις εσυ με οθόνη κλασεις ανώτερη από τη δικια μου.

LG vs EIZO ?????

μη τρελαθουμε

Η νυχτα με την μερα ειναι

εδω οπως λει και το παλικαρι το εξαντλησαμε τι θεμα.

μια και ειπες για χρώματα εαν δεις να παιζει HD 1080 θα εντιπωσιαστείς

Να εχεις υποψιν πως εχουν ηδη ανακοινωθει οι νεες eizo και θα ειναι στην αγορα αρχες ιουνιου. Ποιοτητα εικονας ακομα καλυτερη και χωρις το μικρο ghosting που παρουσιαζει το παρων μοντελο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.