zagourin Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Μόλις εγκατέστησα τον καινούργιο 250αρη σκληρό, το PC τον διαβάσε σαν 127αρη ενω εχω βάλει μέσα μόνο τα XP PRO (SP2),δειχνοντάς μου ελεύθερα μονο 122MB.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Απρίλιος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 στο BIOS τον βλέπει 250 ή 127; Link to comment Share on other sites More sharing options...
_daemon_ Απρίλιος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Είσαι σίγουρος ότι έχεις το Service Pack; Επειδή τα XP χωρίς SP δε βλέπουν ολόκληρους τους μεγάλους δίσκους και απλά τους δείχνουν ως 120κάτι GB αντί π.χ. 232 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagourin Απρίλιος 17, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Μόλις εγκατέστησα τον καινούργιο 250αρη σκληρό, το PC τον διαβάσε σαν 127αρη ενω εχω βάλει μέσα μόνο τα XP PRO (SP2),δειχνοντάς μου ελεύθερα μονο 122MB.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?Συμπληρώνω στοιχεία του προβλήματος:Ο δίσκος ειναι Western Digital ολοκαίνουργιος ATA.Το bios τον βλεπει κανονικά 250αρη.Στην μητρική εκανα update το bios.Δεν εχω φτιάξει κανενα partition (γιατι δεν ξέρω καθόλου). Δεν εχω βάλει καθολου jumpers.Δυσκολεύτηκα πολύ να βάλω το sp2. Επίσης έχω και δεύτερο σκληρο (20αρη FAT32),και αυτός με xp pro(sp2).Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Απρίλιος 17, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Μήπως υπάρχει μία επιλογή στο BIOS της μητρικής σου, (στην πρώτη ή δεύτερη σελίδα ψάξε) που να λέει enable LBA Mode, ή 48 bit Addressing ή κάτι τέτοιο; Το έχεις βάλει στο ON; Ρίξε εδώ μιά ματιά για περισσότερες πληροφορίες http://www.48bitlba.com/ Επίσης εδώ υπάρχει ένας αναλυτικός οδηγός για το πώς θα εγκαταστήσεις έναν σκληρό στα XP http://www.seagate.com/support/kb/disc/howto/install_xp_disk_mgmt.html Έχεις κάνει αυτά τα βήματα κατά την εγκατάσταση του σκληρού σου; Έλεγξε τι λέει το δικό σου Storage Management. (Μήπως έκανες partition, αλλά δεν του έδωσες την πλήρη έκταση του σκληρού και έχεις καθόλου unparitioned space) Επίσης, τι εννοείς σε παίδεψε πολύ το SP2 για να μπει; Εγκαταστάθηκε τελικά όμως και πώς εγκαταστάθηκε; Όταν κάνεις δεξί κλικ στο My Computer>Properties στο παράθυρο System Properties που ανοίγει στο Tab General γράφει Service Pack 2 στην πέμπτη γραμμή; Όπως καταλαβαίνεις, το γεγονός ότι δεν ξέρεις να κάνεις partition, δλδ το ότι είσαι αρχάριος, στρέφει τις... υποψίες εναντίον σου lol. Για ψάχτο λίγο με τα links που σου 'δωσα και μας ενημερώνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogos7 Απρίλιος 17, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Η μητρική σου είναι παλιά; Τι μοντέλο είναι και τι BIOS έχει; Διότι υπάρχει περιορισμός σε παλιά chipset, ανεξαρτήτως λειτουργικού (δηλαδή και ας έχεις WindowsXP με SP2). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.