nikchris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 Ρε παιδια εχω στα σκαρια μια αναβαθμιση στα σκαρια.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αξιζει να παρω καποιον dual core?Σε ποια πραγματα χρειαζεται,κ που γινεται χρηση του dual core(σε εφαρμοδες,παιχνιδια,processes???) Συγκεκριμενα σκεφτομαι τον INTEL Pentium D 805 2.66GHz κ θελω να δω συγκρισεις με τον INTEL P4 630 3.0G.Οι επεξεργαστες ειναι ενδεικτικοι αλλα πανω κατι σε αυτη τη κατηγορια τιμων βασιζομαι.Ευχαριστω κ συγνωμη για τις πολλες-newbiκες-μαζεμενες ερωτησεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos91442169096 Απρίλιος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Ξεχνα οτιδηποτε που ΔΕΝ ειναι dual core... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Ξεχνα οτιδηποτε που ΔΕΝ ειναι dual core...Διότι?Καλό είναι όταν είμαστε κατηγορηματικοί σε κάτι να μπορούμε να το δικαιολογήσουμε.Αν είναι για τυπικές εργασίες στο σπίτι και ένας single core θα κάνει δουλειά. Αν είναι για games ο single core θα σου κάτσει καλύτερα από τον 805.Αν είναι για βαρβάτες εφαρμογές και γενικά πολλές δουλειές ταυτόχρονα τότε πάρε dual core. Ο 805 είναι μια τίμια έως πολύ καλή λύση αν και μάλλον καλό θα ήταν να προσθέσεις και ένα επιπλέον κονδύλι για μια καλή ψήκτρα.Βέβαια αν θέλεις και dual core και ήσυχο σύστημα και χαμηλή κατανάλωση και καλές επιδώσεις, αυτή τη περίοδο πας σε AMD. Μόνο κακό, όχι σε θέμα επιδώσεων, όσον αφορά τους AMD η χρήση απλής DDR μνήμης που σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα θα θεωρείται ξεπερασμένη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Απρίλιος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 ημουν με τον opty της υπογραφής μου και τώρα είμαι με τον D805 εντελλώς νορμαλ.σε μετροπρογράμματα είμαι πολυ πίσω. ομως υπάρχει μια διαφορα.ειμαι με dual display.τρέχω μονιμα azureus, dscaller, opera.με τον dual core δεν εχω δει το παραμικρό κόλλημα. εκει που με τον οπτερον μετα απο ωρα και προσπάθεια να ανοίξω δύο τρία προγράμματα επιπλέον ο opty τα έβλεπε σκούρα και ψιλοπάγωνε. τωρα έχω ξεχάσει τι σημαίνει πάγωμα.ιεραρχησε τις ανάγκες σου. αν θες να έχεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ο dual core ειναι μονόδρομος.αν θες single εφαρμογές τοτε πηγαινε σε εναν μονοπυρηνο δυνατό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Απρίλιος 18, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 και όπως έιχε πεί και ένας φίλος μου...."ρε γιατί δεν πήρες dual core ?" του λέω "τι να τον κάνω?" δεν δουλέυω 3DSMax ή βαρβάτα photoshop....απάντηση : "ε 'οχι ρε....θα κάνεις defrag και θα παίζεις World Of Warcraft ταυτόχρονα!" και του απαντώ.. "μα καλά είσαι σοβαρός??? θα σκάσω άλλα 200 περίπου € για να πάρω εναν καλό dual core για να κάνω defrag ενώ παίζω παιχνίδια ??????? " από κει και πέρα ..περί ορέξεως.....:026: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Απρίλιος 18, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Πάντως σε autocad 2007 rendering από οτι μου είπε η κοπελιά (γιατί εγώ δεν έχω καμία επαφή με autocad) πετάει ο X2 σε σχέση με τον 3.2 pentium single core... Tώρα δεν μπορώ έχω πραγματικά προσωπική άποψη. Το θέμα είναι αν οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης υποστηρίζουν την πολυεπεξεργασία.. αλλιώς μάλλον δεν είναι και τόσο σημαντικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Απρίλιος 18, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 "ε 'οχι ρε....