Necro Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Λοιπόν, αρρωστούλης αρρωστούλης, αλλά σήμερα που νιώθω καλύτερα είπα να δω πως τα πα o venice με τις GEIL value ram. Να υπενθυμίσω πως το προηγούμενο OC ήταν στα 2400ΜΗΖ με τις τότε kingston value να μη φτάνουν τα 215 και έπρεπε να βάλω από κείνει τη στιγμή διαιρέτη κιόλας. Δηλαδή ξεκίνησα στα 166mhz και τον ανέβασα στα 2400 με τις μνήμες να ξαναφτάνουν στη default συχνότητα τους στα 200mhz /1:1/. Μέχρι στιγμής με σταθερά βήματα ανά 5 mhz έχω φτάσει στα 2200MHZ. Αρχικά το super_pi mod 1.5 έδειχνε 42s στο 1M και τώρα έχει φτάσει στα 38s. Δαιρέτη στις μνήμες δεν έχει μπει με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα 220 mhz:049: {υπενθυμίζω kingston ούτε στα 215 } Αυτή τη στιγμή τρέχω memtest για να είμαι σίγουρος με τις μνήμες. Θα τις πουσάρω λίγο ακόμα να δω που πάνε και μετά ούτε ρεύματα τους δίνω ούτε τπτ, απευθείας διαιρέτη. Νομίζω πως και η ASUS έχει κάτι ειδικό στο bios, που αν δε ξεκινάει το pc, κάνει αυτόματο cmos με ρεσταρτ. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι PCI EXPRESS 100MHZ, PCI CLOCK SYNCHRONIZATION 33.33MHZ, HTT 3X, cool&quiet η θερμοκρασία του Άθλωνα είναι στα 43C{100%+ memtest αυτή τη στιγμή}, idle 32-33C σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να έχω ανοίξει να μπει δροσούλα μόλις έβγαλε και 126%{βαρέθηκα} memtest 0 errors, άρα είναι cool και οι μνήμες να και οι pics: βασικά ένα προγραμματάκι για να ρυθμίζω fan speeds θέλει, σα της MSI{πολύ χρήσιμο} **** θα το κάνω update κάθε λίγο και λιγάκι, προηγούμενο ρεκορ{LOL} ήταν όπως προανέφερα 2400 χωρίς άυξηση vcore, για να δούμε. ------EDIT------ μετά απο παρότρυνση του φίλτατου indiana προκειμένου να ελέγξουμε μνήμες, έβαλα cpu multiplier 9x και 225 τις μνήμες. Είχα κάνει και μία αποτυχημένη προσπάθεια πριν, με 225 στις μνήμες και cpu multiplier στο auto αλλά το έριξε μόνο του στο 7x. Λοιπόν τώρα αφού κάνω restart στη POST screen μου ακούγεται η ωραιοτάτη φωνούλα{αλήθεια μιλά κιόλας lol} της asus ''system failed due to CPU overclocking!'' WOOT! φαίνεται να ψιλοτερματίζουν οι geil εδώ, αν και νομίζω πως με πειραγμα ρεύμα/latencies κάτι θα γίνει. Τεσπα απλα δε μπορώ να καταλάβω γιατί me 7x cpu multiplier έπαιζαν στα 225:017: τεσπα πάμε με διαιρέτη!
Necro Απρίλιος 13, 2006 Author #2 Απρίλιος 13, 2006 με διαιρέτη 6:5{166mhz} είμαστε στα 2400mhz με τις μνήμες στη default συχνότητα τους στα 200mhz και το super_pi στα 36s από 42 που ήταν default όλα. Εννοείται χωρίς να δωθεί ρεύμα πουθενά. pics: ---EDIT--- να και το super_pi 32M σταθερότατος cpu νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ελέγξω με πολυώρο πρόγραμμα, τρέχω 3dmarks και παιχνίδια τώρα. ---EDIT---No2 να και το 3dmark05! το προηγούμνο σκορ ήταν 58ΧΧ κοντά στο 5900! τώρα το ξεπεράσαμε
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.