Jump to content

dual core,γιατι??

nikchris

Recommended Posts

Για να δεις διαφορά σε εφαρμογές που δεν είναι multithreaded καλύτερα να πάρεις πολύ γρήγορους δίσκους (Raptor ή Raid0) γιατι και 40 επεξεργαστές να βάλεις πάνω σε έναν θα τρέχουν.

Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας οτι η κύρια καθηστέριση σε έναν υπολογιστή είναι στο σκληρό δίσκο και όχι στον επεξεργαστή.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Λοιπόν όσο αφορά video / image editing, DivX convertion και λοιπές "βαριές" εφαρμογές οι dual core πάνε ένα βήμα μπροστά. Θα μπορείς δηλαδή να παίζεις Quake 4 και ταυτόχρονα να μετατρέπονται οι ταινίες σου σε DivX!!!

Μακροπρόθεσμα θα συμπεριφέρονται καλύτερα στα games αφού προς το παρόν είναι single-threaded και δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν παρά έναν εκ των 2 πυρήνων.

Πρόσφατα όμως, στις μετρήσεις CPUs στα Quake 4 & Oblivion φάνηκε η υπεροχή του Χ2 4200+ έναντι του 4000+, οπότε μάλλον αξίζει να επενδύσεις σε κάποιον διπύρηνο, αλλά σου προτείνω να μην είναι Intel... Οι Pentium D αποδείχθηκαν μάπες αρχιτεκτονικά. Ο low budget dual core που έχει καλές επιδόσεις και χαμηλό κόστος είναι ο Athlon X2 3800+. Το τι θα βάλεις βέβαια εξαρτάται και από το mobo σου...

Ο low budget dual core που έχει καλές επιδόσεις και χαμηλό κόστος είναι ο Athlon X2 3800+. Το τι θα βάλεις βέβαια εξαρτάται και από το mobo σου...

ισως ειμαι εκτος πραγματικότητας αλλα δεν θεωρω εναν επεξεργαστή 300 ευρω aka 100.000 δρχ low budget.

Δεν είσαι εκτός πραγματικότητος αλλά αυτός είναι ο χαμηλότερος και σε κόστος και σε δυνατότητες διπύρηνος της AMD. Τώρα αν θέλει αν βολευτεί το παιδί με Pentium D που είναι πιο φθηνοί (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) αλλά μικρότερων επιδόσεων εγώ τι να του πω...

ισως ειμαι εκτος πραγματικότητας αλλα δεν θεωρω εναν επεξεργαστή 300 ευρω aka 100.000 δρχ low budget.

Αν λέγαμε για έναν, ναι, θα συμφωνούσα μαζί σου.

Αλλά όταν μιλάμε για AMD K8 dual-core, μιλάμε για 2 πραγματικούς, πλήρεις, ισοδύναμους, και πλήρως ανεξάρτητους μεταξύ τους επεξεργαστές.

Πληρώνεις λοιπόν για 2 επεξεργαστές, και όχι για έναν.

Άρα λοιπόν, τα λεφτά είναι πολύ καλά.

Με τους AMD K8, ισχύει ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Αν λέγαμε για έναν, ναι, θα συμφωνούσα μαζί σου.

Αλλά όταν μιλάμε για AMD K8 dual-core, μιλάμε για 2 πραγματικούς, πλήρεις, ισοδύναμους, και πλήρως ανεξάρτητους μεταξύ τους επεξεργαστές.

Πληρώνεις λοιπόν για 2 επεξεργαστές, και όχι για έναν.

Άρα λοιπόν, τα λεφτά είναι πολύ καλά.

Με τους AMD K8, ισχύει ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Και εδω Wantilles????:039: :039:

Λοιπον ο λογος που πηρα,μαλλον αν εγκριθει, τελικα εναν PentiumD930(3.0) ειναι οτι τον βρηκα σε σχετικα χαμηλη τιμη(220€) αλλα και το οτι δεν εμπιστευομαι και τοσο τα mainboard που εχει η AMD.Ασε που θα αλλαξουν σε λιγο καιρο απο DDR->DDR2 .Η τιμη του αντιστοιχου μονοπυρινου ηταν 190€

Και εδω Wantilles????:039: :039:

Λοιπον ο λογος που πηρα,μαλλον αν εγκριθει, τελικα εναν PentiumD930(3.0) ειναι οτι τον βρηκα σε σχετικα χαμηλη τιμη(220€) αλλα και το οτι δεν εμπιστευομαι και τοσο τα mainboard που εχει η AMD.Ασε που θα αλλαξουν σε λιγο καιρο απο DDR->DDR2 .Η τιμη του αντιστοιχου μονοπυρινου ηταν 190€

Εχεις προσπαθήσεις να στήσεις P5LD2 Del? Συμβατές μνήμες? Μία φορά το επιχειρήσα βλάστημησα και δεν το ξανακάνω, μητρική με 320 ευρώ (ASUS P5WDG2-WS να μη παίζει σώστα το sata raid?

Εχεις προσπαθήσεις να στήσεις P5LD2 Del? Συμβατές μνήμες? Μία φορά το επιχειρήσα βλάστημησα και δεν το ξανακάνω, μητρική με 320 ευρώ (ASUS P5WDG2-WS να μη παίζει σώστα το sata raid?

Τυχερα ειναι αυτα φιλε.Εγω την εχω βγαλει 5 χρονια με Mobo QDI!!!

Kοιτα βασικα ο καθενας με τον πονο του ειναι.Εμενα ας πουμε δεν με πολυνοιαζει τι mobo θα εχω γιατι δεν θελω κ πολλα πραματα.Αλλα οπως ειπε κ ο Dellman εχει δει προβληματα στο raid.Παλαιοτερα σιγουρα οι μητρικες της ΑΜΔ ηταν κατωτερης ποιοτητας απο τις αντιστοιχες ΙΝΤΕλ,τωρα δεν ξερω ακριβως τι παιζει...

Εγώ ξέρω ότι 2 φορές το Tom's hardware πήγε να δείξει την ανωτερότητα των Intel συστημάτων έναντι των AMD με live on line εβδομαδιαίο βαρβάτο τεστ και όλο τα Intel βαράγανε restart.

Καλα αυτο δεν λεει και τιποτα νομιζω...Και εγω μπορει να κανω τεστ κ να βγαλω οτι θελω...Οντως οι 2core της Ιντελ δεν ειναι τοσο καλοι οσο της ΑΜΔ αλλα οι τελευταιοι εχουν προβληματα ασυμβατοτητας με εφαρμογες,δεν ξερω κ για hardware,κ εν γενει εδωσα 30€ παραπανω για 1core ακομα:033:

Καλα αυτο δεν λεει και τιποτα νομιζω...Και εγω μπορει να κανω τεστ κ να βγαλω οτι θελω...Οντως οι 2core της Ιντελ δεν ειναι τοσο καλοι οσο της ΑΜΔ αλλα οι τελευταιοι εχουν προβληματα ασυμβατοτητας με εφαρμογες,δεν ξερω κ για hardware,κ εν γενει εδωσα 30€ παραπανω για 1core ακομα:033:

Ποιες εφαρμογες εχουν ασυμβατοτητα σε AMD? Αν δεν ξερουμε τι λεμε καλυτερα να μην τα γραφουμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.