θα κάνεις defrag και θα παίζεις World Of Warcraft ταυτόχρονα!"LOL ρε παιδια!!Ποσο απαιτητικο ειναι πια αυτο το defrag στον επεξεργαστη?????Διπυρηνο κι απο μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Απρίλιος 18, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 LOL ρε παιδια!!Ποσο απαιτητικο ειναι πια αυτο το defrag στον επεξεργαστη?????Διπυρηνο κι απο μενα.μάλλον θα σκάσει ο δίσκος......:082: Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Απρίλιος 18, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Θα έπαιρνα μονοπύρηνο μόνο εαν σκόπευα το pc να το έχω για παιχνίδια και κάνα office. Για πιο βαρβάτες εφαρμογές και για την ευκολία που σου δίνει να κάνεις πολλά πράγματα μαζί μόνο τότε θα έπαιρνα διπύρηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis01 Απρίλιος 18, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Η αισθηση που εχει ο Διπυρηνος στα Windows ειναι τελειως διαφορετικη. Δεν ειναι αναγκη να κανεις 500 πραγματα ταυτοχρονα για να καταλαβεις την διαφορα. Απλα οταν τα κανεις αυτα η διαφορα φαινεται εντονα. Τα νεα παιχνιδια και οι εφαρμογες που βγαινουν απο δω και στο εξης θα ειναι βελτιστοποιημενα για 2-πυρηνους επεξεργαστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos91442169096 Απρίλιος 18, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Διότι?Aυτο αρκει ?:118: Τα νεα παιχνιδια και οι εφαρμογες που βγαινουν απο δω και στο εξης θα ειναι βελτιστοποιημενα για 2-πυρηνους επεξεργαστες.Και gaming=single core, απο εδω και περα δεν θα ισχυει ουτε αυτο..Οσο για το feeling, το καταλαβαινεις και να μην "κανεις τιποτα", εδω το καταλαβαινες ακομα και με το ΗΤ στην Ιντελ..Dual, Quad, Οcta, klp.. klp... is the future, θελουμε δεν θελουμε..Δεν υπαρχει κανενας λογως πλεον οποιοςδηποτε να επενδυσει σε μονοπυρινο, ειναι dead-end, με λιγα λεφτα παραπανω (η παρακατω!) παιρνεις dual. My opinion παντα!:003: Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Απρίλιος 18, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Καταρχήν τα "κολλήματα" που είπαν μερικοί με τους single-core δεν έχουν να κάνουν με τους πυρήνες του επεξεργαστή αλλα με το λειτουργικό και το πως διαχειρίζεται τα processes. Προφανώς τα κολλήματα ήταν σε Windows.Οι πολλοί επεξεργαστές ή πυρήνες χρειάζονται (και άρα χρησιμοποιούνται) είτε όταν τρέχεις πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα και τουλάχιστον 2 χρειάζονται όλο τον επεξεργαστή είτε όταν τρέχεις μια εφαρμογή η οποία έχει τουλάχιστον 2 threads που χρειάζονται όλο τον επεξεργαστή. Στις παραπάνω περιπτώσεις θα δεις σημαντικές διαφορές απο single-core/single-cpu σε multi-core/multi-cpu. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε θα έπρεπε να είχες διαφορές. Παρόλα αυτά βέβαια και επειδή τα windows είναι για τα μπάζα όσον αφορά το multitasking (και όχι μόνο), και επειδή μάλλον θα χρησιμοποιήσεις windows καλύτερα είναι να πάρεις dual-core.