nikchris Μάϊος 10, 2006 Author #101 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Eχω δει ομως αυτο το αρθρο εδω και θ ηθελα τη γνωμη σας.Στο αρθρο λεει οτι ο pentium d805 μπορει να φτασει κ τα 4.0Ghz!!!!Δεν με ενδιαφερει να το παω τοσο πολυ,αλλα αν απο 2,66 το κανω γυρω στο 3,2 με 3,5Ghz τοτε δεν θα ηταν καλα να γλυτωσω καποια λεφτα????Βεβαια δεν ξερω πως γινεται ακριβως η διαδικασια αλλα γιαυτο ειναι τα φορουμς:033: .Εχω δει οτι ο D805 εχει FSB sta 533Ghz.Στο αρθρο ομως λεει για FSB 133 και Multiplier 20x.Τι ακριβως ειναι αυτο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike79020001442169095 Μάϊος 11, 2006 #102 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 το FSB 133 ειναι του επεξεργαστη και FSB*Multiplier=ταχυτητα επεξεργαστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάϊος 11, 2006 Author #103 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 O ΑΜΔ αντι για μερικα κιλα κας παραπανω έχει κατι ασημαντο που λεγται IMC.Στα 217€ ο Αγιος Ντιέγκο με λιγη τυχη κάνει αυτά που βλέπεις και πιο πάνω.Tι λιγη τυχη λες τωρα... Μιλας για πολυ συγκεκριμενα μοντελα και αντε γεια...Αντε πες στον πωλητη της γραμμης και του πλαισιου για steppin ktl και θα σου πει τι ειναι αυτο"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Μάϊος 11, 2006 #104 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Μην ορκίζεσαι για αυτό. Ξερώ τουλάχιστον 2 άτομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάϊος 11, 2006 Author #105 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 η εξαιρεση δεν ειναι ο κανονας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Μάϊος 11, 2006 #106 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Αν θες να μαθεις για stepping κανεις ερευνα στα διαφορα forum και πας στο Πλαισιο ή οπου σε βολευει και διαλεγεις μονο σου.Περιμενεις να ξερει ο πωλητης που δεν εχει καμια υποχρεωση να ξερει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάϊος 11, 2006 Author #107 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Και τι υποτιθεται οτι ξερει ο πωλητης???Εγω που πουλαω αλουμινια δεν ξερω για κλειδαριες κ ανακλησεις???Αφου οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι με το αντικειμενο.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ειχα παει στο Πλαισιο κ δεν βρηκα ουτε εναν πωλητη να ξερει απο οθονες TFT.Δηλαδη αν δεν εχω αποφασισει τι θα παρω να μην παω καθολου??Εστω οτι ειμαι αναμεσα σε τρεις οθονες.Τι θα μου πει ο πωλητης??Τι θα μου δωσει?τιποτα ως επι το πλειστον...Εκαναν λες κ πουλουσαν κουλουρια,οταν ρωταγα για response times κτλ ουτε που ηξεραν τι ειναι αυτα.Μαλιστα ο ενας πωλητης μου λεει "Κοιτα τις οθονες που εχουμε εδω και δες ποια σου αρεσει" λες και θα επαιρνα παπουτσια.Εννοειται οτι κανω ερευνα αλλα οταν παω στο καταστημα να αγορασω κατι περιμενω να μου προσφερει κατι και ο πωλητης,μηπως εχω λαθος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Μάϊος 11, 2006 #108 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Για τις CPU που μιλαμε εχεις λαθος γιατι δεν τον ενδιαφερει τον πωλητη ποσο overclock θα κανεις με την CPU.Πρεπει να ξερει πχ τη μητρικη ταιριαζει με την CPU,με τη μνημη,σε ποσα GHz τρεχει αυτα τα λιγα.Τα stepping δεν χρειαζεται να τα ξερει.Οι πωλητες δεν ειναι παντογνωστες για να ξερουν τα παντα,βασικα πραγματα ξερουν με ενα βασικο μισθο πληρωνονται δεν γινεται να εχεις πολλες απαιτησεις.Εγω προσωπικα να ειναι ευγενικοι θελω μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάϊος 11, 2006 Author #109 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Kαλα δεν αξιζει να ασχοληθουμε παραπανω.Αφου και εγω μαλλον "ετοιμος" θα παω...