Jump to content

Ερώτηση για μητρική chaintech!!

Magnus

Recommended Posts

Έχω μια παλιά μητρική chaintech η οποία πάνω στο chipset έχει μια μικρή ψύκτρα μαζί με ένα ανεμιστηράκη.Το θέμα είναι οτι τωρα τελευτέα ενώ όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή δουλεύουν σχετικά αθόρυβα, αυτό το ανεμιστηράκη κάνει ένα ενοχλητικό (μικρό) βουητό το οποίο χαλάει όλη την ησυχία μέσα στο δωμάτιο.Θα ήθελα να μου πείτε αν πειράζει να το βγάλω απο το ρεύμα ωστε να μην λειτουργεί και να μήν ακούγεται.Υπάρχει περίπτωση να ζεσταθεί πολύ και να χαλάσει?

Εκανα ακριβώς το ίδιο στην προηγούμενη μητρική μου(gigabyte) με αποτέλεσμα το μηχάνημα να κολλάει σαν τρελό... τελικά στήριξα έναν 12ρια ανεμιστηρα χαμηλων στροφών απέναντι από το chipset και ησύχασα....

Έχω ήδη έναν 12αρη ανεμιστήρα απέναντι απο το chipset.Άρα θα έιμαι οκ αν βγάλω το ανεμιστηράκη off??

Στην αγορά υπάρχουν τέτοια αξεσουάρ (ψυκτρες, ανεμιστηράκια) για chipset??:confused:

φυσικά και υπάρχουν... αυτό που μου έρχετε στο μυαλο είναι το zalman που είχα δει κάποια στιγμή στο eshop. Εγώ θα σου έλεγα να το βγάλεις αλλά να μην ζορίσεις πολύ το μηχανημα αρχικά μεχρι να σιγουρευτεις οτι όλα πάνε καλα.

Αφού έχω πίσω εναν 12αρη ανεμιστήρα λέω στην αρχη απλα να βγάλω το μικρό ανεμιστηράκη και αν δω οτι κολάει να πάρω τελικά κάτι καινούργιο.Τι λές γι'αυτό;;

Υπάρχει πιθανότητα να πάθω κάτι σοβαρό;;

Όχι ιδιαίτερα... το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις 30-50€ για να παρεις ένα frontpanel με αισθητήρες θερμοκρασίας, το οποίο θα σου δίνει πολύ πιο αξιόπιστες μετρήσεις. Το κόστος δεν πιστεύω οτι είναι μεγάλο γιατί θα μπορείς το panel να το έχεις και για τα επόμενα μηχανήματα σου.

Σωστός.Μάλλον αυτό θα κάνω.Επιπλέον τσέκαρα στο e-shop και στο site της zalman τις ψύκτρες που ανέφερες.Πάω ντουγρού να πάρω μία.Η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια.Υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δυο?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806155

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806150

Δεν έχω δοκιμάσει καμία από τις 2.. αφου λες οτι έχεις ένα 12ρι να χτυπάει πάνω στην ηδη υπάρχουσα, κάνε μία δοκιμή να βγάλεις τον ανεμιστήρα από την ψύκτρα... οχι να τον αποσυνδέσεις απλά, γιατί με αποσυνδεμένο και πάνω θα κόβει την ροή του αέρα και θα εμποδίζει την ψύξη.

Δοκίμασε πρώτα αυτό και μετά αν δεις οτι έχεις προβλήματα μπαίνεις στην διαδικασία να αδειάσεις λίγο την τσέπη σου :)

Mπα λέω να πάρω κατευθείαν μια μικρή ψυκτρα αφου είναι πολύ φθηνές.Πιστεύω οτι τελικά έτσι θα είναι καλύτερα αφου αυτές οι ψύκτρες δουλεύουν χωρίς ανεμιστηράκη και έτσι μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένη λύση απο το να καταφεύγω σε δοκιμές.

Aπλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου καθώς αυτές οι ψύκτρες είναι πάρα πολύ καιρό στην αγορά χωρίς την παραμικρή τροποποίηση... και ως γνωστών οι απαιτησεις αλλάζουν. Αν και απο οτι βλέπω η μητρική σου δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ψύκτρα κάτω απο το φαν... οπώτε μάλλον θα σου κάνουν δουλειά...

Μιλούσα με τα δικά μου δεδομένα καθώς η ψύκτρα που είχε η gigabyte ήταν σχεδόν όμοια με τις zalman.

Ελπίζω να κάνεις την δουλειά σου... περιμένουμε εντυπώσεις.

Εγω παντως λεω οτι δεν χρειαζεσαι να βαλεις καμια ψυκτρα. Δεν σου χρειαζεται η ακριβης θερμοκρασια του chipset αλλα τι θερμοκρασια εχει το chipset με ON τον ανεμιστηρα και τι θερμοκρασια με OFF. Η διαφορα τους δηλαδη.

Αυτο που μπορει να γινει ειναι οτι ισως απλα μπορεις να ριξεις τις στροφες του ανεμιστηρα για να μην ακουγεται.

Κατεβασε το Speedfan

http://www.almico.com/speedfan428.exe

και δοκιμασε να ριξεις τις στροφες μεσω αυτου του προγραμματος αν το υποστηριζει η μητρικη σου βεβαια.

Τελικά δεν πήρα καθόλου ψύκτρα.Είπα να δοκιμάσω να βγάλω πρώτα το ανεμιστηράκη.Δεν φαίνεται να κολάει καθόλου ο υππολογιστής ουτε και να ζεσταίνεται.Φαινεται ο 12αρης κανει καλα την δουλεία του και τώρα όλα είναι ύσηχα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.