Διαφορές επίσης απο single-core σε multi-core έχουμε όσον αφορά την εκτέλεση των processes και όχι τα access-time σε περιφεριακά (AGP,PCIe,PCI,HDD,....) οπότε το παράδειγμα με το defrag + game είναι μάλλον χαζό, εάν και τα 2 γίνονται στον ίδιο δίσκο είτε έχεις signle-core είτε έχεις multi-core.PS να ξαναπώ οτι η Intel δεν έχει dual-core αλλα dual-cpu, μιας και στον "επεξεργαστή" υπάρχουν 2 επεξεργαστές (και όχι 2 πυρήνες) και μεταξύ τους μιλάνε μέσω του chiset... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos91442169096 Απρίλιος 18, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 PS να ξαναπώ οτι η Intel δεν έχει dual-core αλλα dual-cpu, μιας και στον "επεξεργαστή" υπάρχουν 2 επεξεργαστές (και όχι 2 πυρήνες) και μεταξύ τους μιλάνε μέσω του chiset...Πολυ σωστη παρατηρηση...Αυτο δεν ειναι disadvantage σε σχεση με τους Χ2 ? Xμμ, ο Conroe ομως σε σχεση με ΑΜ2/Χ2 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 18, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Aυτο αρκει ?:118: Και gaming=single core, απο εδω και περα δεν θα ισχυει ουτε αυτο..Οσο για το feeling, το καταλαβαινεις και να μην "κανεις τιποτα", εδω το καταλαβαινες ακομα και με το ΗΤ στην Ιντελ..Dual, Quad, Οcta, klp.. klp... is the future, θελουμε δεν θελουμε..Δεν υπαρχει κανενας λογως πλεον οποιοςδηποτε να επενδυσει σε μονοπυρινο, ειναι dead-end, με λιγα λεφτα παραπανω (η παρακατω!) παιρνεις dual. My opinion παντα!:003:Όχι.Καλό θα ήταν να ξέρουμε τι πορτοφόλι έχει ο άλλος και να μην προτείνουμε αυτά που ίσως θα θέλαμε αλλά δεν μπορεί να σηκώσει το δικό μας πορτοφόλι.Αν το πάμε έτσι τότε προτείνω - πέρα από τον dual core -2GB μνήμης τουλάχιστον2 Raptors σε RAID και 1-2 300άρηδες SATA2SLi/Crossfire configurationΕπίσης έχει σημασία το τι θα κάνει ο άλλος. Αν σε κάποιον που θέλει να παίζει σήμερα και όχι αύριο games, του προτείνουμε να πάρει dual core, π.χ. τον 805, θα έχει κέρδος? Μάλλον χαμένος θα βγει.Η διαφορά κόστους είναι πολύ μεγάλη για να πούμε ότι σήμερα για τυπική χρήση ή έστω σχετικά βαριά χρήση οι dual core έχουν πραγματικά ουσία. Ακόμα και με Cerneton μπορείς να κάνεις δουλειά σήμερα. Η υπολογιστική ισχύ πλέον πλεονάζει στο pc μας.Υ.Γ. Περιττό να πω ότι βλέποντας να δουλεύει μόνο ο ένας πυρήνας στο Recoder θα είχα βαρέσει ενέσεις, αν ο Χ2 δεν μου είχε κοστίσει σχετικά φτηνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Απρίλιος 18, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Όχι.Καλό θα ήταν να ξέρουμε τι πορτοφόλι έχει ο άλλος και να μην προτείνουμε αυτά που ίσως θα θέλαμε αλλά δεν μπορεί να σηκώσει το δικό μας πορτοφόλι.Η διαφορά κόστους είναι πολύ μεγάλη Ακριβώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis01 Απρίλιος 18, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Κανεις μας δεν μπορει να ξερει τι πορτοφολι εχει ο αλλος. Ακομη και να το ξεραμε δεν μπορουμε να ξερουμε τι ειναι διατεθημενος να διαθεσει. Αυτο που λεμε ειναι το κατα ποσο πιστευουμε, υποκειμενικα, οτι αξιζει η αγορα ενος διπυρηνου. Επειδη ετυχε προσφατα να αναβαθμισω απο εναν P4 478 @3.2Ghz hyperthreaded σε Opteron 170, η διαφορα που ειδα στο μηχανημα ειναι τεραστια. Επομενως