kamenoss Απρίλιος 29, 2006 #41 Απρίλιος 29, 2006 Τυχερα ειναι αυτα φιλε.Εγω την εχω βγαλει 5 χρονια με Mobo QDI!!!ουαααου.... 5 χρονια εγω εστειλα 3 qdi σε 2 χρονια γιατι ηταν πολυ ποιοτικες.:019: :019:
backgroundman Απρίλιος 29, 2006 #42 Απρίλιος 29, 2006 Οι επεξεργαστές της AMD είναι πολύ καλύτεροι απο τους αντίστοιχους της Intel (για single-core) σε μαθηματικούς υπολογισμούς. Αυτό είναι αποδεδισμένο πολλές φορές απο πολλά sites και απο πολλούς χρήστες (και απο εμένα). Τα περισσότερα προγράμματα αυτό που χρειάζονται απο τον επεξεργαστή είναι μαθηματικούς υπολογισμούς. Οι επεξεργαστές της Intel ήταν λίγο καλύτεροι στο video-encoding λόγω του γεγονότος οτι οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούσαν τις SSE3 εντολές οι οποίες στους τελευταίους επεξεργαστές της AMD υποστοιρίζονται. Ασυμβατότητα εφαρμογών δεν έχω ακούσει να υπάρχει με τους AMD επεξεργαστές.Πάμε τώρα στους multi-core επεξεργαστές. Η AMD και εδώ έχει την υπεροχή μιας και η Intel το μόνο που έχει κάνει είναι να ενώσει 2 cpu κάτω απο ένα bus (ακρίβως αυτό που γίνεται στα multi-cpu συστήματα). Η AMD έχει x cores με ενιαίο memory-controller και shared cache, με αποτέλεσμα αύξηση των επιδόσεων και του παραλληλησμού της εκτέλεσης σε επίπεδο thread.Οπότε αν θες single-core επεξεργαστή πάρε ένα AMD 939 και αν θες multi-core επεξεργαστή πάρε έναν AMD X2 για να έχεις τις καλύτερες επιδόσεις. Το θέμα τιμής είναι προσωπικό και η αποψή μου είναι οτι αξίζει να δώσεις 50 ή 100 € για να πάρεις AMD X2. Απο εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική σου.
WAntilles Απρίλιος 29, 2006 #43 Απρίλιος 29, 2006 ...αλλα οι τελευταιοι εχουν προβληματα ασυμβατοτητας με εφαρμογες,δεν ξερω κ για hardware...Σε ποιό "αξιόπιστο" site, τα διάβασες τα παραπάνω;Οι τελευταίοι CPU της AMD που είχαν οποιαδήποτε ασυμβατότητα ήταν οι Κ5 που βγήκαν το 1995.Στα υπόλοιπα με κάλυψε πλήρως ο backgroundman.
Maximus Απρίλιος 29, 2006 #44 Απρίλιος 29, 2006 Sorry, αλλά οι CPU της Intel δεν έχουν ΟΛΑ τα ρεκόρ στους μαθηματικούς υπολογισμούς (SuperPi και δε συμμαζεύεται) είτε σε μονο- είτε σε διπύρηνους? Αυτή την εντύπωση είχα και εδώ βλέπω να την καταρρίπτετε, γι αυτό ρωτάω.
panoc Απρίλιος 29, 2006 #45 Απρίλιος 29, 2006 σε deafult καταστάσεις, δεν έχουν κανένα πια... σε oc καταστάσεις έχουν πολλά (δε ξέρω για όλα) αλλά όταν λέμε σε oc καταστάσεις μιλαμε για dry-ice και δε συμαζευεται και μόνο για τη διαρκεια του τεστ μετά πάπαλα..
WAntilles Απρίλιος 29, 2006 #46 Απρίλιος 29, 2006 Sorry, αλλά οι CPU της Intel δεν έχουν ΟΛΑ τα ρεκόρ στους μαθηματικούς υπολογισμούς (SuperPi και δε συμμαζεύεται) είτε σε μονο- είτε σε διπύρηνους? Αυτή την εντύπωση είχα και εδώ βλέπω να την καταρρίπτετε, γι αυτό ρωτάω.Οι Intel CPUs, το προβάδισμα καί στο FPU καί στο IPCC γενικότερα, το έχασαν το φθινόπωρο του 2000 με την εμφάνιση του Athlon Thunderbird.Έκτοτε, σε κανέναν από τους 2 παραπάνω τομείς, δεν ξαναπήραν κεφάλι.
