Jump to content

dual core,γιατι??

nikchris

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Καλά οι DDR2 είναι στα υπερ του 805 αν μελλοντικά κάνεις νέα αναβάθμιση.

Αλλά το 360άρι Chieftec μου θα τα έβγαζε πέρα αν αντί για 3800+ έγραφα 805 στην υπογραφή μου? Πόσο μάλλον με ένα έστω και 20% overclocking? (κάπου 3.2 GHz για τον 805)

Ο ανεμιστήρας της stock ψήκτρας θα ήταν στις 1300 στροφές που είναι τώρα σε έστω idle λειτουργία? (απλό σερφάρισμα) Θα ήμουν έστω με την stock?

θα μπορούσα να βρω μητρική με κορυφαίες επιδώσεις και πολύ καλό εξοπλισμό όπως υπάρχει η ASRock με το ULi στα 65€ για τους AMD και για Intel?

Για την κατανάλωση ρεύματος δεν λέω μιας και μάλλον μιλάμε για 5-10€ παραπάνω τον χρόνο αλλά το κουτί μέσα θα ήταν ολίγον ποιο ζεστό με την παρουσία του 805. Οπότε θα καθόμουν με μόνο ανεμιστήρα τον 12άρι στις 1000 στροφές που έχω τώρα ή θα έβαζα σε λειτουργία και τα δύο 8άρια που έχω off?

Νομίζω δεν τίθεται θέμα μεταξύ επεξεργαστών της ίδιας εταιρίας. Το συνήθες δίλλημα είναι αν πχ με 200 ευρώ να πάρει κάποιος 2πύρινο Intel ή μονοπύρινο ΑMD, ή να δώσει κάτι παραπάνω για x2.

Πάντως, από value for money, εγώ θα προτιμούσα είτε 805 που clockάρει καλά, είτε 3800χ2. Ειδικά η 1η επιλογή με 140 ευρώ, είναι πρόκληση.

Δεν θα το ποσταρα αν δεν ειχε ενδιαφερον και φυσικα απανταει στο κεντρικο ερωτημα του θεματος.Ακομη και στην ιδια εταιρια οπως λες οι διαφορες ειναι ελαχιστες στα παιχνιδια!Το μονο που κανει τη διαφορα ειναι το SLI(και τα 3Dmarks για οσους ασχολουνται με benchies)..δυστυχως ακομη τα παιχνιδια δεν εκμεταλλευονται τους διπυρηνους οπως βλεπουμε!

ημουν με τον opty της υπογραφής μου και τώρα είμαι με τον D805 εντελλώς νορμαλ.

σε μετροπρογράμματα είμαι πολυ πίσω. ομως υπάρχει μια διαφορα.

ειμαι με dual display.

τρέχω μονιμα azureus, dscaller, opera.

με τον dual core δεν εχω δει το παραμικρό κόλλημα. εκει που με τον οπτερον μετα απο ωρα και προσπάθεια να ανοίξω δύο τρία προγράμματα επιπλέον ο opty τα έβλεπε σκούρα και ψιλοπάγωνε. τωρα έχω ξεχάσει τι σημαίνει πάγωμα.

ιεραρχησε τις ανάγκες σου. αν θες να έχεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ο dual core ειναι μονόδρομος.

αν θες single εφαρμογές τοτε πηγαινε σε εναν μονοπυρηνο δυνατό.

Kαλε οριστε το παιδι λεει ψεματα??? Τι να μου πουν τα διαφορα site κτλ κτλ

Καποιος ανεφερε για Λινουξ:118: Τι να τα κανω τα λινουξ???????? Πως θα παιζω παιχνιδια??? Ασε που δεν εχω χρονο για εγχειριδια κτλ κτλ:100:

Καποιος ανεφερε για Λινουξ:118: Τι να τα κανω τα λινουξ???????? Πως θα παιζω παιχνιδια??? Ασε που δεν εχω χρονο για εγχειριδια κτλ κτλ:100:

Εγώ ανέφερα το Linux και τα παιχνίδια τα παίζεις με το wine ή το cedega και πολλές φορές πιο γρήγορα απο τα Windows...

Καλά οι DDR2 είναι στα υπερ του 805 αν μελλοντικά κάνεις νέα αναβάθμιση.

Αλλά το 360άρι Chieftec μου θα τα έβγαζε πέρα αν αντί για 3800+ έγραφα 805 στην υπογραφή μου? Πόσο μάλλον με ένα έστω και 20% overclocking? (κάπου 3.2 GHz για τον 805)

Ο ανεμιστήρας της stock ψήκτρας θα ήταν στις 1300 στροφές που είναι τώρα σε έστω idle λειτουργία? (απλό σερφάρισμα) Θα ήμουν έστω με την stock?

θα μπορούσα να βρω μητρική με κορυφαίες επιδώσεις και πολύ καλό εξοπλισμό όπως υπάρχει η ASRock με το ULi στα 65€ για τους AMD και για Intel?

Για την κατανάλωση ρεύματος δεν λέω μιας και μάλλον μιλάμε για 5-10€ παραπάνω τον χρόνο αλλά το κουτί μέσα θα ήταν ολίγον ποιο ζεστό με την παρουσία του 805. Οπότε θα καθόμουν με μόνο ανεμιστήρα τον 12άρι στις 1000 στροφές που έχω τώρα ή θα έβαζα σε λειτουργία και τα δύο 8άρια που έχω off?

Λοιπον ,.

Τροφοδοτικό καλά ειναι να έχεις καλό και χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να πάς σε κάτι πιο ενεργοβόρο . Ειναι περιφεριακό που δεν σηκώνει ''Value'' η με καλύπτει η ειναι τίμιο & καλό . Παρόλα αυτά πιστεύω θα σε κάλυπτε αν και ειναι σχετικό αυτο . Ποσα dvd-cd-λαμπες-φαν-hd κλπ εχει ο καθενας ειναι ενας παράγοντας που ''παιζει'' .