για καποιον που διαθετει τα χρηματα, ο διπυρηνος τα αξιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos91442169096 Απρίλιος 18, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 @ John_dr + geo_hal : OK παιδια, αλλα εγω το βλεπω αλλιως. Ολα ειναι σχετικα, ειδικα το κοστος :Ti εχει ο D805? δεν ειναι καλος για games ??? Εχει cache αρκετη νομιζω + λολ.. παει στα 3.6/4GHz (36/33 sec Spi) για πλακα με αερα/νερο και εχει 140 Ευρο και ...2 cpus. Το "οι μονοπυρινοι ειναι καλυτεροι για gaming, επειδη εχεις 3fps παραπανω" εχει περασει στο χρονοvτουλαπο. Οκ ειναι ποιο ακριβη η μητρικη, κλπ, κλπ και αυτο εξαρταται απο τη μητρικη, δηλαδη αν μετα απο 10 μηνες χρειαστει dual core και δωσει συνολο περισοτερα, δεν μετρα το κοστος ?Η θα παει ντε και καλα να παρει dual core αν δεν του βγαινουν τα λεφτα?Δηλαδη αν του βγαινουν τα λεφτα για D805, και 975 μητρικη, δεν ειναι η καλυτερη λυση ? Καθεται και Conroe πανω μετα και γεια.. Kαι αυτη τη συνθεση προτεινω στον φιλο αν παει προς dual-core μερια .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 18, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Βασικά δεν έχεις μόνο 3fps επιπλέον με single core Α64 έναντι του 805. Επίσης. Αν κρίνω από τον Celeron 331 που έχω εδώ στο γραφείο, δεν παλεύεται με την stock ψύξη. Με έχει τρελλάνει. Σε idle. Όταν στρέσαρα το μηχάνημα με ρώταγαν αν χάλασε με τον θόρυβο που έκανε!!! Άρα +25-50€ για ψύξη. Βασικά βγαίνει η μία - η άλλη. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι αν χρειάζεται γρήγορη cpu ή απλά multitasking. Εγώ στην καθημερινότητά μου δεν χρειάστηκα το multitasking σε μεγάλο βαθμό. Όσο για τον Conroe, υπομονή.Υ.Γ. Το έχω ξαναπεί. 4Giga για πλάκα? Βρε παιδιά. Μπορείτε να το εγγυηθείτε αυτό το "για πλάκα"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Απρίλιος 27, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Τελικα πηρα εναν διπυρηνο Pentium4 D930.Syxnothta 3.0Ghz.Τιμη??221 Ευρω απο Grammi.gr.Πολυ καλη τιμη αν σκεφτεις οτι ο αντιστοιχος single core εχει 193 Ευρω.Νομιζω 30€ παραπανω δεν ειναι κ πολλα,ακομα και αν αναλογιστεις μονο οτι ο DC εχει διπλασιo L2Cache!!!Δεν ειναι και αμελητεα τα 27€ αλλα ακομα κ 20% να δεις διαφορα αξιζει τα λεφτα του.Εξαλλου ποσοι δεν τρεχουμε πολλες εφαρμογες μαζι??(Football Manager + Winamp,Football Manager + IE,Football Manager + Opera:081: :081: ).Παντως θα ηθελα να μαθω σε τι εφαρμογες βλεπεις διαφορα,πχ. Nero + Winamp,ACDSee+ Opera + Winamp,Photoshop+MediaPlayer??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos91442169096 Απρίλιος 28, 2006 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Nero + Winamp,ACDSee+ Opera + Winamp,Photoshop+MediaPlayerΧωρις να ειμαι σιγουρος, εκτως απο το phososhop + κατι αλλο, μαλλον θα δεις μικρη διαφορα αφου τα αλλα προγραματα που λες εχουν μικρο ultilization και τα κρατα ενα core ανετα... Παντως αλλαζει το feeling ακομα και με ελαφρα προγραματα...Απο την αλλη, πχ αν στο Nero / WinAmp εννοεις και encoding/decoding αρχειων, και εκει εχει μεγαλη διαφορα. Μεγαλες διαφορες σε συνδιασμο βαριων εφαρμογων, πχ DVD Shrink, Photoshop, Games, κλπ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.