Μια ερωτηση:Mεχρι που κλοκαρεται ο Pentium D 930????? Πιστευω με μια καλη ψυξη να πηγαινει μεχρι 3.4G/3.6Hz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάϊος 11, 2006 #110 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Mε μια καλή ψύξη λογικά θα τα έχεις άνετα τα 3.5+,αλλά πάντα εξαρτάται απ'το κομμάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάϊος 11, 2006 Author #111 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Kαλα ουτως η αλλως πιστευω οτι το οβερκλοκινγκ δεν προσφερει κ πολλα αφου με τα λεφτα που θα δωσεις για ψυξη μπορεις να παρεις κατευθειαν τον καλυτερο επεξεργαστη...Υ.Γ. Someone delete double post please.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike79020001442169095 Μάϊος 11, 2006 #112 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 μην εισαι απολυτος σε αυτο.μπορει με ενα καλο επεξεργαστη(ανάλογα το στεπινγκ)+μια ψυκτρα περιπου στα 50 ευρώ αντε 100 μπορει να παει παραπανω απο τον επομενο καλυτερο επεξεργαστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάϊος 11, 2006 Author #113 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 μην εισαι απολυτος σε αυτο.μπορει με ενα καλο επεξεργαστη(ανάλογα το στεπινγκ)+μια ψυκτρα περιπου στα 50 ευρώ αντε 100 μπορει να παει παραπανω απο τον επομενο καλυτερο επεξεργαστηKλασικη περιπτωση o D805 που απο 2,66 παει σχεδον ανετα στα...3,5/3,7Ghz.Ειναι ομως 80€ πιο φτηνος απο τον D930 που μπορει να πιασει αυτην την ταχυτητα χωρις εξτρα ψυξη.Δηλαδη εχεις δωσει τα ιδια λεφτα,εχεις την ιδια αποδοση(+-10%) αλλα με τον D 805 εχεις κανει ενα σοβαρο oc με οτι συνεπειες εχει αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάϊος 11, 2006 #114 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Σωστά τα λέει ο mike7902000.Αν νιώθεις οτι δε σου προσφέρει κάτι το overclocking,απλά δεν το κάνεις.Αρκετά off topic βγήκαμε όμως.Αν θέλετε να συνεχισετε τη συζήτηση αυτή καλό είναι να γίνει στην ανάλογη κατηγορία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike79020001442169095 Μάϊος 11, 2006 #115 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 συνεπειες??για να σκεφτω..οτι δεν θα σου κρατησει πανω απο 7 χρονια?επειδη το εχω ακουσει αυτο πολυ δυσκολα γινεται.οτι η μητρικη δεν θα αντεξει?ολες οι μητρικες σχεδιαζονται για να αντεχουν περισσοτερο,οσο και τα υπολοιπα μερη ενος υπολογιστη.ειναι κοινο μυστικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάϊος 13, 2006 Author #116 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 συνεπειες??για να σκεφτω..οτι δεν θα σου κρατησει πανω απο 7 χρονια?επειδη το εχω ακουσει αυτο πολυ δυσκολα γινεται.οτι η μητρικη δεν θα αντεξει?ολες οι μητρικες σχεδιαζονται για να αντεχουν περισσοτερο,οσο και τα υπολοιπα μερη ενος υπολογιστη.ειναι κοινο μυστικο.ειχα κλοκαρει τον ταπεινο Cel1200 μου με αποτελεσμα να μου κολαει σε παιχνιδια και μερικα βιντεο η καρτα γραφικων.Ενταξει σχεδον δικια μου η μλκια για ενω στα 98 επαιζε κανονικα,κολαγε μονο στα ΧΡ και μεχρι να το καταλαβω......Ειχα κανει κ καλο κλοκαρισμα παντως (1200->1400)Αυτο μπορει να ειναι μια συνεπεια του oc που μπορει να φταιω εγω που δεν εχω αρκετες γνωσεις αλλα δεν παυω ομως να μην τις εχω:021: Ενα αλλο που ειχα παθει ειναι οτι δεν ξεκιναγε το pc επειδη ειχα βαλει πολυ μεγαλη συχνοτητα και δεν θυμονουν με τιποτα το shortcut που ξεκιναγε με τo default clock.Ουτε λογος βεβαια για jumperακια kαι τετοια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike79020001442169095 Μάϊος 13, 2006 #117 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 καλυτερα ανοιξε ενα thread στο overclocking τμημα να σου απαντησω τι εφταιγε.επειδη ειναι οff-topic το θεμα που εχει προκυψει+επειδη ηδη αν ειδες μας εχουν κανει συσταση καλυτερα να το αναλυσουμε εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.