Jump to content



TURBO-X 19''


dartmed74

Recommended Posts

Πήρα πριν μερικές μέρες την TurboX 19'' , οι πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλά . Αρχικά την είχα συνδέσει αναλογικά αλλά οι αυτόματες ρυθμίσεις δεν ήταν καλές ενώ ήταν προβληματικός και ο συγχρονισμός. Με την DVI συνδεση βελτιώθηκαν. Παρατήρησα όμως το εξής, στο ανω δε τεταρτημόριο υπάρχει μειωμενη ευκρίνεια ειδικά όταν τα γράμματα είναι σε γκρί φόντο (όπως στα μενού των προγραμμάτων), όταν το παράθυρο μεταφερθεί χαμηλότερα το φαινόμενο εξαφανίζεται . Μου φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο η φωτεινότητα είναι μειωμένη... Εάν θέσω την οθόνη σε αρνητική κλήση (με το κάτω μέρος προσ τα πίσω είναι κάπως καλύτερα). Μήπως λόγω του μεγέθους της οθόνης η γωνία θέασης στο άνω μέρος αλλάζει την αντιλαμβανόμενη ευκρίνεια. Μπορεί να έχει πρόβλημα η οθόνη , και άν ναι τι να πάρω να τους πω γιατί το πρόβλημα είναι αμιδρό (αλλά υπαρκτό)...?

Link to comment
Share on other sites

Εντάξη ρε παιδιά δεν είπαμε ότι συγκρίνεται με EIZO αλλά και εμείς που δεν έχουμε λεφτά τι θα κάνουμε δηλαδή ... Τέλος πάντων τελικά νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα ρυθμήσεων, απλά θέλει πολύ πειραματισμό για να πετύχεις το σωστό . Θα προσπαθήσω και θα δώ

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω άλλη μια ερώτηση ?? Σας συμβαίνει όταν η ανάλυση σε TFT είναι 1280Χ1024 τα γράμματα να γίνονται σαν πιο λεπτά με μικρότερη ευκρίνεια... Και σαν να έχουν ένα είδωλο . συμβαίνει και στην οθόνη στο σπίτι 19'' και στη δουλειά 17'' Sony. Επίσης όταν αντικατέστησα την παλιά CRT που είχα με την καινούργια TFT απλά τις άλλαξα και άρχικά συνέδεσα με αναλογικό και μετά με ψηφιακό. Μήπως για να παίζει καλά η καινούργια θέλει μια ορισμένη διαδικασία? Πχ να επενεγκαταστήσω τους drivers της κάρτας ?? (Σημείωση η οθόνη δεν είχε drivers στη συσκευασία)

Link to comment
Share on other sites

Nope... εμενα στην ΕΙΖΟ μου δε συμβαίνει αυτό με τα γράμματα...

ισα ισα στα 1280Χ 1024 είναι κρυσταλλο. :)

Μαλλον κατι παιζει με το antialiasing των fonts.

Και αυτό που λές για την οθόνη, οχι δε χρειάζεται καμια επανεγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε τα όλα να βρείς αυτό που ταιριάζει.

Επίσης αν δε δουλέψει μπορείς να μεγαλώσεις λίγο τα φοντ.

δεξι στην επιφανεια->ιδιοτητες->ρυθμισεις->διπλο στην οθονουλα που εμφανιζεται.. καπου εκει είναι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με το μέγεθος το δοκίμασα ... Δεν αλλάζει κάτι . Όσο για το εφέ μόνο Clear type και typical έχει. Κάτι ακόμα όταν τη συνδέω με αναλογικό όπου δουλεύει και το auto configure (αλήθεια γιατί στο digital δεν δουλεύει...) το χρώμα που βάζει από μόνο του είναι άθλιο (πολύ κόκκινο...), δεν μπορώ να τη ρυθμίσω και τα έχω πάρει λίγο κρανίο....

Link to comment
Share on other sites

Οταν τα δειχνει πολυ κοκκινα τα γραμματα είναι καθαρά?

Αν ναι γιατι απλώς δεν ρυθμιζεις το gamma από τους δριβερς?

Α, και για τσεκαρε από τους δριβερς πάλι, την ενισχυση χρωματος(η καπως έτσι) μηπως είναι ενεργοποιημένη και σου κάνει αυτή τη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Έχω της Creative τα ηχεία, αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό (λές.....), πάντως δεν τρεμοπαίζει. Κοίτα η οθόνη δεν έχει κακή εικόνα (με ρυθμίσεις) αυτό με τα γράμματα είναι το σπαστικό (κάνει και το διάβασμα δύσκολο, και εγώ κάνω και δουλειά στo pc εκτώς από κανά παιχνίδι..)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πάντως σε μια sony 17" (SDMS73) που έχω δει εμφάνιζε παραμόρφωση στα χρώματα απο τα ηχεία. Αλλά ήταν κολλητα.

Παντως εγώ θα πηγαινα και μια βολτιτσα στο πλαισιο ;) να δώ πως δειχνουν οι άλλες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.