Ο ανεμιστήρας στο low παίζει ναι, και είναι ύσηχος , βλέπεις 60ρες ομως και ίσως και 70ρες [οι τεμπς ισως τρομάζουν οντως αλλα στους 70c δουλευεις οπως με εναν α64 στους 50 χωρις φοβο καψιματος cpu δλδ] <--- σε σκληρότατο load. Οπως και το overclock θα ειναι περιορισμένο . Εγω πράδειγμα δουλευω με νερο 3.8g βράχος και 4g μπενκς .

Το σκαλωμα στην θερμότητα ερχεται στα 3.6g περιπου και οπως εχω αναφέρει ξανα η εδω η στο lab . Οποτε μεχρι και 3.6g η και πιο πριν μπορεις και με την στοκ ναι .

Η αλήθεια να λέγεται πάντως ειναι ζεστος.

Μητρικές βεβαίως και μπορεις , μια απλή αναζήτηση βρήκε και asrock http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528348 που αρέσει πολύ. Ισως υπάρχει και φθηνότερη αυτή είδα πρώτη πάντως.

Thanks Atari. Την ερώτηση αυτή την έχω κάνει ξανά, αλλά κάποια ολοκληρωμένη απάντηση δεν είχα πάρει.

Τώρα οι 70άρες μπορούν να σε τρομάξουν για 2 λόγους. Για την... υγεία της cpu αλλά και για την αυξημένη θερμοκρασία εντός του κουτιού. Για την cpu δεν το συζητάμε μιας και είναι ψυχολογικός παράγοντας.

Η Asrock μια χαρά φαίνεται. Ιntel chipset και <85€.

Καλά δε θυμάστε το τεστ του Tom? Οι επεξεργσατές και τους 90 δεν πάθαιναν τίποτα. Τα γύρω γύρω τους πέθαιναν σιγά σιγά (τι σιγά , σε λίγες ώρες).

Τι θερμοκρασίες λέει η κάρτα γραφικών σου ???

Εχω νερό και στα 2 . Με το νερό ειμαι 35c 40c idle ο cpu , και 55μαχ. load με 2 ψοφιομάστερ 12ρια . Η κάρτα γρεαφικών πάνω απο 40 δεν πάει σε κανένα game . [για να ακριβολογώ παιζω oblivion 4-5 ώρες με aniso και κλοκαρισμένη στα όρια 500@1200 και δεν περνα τους 40 , σε idle και αυτή ειναι 30..] setup 2πλο xtreme nexxos , l20 , asetek dyo vga , cyclone evo cpu .

@john Και με τον αέρα επίσης πάλι δεν ειχα πρόβλημα καθώς το cm stacker χαρακτηρίζεται για την καλή ροή αέρα που έχει . Kαι το cpu ενοουσα εχει άλλο θερμικό όριο .

'] Kαι το cpu ενοουσα εχει άλλο θερμικό όριο .

Το ξέρω ότι οι Prescott αντέχουν σε αρκετά μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τους Α64. Νομίζω κοντά στους 100 έναντι 72. Για αυτό είπα ότι όσον αφορά την cpu είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα.

single core απο εμενα , μετα απο ΗΤ και Χ2 πηγα σε ενα ντειγκο στα 3+ γιγα και ειδα το φως. Μιλαμε σκοτωνει ο επεξεργαστης , τι Χ2 και μλκιες, ακομα το software δεν ειναι ετοιμο για τετοια τσιπακια. Πραγματικα εκτος απο κατι διαφορες στους μαρκους της ταξεως 5% , και σε κανα cinebench και αλλα μετροπρογραματα δεν ειδα βελτιωση εκτος και αμα τα τρεχετε διπλα ολα. Ενας πυρηνας και τεζα ειναι οτι πρεπει

Ε, αλλο πράμα να σκας το 350αρι και να παίζεις ΒF2 ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΛΑ να ακους μουσική απο WMP10....

Εγώ πχ με μολις 2,4GHz Winnie(που τον πλήρωσα 120€ πριν ενα χρόνο) δε μπορώ να το κάνω αυτό τώρα.

Ασχετο παιδες, παιζετε ΒF2? Που? ποτε?

Σχετικα με το θεμα, με τον A64 3200+@2200Mhz παιζω battlefield2 και ταυτοχρονα κανω εγγραφη με το ProgDVB χωρις κανενα προβλημα. Αν ειχα Χ2 απλα θα εμενε το ενα core Game dedicated!

Ασχετο παιδες, παιζετε ΒF2? Που? ποτε?

Σχετικα με το θεμα, με τον A64 3200+@2200Mhz παιζω battlefield2 και ταυτοχρονα κανω εγγραφη με το ProgDVB χωρις κανενα προβλημα. Αν ειχα Χ2 απλα θα εμενε το ενα core Game dedicated!

_______________ΟΤ_______________________________

Παιζουμε BF2 σε αLANα(6 πισια) σπιτι μου:023: (και σπιτι του γείτονα) (direct link rulezz leme)

Και με τον παναθλιο επεξεργαστή μου καταφέρνω να παίζω και να ακούω ΚΑΙ μουσική απο τον Media Player. Πως τα καταφέρνω χωρις dualcore ενας χριστός ξέρει.

Υ.Γ.Ο γείτονας όμως, εκμεταλλευεται το οτι ακουω εγω τα ασματα(βλ The doors, Blackmore klp) και με καθαρίζει ο ατιμουτσικος....

SoulVsAbrahamsΤανκ φάση....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.