Jump to content

dual core,γιατι??

nikchris

Recommended Posts

Ε, αλλο πράμα να σκας το 350αρι και να παίζεις ΒF2 ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΛΑ να ακους μουσική απο WMP10....

Εγώ πχ με μολις 2,4GHz Winnie(που τον πλήρωσα 120€ πριν ενα χρόνο) δε μπορώ να το κάνω αυτό τώρα.

Γιατι δε μπορεις να το κανεις? Βαλε το winamp High-Realtime Priority απο τον task manager και μετα τρεξε το BF2..........

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Προσωπικα dual core εχω παρει γιατι μια και ασχολουμαι με τα διαφορα shared computing projects τρεχω σε ενα PC δυο rosetta,fight@aids κτλ κατα τα αλλα οτι multitasking εκανα στον single core με μια χρηση του task manager κανω και τωρα απλα δεν ενοχλω τον task manager εκτος αν τρεχω και στους δυο πυρηνες normal priority task και βαζω ενα απο τα 2 στο low..........

Γιατι δε μπορεις να το κανεις? Βαλε το winamp High-Realtime Priority απο τον task manager και μετα τρεξε το BF2..........

θα σεεερνεται,,,,,,

Eλα απο δω μια βολτα και φερε και τους 2 in 1 πρέσκοτ σου να σου δείξω τι ΄σερνεται. :)

Φερε και τις DDR2 σου. Να γνωριστουν με τα BH5 που έχω στο συρτάρι. :)

στο συρταρι? κριμα ρε φιλε , δε τις φερνεις απο εδω να κανουμε χωριο να δουμε κανα 25ρι? 31041zw.jpg

Kαλά ρε παίδες ξεκολάτε επιτέλους με αυτό το superpi. Κι εγώ το τρέχω που και που για έλεγχο σταθερότητας - μέτρο σύγκρισης μεταξύ ρυθμίσεων, αλλά μέχρι εκεί. Και αυτό γενικά, όχι συσκεκριμένα για τον 3700+ που είναι πολύ καλή cpu.

Όσο για τον 805, με μια καλή ψύκτρα, πχ XP90 - XP120 κλπ, δεν έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες. Θα μου πεις οκ αλλά η ψύκτρα κοστίζει. Ναι, κοστίζει, αλλά υποθέτω οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια aftermarket. Και τροφοδοτικό επίσης.

Τώρα εαν υποθέσουμε 100 - 110 ευρώ για μια normal μητρική με 945 (που παρεπιπτόντως είναι αξιολογότερη στα υποσυστήματά της συνήθως από μια φτηνή 939 μητρική των 60-70 ευρώ), έχουμε σύνολο 240. Για διπύρινο σύστημα, για όποιον νομίζει ότι χρειάζεται τέτειο (εγώ όχι ακόμα), είναι πολύ καλή πρόταση. + Το όφελος ότι θα σου μείνουν οι DDR2.

Πιστεύω είναι η μόνη 2core cpu από Intel μεριά που συμφέρει 100%. Οι υπόλοιπες ίσως όχι τόσο, λόγω μικρότερης διαφοράς τιμής (MB + CPU) απο τους 3800Χ2, παρόμοιας επίδοσης overclocked με τον 805, και εσωτερικού ανταγωνισμού από τους μονοπύρινους Intel που είναι λίγο φτηνότεροι, ανεβαίνουν καλύτερα και έχουν Hyperthreading ως "υποκατάστατο". Και βέβαια πάντα υπάρχει και η επιλογή ενός 3700+/Opteron με 1 πυρήνα που "σκοτώνει".

Όσο για τον 805, με μια καλή ψύκτρα, πχ XP90 - XP120 κλπ, δεν έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες. Θα μου πεις οκ αλλά η ψύκτρα κοστίζει. Ναι, κοστίζει, αλλά υποθέτω οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια aftermarket.

Και τον θόρυβο πού τον βάζεις;

Τώρα εαν υποθέσουμε 100 - 110 ευρώ για μια normal μητρική με 945 (που παρεπιπτόντως είναι αξιολογότερη στα υποσυστήματά της συνήθως από μια φτηνή 939 μητρική των 60-70 ευρώ)...

Γιατί συγκρίνεις €110 από τη μια μεριά και €60 από την άλλη;

Να συγκρίνεις ίδιου ποσού για να βγάλεις αντικειμενικά συμπεράσματα.