dimitris74 Απρίλιος 29, 2006 #47 Απρίλιος 29, 2006 ωραία και τώρα που αναλύσατε όλους τους μαθηματικους υπολογισμους και το ποιος είναι γρηγορότερος σε benchmark ipccc fpu antegeiou klpou rpe prpou ας μου μιλήσουμε και για την πραγματική ουσιαστικά ανάγκη του κάθε χρήστη.θες dual core και φτηνο, value κατ εμε είναι intel, δεν με ενδιαφέρει που κολλανε και που ενώνονται. μιλάω για την προσωπική μου εμπειρια με τον απολύτως φτηνότερο 805. I know εχω μια διαφορα 20 sec με τον Opteron στο spi αλλα την αισθηση του να εχεις 5 προγράμματα ανοικτά, να τρεχεις spi 32 mb X2 και πάράλληλα να βλέπεις tv χωρις να σου κολλάει τιποτα για μένα δεν αντικαθιστάτε με κανένα δευτερόλεπτο σε spi. αν επαιρνα νέο υπολογιστή αυτή την στιγμή θα πήγαινα σε Intel και το 100 αρι επιπλέον θα έβαζα ενα δευτερο σκληρό σε raid και απογείωνε το συστημά μου.άλλωστε αυτό κάνει την διαφορα εκτός και έχεις ενα pc Μονο και μόνο να λές ότι σύμφωνα με το άρθρο του τάδε είμαι γρηγορότερος. και δές ποσα δευτερόλεπτα σου ρίχνω.καλή η amd, μπράβο της που πήρε τα πρωτεία αλλα δυστηχώς κατάφερε να πάρει και τα πρωτεία σε τιμές. όταν σου προσφέρει το φτηνότερο διπύρηνο στα 300 ευρω, και η ιντελ στο δίνει 140 δεν νομίζω οτι η διαφορα στις επιδόσεις μεταξύ του 805 και του 3800x2 ειναι 100 % ισχυρότερος ο δεύτερος.
panoc Απρίλιος 29, 2006 #48 Απρίλιος 29, 2006 όχι σίγουρα δεν είναι 100% πιο γρήγορος ο Χ2 3800 από τον 805.το θέμα είναι όμως τη τσέπη του κάθε χρήστη και κυρίως τι ζητάει ο κάθε χρήστης.εγώ πχ δεν εχω Χ2 απλά γιατι ότι κανω το κανω και με τον μονοπυρηνο @2800.καποιος που θέλει όμως τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στα παιχνίδια θα στραφεί σε amd και θα βάλει και raid καποιον που τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις στο Multitasking θα πάει πάλι σε amd και θα βάλει raid.καποιος όμως που δεν έχει πολλά και θέλει ενα καλό multitasking θα παει στον 805/820 και αν εχει λεφτά να περισσέυουν θα βάλει και raid. (Τα 830+ μοντελα δεν αξίζουν τα λεφτα τους σε σχέση με τις επιδόσεις του κατ' εμέ.)
Maximus Απρίλιος 29, 2006 #49 Απρίλιος 29, 2006 Μα προφανώς αναφέρομαι σε o/c καταστάσεις, δε θα είμασταν σε αυτό το forum αν μιλούσαμε για νορμάλ άλλωστε Το θέμα είναι ότι και χωρίς υγρά διοξείδια, φρέον και όλα αυτά οι μπλε έχουν κεφάλι (ειδικά με τους dothan/yonah). Όπως και να χει, για να μιλάμε και για το θέμα του thread: Για μένα αν κάποιος τώρα θέλει να πάρει ένα φτηνό σύστημα με διπύρηνο απάνω, καλό θα είναι να τσέκαρε τον 805. Αλλά πρέπει να συνυπολογίσει το κόστος μιας καλής ψύκτρας, μια καλή μητρική και ένα δυνατό PSU, πράγματα που ίσως να μη χρειαζόταν με τον 3800Χ2 (δε μιλάω για τον 165άρη μου γιατί έχει αυξημένη κατανάλωση). Άρα σε αναλογία τιμών, πάλι στα ίδια ερχόμαστε. Μπορεί ο 805 να ανεβαίνει μέχρι τα 3.8-4.0 άνετα, έτσι όμως ανεβαίνει και ο 3800Χ2 στα 2.4-2.6. Τώρα αν κάποιος πει ότι καλύτερη επένδυση είναι ο 805 γιατί θα σου μείνουν οι μνήμες για να τις βάλεις στον Conroe το θεωρώ άτοπο μιας και αν κάποιος θέλει τώρα διπύρηνο αλλά και αργότερα Conroe/AM2 ας περιμένει μέχρι το καλοκαίρι/βαριά φθινόπωρο. Πάντως εγώ τη συγκεκριμένη στιγμή διπύρηνο δε θα παιρνα. Γενικά PC δε θα παιρνα. Η αναμονή αξίζει και με το παραπάνω από όσα βλέπουμε και ακούμε.
