Jump to content

Οπτικά Ποντίκια - Υπάρχουν χωρίς ορατό φωτάκι;

KostasThLB

Recommended Posts

Μία διευκρίνιση θέλω παρακαλώ

Τα οπτικά ποντίκια έχουν ΟΛΑ αυτό το ορατό φωτάκι; (κόκκινο-μπλε δεν έχει σημασία)

Τα laser ποντίκια είναι αυτά που το φωτάκι είναι αόρατο;

Δεν εχω καμμια γνωση απο laser ποντικια, αλλα για να υπαρχει δεσμη φωτος μη ορατη σημαινει οτι αυτη θα ειναι υπερυθρη (η πιθανοτητα να ειναι υπεριωδης αποκλειεται για ευνοητους λογους). Δηλαδη υπαρχουνε ποντικια που εχουνε Infrared laser για τον sensora τους???

Με μια γρηγορη ματια παντως στο G7 δεν ειδα τιποτα να αναφερει IR laser...

Ορατο μου φαινεται το laser τους.

Εντελως πληροφοριακα παντως ακομα και σε περιπτωσεις οπου υπαρχει ακτινα (μη ορατη) σε συσκευη, οι κατασκευαστες παντα φροντιζουν (οπου ειναι δυνατον) να βαζουν διπλα ΚΑΙ μια ορατη ακτινα που ακολουθει την διαδρομη της αορατης για πρακτικους λογους. Να ξερεις που στοχευει κλπ κλπ...

Μόλις πριν 2 εβδομάδες πήρα αυτό ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575102) το πληκτρολόγιο με ποντίκι μαζί για τον αδερφό μου και στην αρχή νόμιζα πως κάτι δεν έκανα καλά και δεν άναβε το φωτάκι από κάτω. Μετά διαπίστωσα πολύ απλά ότι είναι έτσι κατασκευασμένο για εξοικονόμηση ενέργειας (προφανώς).

έχω το logitech mx 1000. είναι παρα πολύ λεπτή η δέσμη. μονο αν το δεις από 1 cm φαίνεται πως είναι κόκκινο laser, και πάλι ισα ισα που διακρίνεται. στην αρχή νόμισα ότι ήταν κάτι με υπέρυθρες κλπ, αλλα μετά το είδα.

Και εγώ το MX1000 (ασύρματο) είχα δει σε λειτουργία, (δεν το γύρισα και ανάποδα) και μου φάνηκε αόρατο.

Κατά 99% φαίνεται ότι σε αυτά της τεχνολογίας laser είτε θεωρητικά ή έστω πρακτικά είναι αόρατο το φωτάκι.

Ή μήπως παίζει ρόλο το αν είναι ασύρματα ή όχι;

Έχει κανένας ενσύρματο χωρίς φωτάκι;

Στα δύο ενσύρματα οπτικά που έχω και στα δύο το φωτάκι φαίνεται πάντως, χωρίς να τα γυρίσω ανάποδα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.