Maynard1442169073 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Καλησπέρα παιδιά.Πήρα εναν νέο σκληρό ( Maxtor Maxline III 7V250F0 HDD 250GB - 16MB - Sata2 )και αντιπετωπίζω πρόβλημα.Καταρχήν να πώ οτι μπήκε πάνω σε μια asus k8n-e deluxe (nf3 - s754) η οποίαδέν υποστηρίζει sata2 αλλα αποσο ξέρω στη περίπτωση αυτή τρέχουν απλάσαν sata1.Πάνω έχει εναν ide που ειναι το os (win xp sp2) και εναν maxtor 250g sata1.Λοιπόν το θέμα είναι οτι βάζοντας το σατα2 πάνω έχω πρόβλημα σε warm bootάρισμα (reset-restart) καθώς κολλάει μετά το σημείο με το logo τωνwin και τη μπάρα. Εκεί που μαυρίζει δηλαδή κ βγαίνει το welcome κανονικάστη συνέχεια, μένει μαύρη. Σε cold boot δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.[Πάντως να πώ οτι απο bios πλευρά της μητρικής έχω το τελευταίο σωστόπου έχει βγεί. (σωστό γιατι απο ένα version και μετά προκαλεί να μή τρέχουνσωστά οι μνήμες, όχι σε εμένα, γενικά).]Αν έχει ιδεά κανείς σχετικά.. όχι τίποτα άλλο απλα επειδή είναι καινούργιος μη το κρατήσω ενω έχει πρόβλημα. Εκτός κι αν ειναι θέμα μητρικής ή καισυνδυασμός των 2-ασυμβατότητα. Απτο bios δέν υπάρχει κάποια επιλογήκαι ούτε jumperάκι έχει πάνω καθόλου.Eπίσης αποτι θυμάμαι οι maxlineIII σε nf4 είχαν κάτι πρόβλημα όχι σε nf3..thnx in advance
regent1442169115 Απρίλιος 15, 2006 #2 Απρίλιος 15, 2006 Όντως οι sataII δίσκοι της Maxtor είχαν προβλημα με το nf4. Παρ' όλα αυτά νομίζω πως είχα διαβάσει πως οι MaxLine είχαν και άλλα προβλήματα. Όπως και να έχει προτείνω:1ον) Επικοικωνία με τη Maxtor για να σου στείλει καινούργιο firmware το οποίο θα χρειαστεί να το περάσεις μόνος σου με τις οδηγίες που θα σου δώσουν. Ειδικότερα αν ο δίσκος σου έχει κάποιο από τα παρακάτω firmwares:VA111610VA101610VA131610VA141610Αν ισχύει κάτι τέτοιο πήγαινε εδώ και ακολούθα τη διαδικασία που περιγράφεται.2ον) Αφαίρεσαι τους οδηγούς της NVidia (κανε rollback σε αυτούς της Microsoft)3ον) Απενεργοποίησε το NCQ.Θέλω να πιστεύω πως με την αλλαγή firmware θα λυθούν τα προβλήματά σου...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.