panoc Απρίλιος 29, 2006 #50 Απρίλιος 29, 2006 Το θέμα είναι ότι και χωρίς υγρά διοξείδια, φρέον και όλα αυτά οι μπλε έχουν κεφάλι (ειδικά με τους dothan/yonah). στο spi αντε και σε 1-2 αλλα παρόμια benches, σε real life δεν είναι καθόλου έτσι. Για μένα αν κάποιος τώρα θέλει να πάρει ένα φτηνό σύστημα με διπύρηνο απάνω, καλό θα είναι να τσέκαρε τον 805. Αλλά πρέπει να συνυπολογίσει το κόστος μιας καλής ψύκτρας, μια καλή μητρική και ένα δυνατό PSU, πράγματα που ίσως να μη χρειαζόταν με τον 3800Χ2 (δε μιλάω για τον 165άρη μου γιατί έχει αυξημένη κατανάλωση). Άρα σε αναλογία τιμών, πάλι στα ίδια ερχόμαστε. Μπορεί ο 805 να ανεβαίνει μέχρι τα 3.8-4.0 άνετα, έτσι όμως ανεβαίνει και ο 3800Χ2 στα 2.4-2.6. Τώρα αν κάποιος πει ότι καλύτερη επένδυση είναι ο 805 γιατί θα σου μείνουν οι μνήμες για να τις βάλεις στον Conroe το θεωρώ άτοπο μιας και αν κάποιος θέλει τώρα διπύρηνο αλλά και αργότερα Conroe/AM2 ας περιμένει μέχρι το καλοκαίρι/βαριά φθινόπωρο. μαζί σου
squid Απρίλιος 30, 2006 #51 Απρίλιος 30, 2006 Σγκρινοντας στα ΟRΒ του 3Dmark τα CPU mark μου (Οpt 146 μεχρι 2.4 το πολυ μεχρι στιγμης) με ιδιας συχνοτητας Χ2 επεξεργαστες μου βγαζει παντα τους Χ2 με πανω-κατω διπλασια αποδοση , ειναι πλασματικο αυτο ή πραγματικό? .
Stelaras Απρίλιος 30, 2006 #53 Απρίλιος 30, 2006 squid , αν λες για το 06 επειδη ειναι multithreading , τοτε σωστα δειχνει .Αναλογα με το καθε προγραμμα , μπορει να εισαι χειροτερος απο ενα dual core απο 0% εως 50% . Aλλα μιας και η πλειοψηφια πλεον ειναι multithreading , υπαρχει σιγουρα μια διαφορα .
nikchris Απρίλιος 30, 2006 Author #54 Απρίλιος 30, 2006 Ωραια ρε παιδια ευχαριστω για το κραξιμο πριν απλα ειχα την εντυπωση οτι οντως υπαρχουν ασυμβατοτητες.Λοιπον στο θεμα μας.δεν με ενδιαφερει καθολου τι λεει το ενα site και τι λεει το αλλο site.Εγω απλα ηθελα ενα επεξεργαστη να αναβαθμισω κ διαλεξα ΙΝΤΕΛ.Με τα 220 Ευρω τι θα επαιρνα απο AMD??? Enan AMD Athlon 64 3500+.Προτιμησα ομως να παρω εναν Intel Pentium4 930 3.0Ghz Dual Core(μη ψαρωνετε με την τιμη,στη γραμμη εχει 220€)Λοιπον εστω οτι ημουν στο διλλημα μεταξυ των 2 αυτων επεξεργαστων.Τι θελω?? Κανα 2-3 δευτερολεπτα που θα μου δωσει παραπανω ο AMD σε καποιες εφαρμογες,παιχνιδια,κτλ,κτλ?? Οχι και τοσο.Θελω να παιζω Football Manager,να ακουω ΜΡ3,να κατεβαζω απο το Ιντερνετ κ αμα λαχει να εχω και το karpesky on.Ποιον προτιμαω??? ΙΝΤΕΛ Διπυρηνο.Απλο δεν ειναι?? Θα μπορουσα να ειχα σκασει αρκετα παραπανω κ να παρω AMD διπυρηνο AMD Athlon 64 x2 Dual Corε Μα θα μου πειτε δεν αξιζει να δωσεις καποια παραπανω € κ να παρεις κατι που οντως θα δεις διαφορα?? Με αυτη τη λογικη θα επαιρνα 7600Gt k oxi 6600gt,θα επαιρνα 2χ1024 ddr2 k oxi 2x512,καλυτερη μητρικη κτλ κτλ.Οποτε Ιντελ για μενα κ ας λεει οτι θελει ο Τομ με το hardware toy:044:
