Jump to content

TURBO-X 19''

dartmed74

Recommended Posts

Αυτό με το μέγεθος το δοκίμασα ... Δεν αλλάζει κάτι . Όσο για το εφέ μόνο Clear type και typical έχει. Κάτι ακόμα όταν τη συνδέω με αναλογικό όπου δουλεύει και το auto configure (αλήθεια γιατί στο digital δεν δουλεύει...) το χρώμα που βάζει από μόνο του είναι άθλιο (πολύ κόκκινο...), δεν μπορώ να τη ρυθμίσω και τα έχω πάρει λίγο κρανίο....

Στο digital δεν δουλεύει γιατί απλά δεν χρειάζεται ρύθμιση θέσης, φάσης κλπ. Δεν υπάρχει μετατροπέας εκεί, παίρνεις καθαρό ψηφιακό σήμα.

Αυτό τώρα που λες για ανομοιογένοια φωτεινότητας κλπ, είναι κλασικό φαινόμενο σε μεγάλα και φτηνά LCD. Εκεί ουσιαστικά παίζει και η διαφορά στη τιμή, όταν βλέπεις 2 monitors με πανομοιότυπα panels, πχ Samsung XYX, και το 1 κάνει 100 ευρώ παραπάνω. Θα το συνηθήσεις όμως, μόνο σε μονόχρωμο φόντο θα φαίνεται.

Τώρα για την ευκρίνεια τι να σου πω. Δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο κατ' αρχήν. Επιπλέον, να ξέρεις παίζει ρόλο σε αυτό και η έξοδος της VGA. Μου έχει τύχει, και μάλιστα μικροδιαφορές έχω δει ακόμα και σε ακριβές κάρτες. Δοκίμασε και σε καμιά άλλη κάρτα. Μην συγκρίνεις με την CRT που είχες, εκεί είχες συνηθίσει αλλιώς. Επίσης για αυτό που λες για την αρνητική κλίση που σου φαινόταν καλύτερα κλπ, να ξέρεις στα TN panels, η φωτεινότητα και τα χρώματα αλλάζουν αρκετά με την κλίση, οπότε σε 19άρι και από κοντά το παρατηρείς, δοκίμασε να κάθεσαι λίγο πιο μακρυά, ώστε να μην διαφέρει πολύ η γωνία θέασης από σημείο σε σημείο.

Οπότε το μόνο που βλέπω για πιθανό πρόβλημα είναι αυτό της ευκρίνειας. Απλά να ξέρεις αν πας σε κατάστημα να την τσεκάρεις, δεν θα καταλάβεις και πολλά. Καλύτερα πήγαινέ την 1α σε κανα γνωστό σου που έχει TFT παρόμοιων χαρακτηριστικών και τιμής (μην πας ας πούμε και τη βάλεις δίπλα σε κανα monitor με PVA panel των 600 ευρώ), και κάνε σύγκριση, και κατόπιν αποφασίζεις.

Το θέμα είναι ότι καλή η όλη ενασχόληση και πόρωση με το pc αλλά είμαστε και επαγγελματίες άνθρωποι και δεν μπορούμε να ασχολούμαστε και όλη την ώρα με το να τεστάρουμε αν η οθόνη είναι συμβατή με την κάρτα κτλ... Εγώ που ασχολούμε με τα pc από την εποχή του oric atmos και του zx81 βλεπω ότι καλή η εξέλιξη αλλά όλο τεστ κάνουμε να δούμε αν αυτά που πέρνουμε δουλέυουν όπως θα έπρεπε (μήπως να πάρουμε όλοι ένα Mac και να ξεμπερδεύουμε...), τέλως πάντων θα δοκιμάσω την οθόνη στη δέυτερη έξοδο της κάρτας, σε άλλο pc και σε laptop καθώς και στο ίδιο pc με άλλη κάρτα να δούμε τι θα γίνει... Θα επανέλθω μήπως τουλάχιστον κάποιος χριστιανός γλυτώσει την ταλαιπωρία...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.