Wan δωσε εσυ 270 Eυρω (d 805 + AsusP5LD2) και πεςμου τι περνεις αντιστοιχο σε amd.Aντε κανεναν Athlon3200+ μαζι με ddr σκετο.Μπαρουφες(κατ'εμε).Εκτος αν ειναι τοοοοοοοοοσο μαπα οι dual core της Ιντελ που δεν το νομιχω...Αν παλι θες dual core απο amd ετοιμαζε 300€ μονοι για επεξεργαστη:no thanks...:001:

Και τον θόρυβο πού τον βάζεις;

Γιατί συγκρίνεις €110 από τη μια μεριά και €60 από την άλλη;

Να συγκρίνεις ίδιου ποσού για να βγάλεις αντικειμενικά συμπεράσματα.

1) Mε μια XP120 με 12 άρη σε αργές στροφές, δεν ακούς τίποτα.

2)Συγκρίνω, διότι αυτό το επιχείρημα λένε πολλοί, ότι για Intel θες ακριβή μητρική. Αν συγκρίνω με ίδιας τιμής AMD μητρική, τα "αντικειμενικά" συμπεράσματα που λες θα είναι ακόμα περισσότερο υπέρ του 805 ως προς το Value for money. Άσε που δεν έχω σκοπό να βγάλω αντικειμενικά συμπεράσματα, τη γνώμη μου λέω.

Είναι ποτέ δυνατόν να πέρνεις dual-core για να παίζεις παιχνίδι και να ακούς ταυτόχρονα μουσική ??? ΗΜΑΡΤΟΝ. Δηλαδή αν θές παράλληλα να κατεβάζεις κάτι απο το internet και να ψήνεις και ένα dvd θα πρέπει να πάρεις quad-core cpu ?????

Για αυτό έχουμε multitasking λειτουργικά (έτσι λέμε όσον αφορα τα windows) αν ήταν για κάθε task να θέλουμε και ένα core τότε θα είχαμε "καεί"...

Τι cpu θέλει το winamp 5-6% το πολύ. Βάλτου high-priority ή real-time και θα παίξει.

Αυτό λέω και γω.

Για μένα αυτό είναι το πιο τρελό μουλτιτασκ.

Αντε και να τρέχω Photoshop/Media Player 10/και να ζιπάρω κανενα αρχείο

Δεν έχω κανένα προβλημα, ουτε σέρνεται ουτε κολλάει κάτι καπου.

Αν έτρεχα 2πλα F@H και δεξερω γω τι εντάξει.

Και σαν εμένα είναι το 90%+ των χρηστών.

καλημερα..aπο 530 σε 930 αξιζει η αλλαγη η ειναι χαμενα ευρω?

Αν αξίζει δεν ξέρω. Αλλά αν ψήνεσαι, αξίζει να περιμένεις 2-3 βδομάδες μιας και όλη την ώρα η Intel κόβει τιμές.

Εστω τωρα εγω οτι θελω να αλλαξοπιστησω και να παρω amd,τον 3500+ ας πουμε.Υπαρχει καποιο συγκριτικο με επιδοσεις επεξεργαστων ωστε να δω διαφορες?? Συγχωρηστε με που "τεμπελιαζω" αλλα εχω ηδη πολλα πραματα να ψαξω στο νετ..Παντως μου φαινεται περιεργο που ενας επεξεργαστης με 512 κb l2 cache ειναι ιδιος και καλυτερος με τους Intel που εχουν 1024 και 2048kb.

edit δηλαδη θελω να παρω επεξεργαστη με top τα 200-250€.Να παρω amd 3500+ ή intel d930(3.0Ghz,DualCore)???

O ΑΜΔ αντι για μερικα κιλα κας παραπανω έχει κατι ασημαντο που λεγται IMC.

Στα 217€ ο Αγιος Ντιέγκο με λιγη τυχη κάνει αυτά που βλέπεις και πιο πάνω.

θελω να παρω επεξεργαστη με top τα 200-250€.Να παρω amd 3500+ ή intel d930(3.0Ghz,DualCore)???

Xαλαρά ο 930 κατά την γνώμη μου.Αν έλεγες για Α64x2 το ξανασυζητάμε,αλλά μεταξύ των δύο ο 930 υπερτερεί..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.