nicksoti1442169068 Απρίλιος 30, 2006 #55 Απρίλιος 30, 2006 Κι όμως συνολικά μην νομίζεις ότι ο 930 είναι καλύτερη cpu από τον 3500+. Και ξεχνάς ότι οι 2πύρινοι Intel θέλουν και πανάκριβη μητρική. Εντάξει την "άνεση" του multitasking στην προσφέρει. Δεκτό και χρήσιμο πολύ σε καθημερινές εφαρμογές. Από εκεί και πέρα, δεν είναι 2-3 δευτερόλεπτα η διαφορά, είναι αρκετή, και στα games και στις εφαρμογές.Παιδιά όλα καλά είναι, απλά τσάμπα πιστεύω η κόντρα για τις cpu. Τα υπόλοιπα υποσυστήματα κάνουν το "βαρβάτο" σύστημα. Δίσκοι, μνήμη, VGA.
schumifer Απρίλιος 30, 2006 #56 Απρίλιος 30, 2006 Καλορίζικος από εμένα φίλε ο επεξεργαστής και καλοδούλευτος. Α! και στην επόμενη απορία-ερώτησή σου που θα σου δημιουργηθεί μέσα στον επόμενο μήνα η δική μου απάντηση είναι Gigabyte G Power Cooler Pro.
backgroundman Απρίλιος 30, 2006 #58 Απρίλιος 30, 2006 Θελω να παιζω Football Manager,να ακουω ΜΡ3,να κατεβαζω απο το Ιντερνετ κ αμα λαχει να εχω και το karpesky on.Ποιον προτιμαω??? ΙΝΤΕΛ Διπυρηνο.Απλο δεν ειναι?? [Βάλε LINUX και έναν single-core επεξεργαστή. Το multitasking είναι θέμα λειτουργικού και όχι επεξεργαστή. Το 1980 που είχαν multitasking υπολογιστές είχαν πολλαπλούς επεξεργαστές ???ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ WINDOWS !!!!!!!!!!!!!!Το φοβερό multitasking των Window$ είναι αυτό που ευθύνεται για το γεγονός οτι όταν διαβάζει κάτι μεγάλο απο τον δίσκο, δε μπορείς να κουνήσεις το ποντίκι !!! ΥΜΑΡΤΟΝ !!!
deadlock7 Μάϊος 1, 2006 #59 Μάϊος 1, 2006 Eπειδη αρκετοι αναρωτιουνται για το τι παραπανω προσφερει ενας διπυρηνος..μπορειτε να ρειξετε μια ματια κι εδω.Περιλαμβανει αρκετες 3D εφαρμογες και παιχνιδια προς συγκριση ενος opteron 170@3G vs FX57@3G.Tα συμπερασματα μπορει να τα βγαλει ο καθενας μονος του πιστευω..
nicksoti1442169068 Μάϊος 1, 2006 #60 Μάϊος 1, 2006 Eπειδη αρκετοι αναρωτιουνται για το τι παραπανω προσφερει ενας διπυρηνος..μπορειτε να ρειξετε μια ματια κι εδω.Περιλαμβανει αρκετες 3D εφαρμογες και παιχνιδια προς συγκριση ενος opteron 170@3G vs FX57@3G.Tα συμπερασματα μπορει να τα βγαλει ο καθενας μονος του πιστευω..Νομίζω δεν τίθεται θέμα μεταξύ επεξεργαστών της ίδιας εταιρίας. Το συνήθες δίλλημα είναι αν πχ με 200 ευρώ να πάρει κάποιος 2πύρινο Intel ή μονοπύρινο ΑMD, ή να δώσει κάτι παραπάνω για x2.Πάντως, από value for money, εγώ θα προτιμούσα είτε 805 που clockάρει καλά, είτε 3800χ2. Ειδικά η 1η επιλογή με 140 ευρώ, είναι πρόκληση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.