Jump to content

Πρόβλημα με καινούργιο σκληρό.

zagourin

Recommended Posts

Μόλις εγκατέστησα τον καινούργιο 250αρη σκληρό, το PC τον διαβάσε σαν 127αρη

ενω εχω βάλει μέσα μόνο τα XP PRO (SP2),δειχνοντάς μου ελεύθερα μονο 122MB.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Μόλις εγκατέστησα τον καινούργιο 250αρη σκληρό, το PC τον διαβάσε σαν 127αρη

ενω εχω βάλει μέσα μόνο τα XP PRO (SP2),δειχνοντάς μου ελεύθερα μονο 122MB.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Συμπληρώνω στοιχεία του προβλήματος:

Ο δίσκος ειναι Western Digital ολοκαίνουργιος ATA.Το bios τον βλεπει κανονικά 250αρη.

Στην μητρική εκανα update το bios.

Δεν εχω φτιάξει κανενα partition (γιατι δεν ξέρω καθόλου). Δεν εχω βάλει καθολου jumpers.

Δυσκολεύτηκα πολύ να βάλω το sp2. Επίσης έχω και δεύτερο σκληρο (20αρη FAT32),

και αυτός με xp pro(sp2).

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη

Μήπως υπάρχει μία επιλογή στο BIOS της μητρικής σου, (στην πρώτη ή δεύτερη σελίδα ψάξε) που να λέει enable LBA Mode, ή 48 bit Addressing ή κάτι τέτοιο; Το έχεις βάλει στο ON; Ρίξε εδώ μιά ματιά για περισσότερες πληροφορίες http://www.48bitlba.com/

Επίσης εδώ υπάρχει ένας αναλυτικός οδηγός για το πώς θα εγκαταστήσεις έναν σκληρό στα XP http://www.seagate.com/support/kb/disc/howto/install_xp_disk_mgmt.html

Έχεις κάνει αυτά τα βήματα κατά την εγκατάσταση του σκληρού σου; Έλεγξε τι λέει το δικό σου Storage Management. (Μήπως έκανες partition, αλλά δεν του έδωσες την πλήρη έκταση του σκληρού και έχεις καθόλου unparitioned space)

Επίσης, τι εννοείς σε παίδεψε πολύ το SP2 για να μπει; Εγκαταστάθηκε τελικά όμως και πώς εγκαταστάθηκε; Όταν κάνεις δεξί κλικ στο My Computer>Properties στο παράθυρο System Properties που ανοίγει στο Tab General γράφει Service Pack 2 στην πέμπτη γραμμή;

Όπως καταλαβαίνεις, το γεγονός ότι δεν ξέρεις να κάνεις partition, δλδ το ότι είσαι αρχάριος, στρέφει τις... υποψίες εναντίον σου lol. Για ψάχτο λίγο με τα links που σου 'δωσα και μας ενημερώνεις :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.