Jump to content

Ποιό πολυμηχάνημα

ΔΙΟΜΗΔΗΣ

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

H κεφαλή είναι ξεχωριστή απο τα μελάνια. Η απόδοση των χρωμάτων δεν ειναι η σωστή πάντα. Αν είχε 6 χρώματα θα ήσαν καλύτερα τα πράγματα διότι παρουσιάζει αλοιώσεις χρωμάτων σε μερικές περιπτώσεις σε απλό χαρτί. Σε φωτογραφικό χαρτί δέν δοκίμασα ακόμη,αλλά υπολογίζω οτι πάλι στα χρώματα θα υπάρχουν διαφορές.

Για τον λόγο οτι με κάθε μελάνι αλλάζετε και η κεφαλή γι αυτό προτιμώ ΗΡ. ;)

Για τον λόγο οτι με κάθε μελάνι αλλάζετε και η κεφαλή γι αυτό προτιμώ ΗΡ. ;)

Και σου βγαίνει ο κούκος αιδόνι. ;)

Και σου βγαίνει ο κούκος αιδόνι. ;)

Ναι αλλά το προτιμώ απ το να μου βουλώνουν καθε τόσο και λιγάκι οι και να τρέχω σε αντιπρωσωπείες και να αλλάζω εκτυπωτη κάθε χρόνο... Πχ epson ;)

Ναι αλλά το προτιμώ απ το να μου βουλώνουν καθε τόσο και λιγάκι οι και να τρέχω σε αντιπρωσωπείες και να αλλάζω εκτυπωτη κάθε χρόνο... Πχ epson ;)

Δε ξέρω τι κάνουν οι Epson πάντως οι Canon καμία σχέση.

Μετά από δύο χρόνια τον πήγαμε για service και μετά από αμέτρητες full A4 έχρωμες εκτυπώσεις.

Και εξάλλου καινούργια κεφαλή στοιχίζει 40 ευρώ.

Που θα σου κρατήσει σίγουρα 2 χρόνια.

Δε ξέρω τι κάνουν οι Epson πάντως οι Canon καμία σχέση.

Μετά από δύο χρόνια τον πήγαμε για service και μετά από αμέτρητες full A4 έχρωμες εκτυπώσεις.

Και εξάλλου καινούργια κεφαλή στοιχίζει 40 ευρώ.

Που θα σου κρατήσει σίγουρα 2 χρόνια.

Άσε με τους epson είχα αγανακτήσει. 3 εκτυπωτές σε 2 χρόνια. Μετά πήγα σε HP και ησύχασε το κεφάλι μου. Ίσως όπως λενε οι canon να είναι καλοί αλλά πριν κάποια χρόνια δεν ακουγόντουσαν καν. Ίσως ο επόμενος που θα δοκιμάσω όταν να είναι canon...:D

Η κεφαλή στους έπσον είναι πολύ πίκρα να αλλαχθεί γιατί είναι σπάνιο φαινόμενο να χρειάζεται αλλαγή .Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Είναι απλά οι ποιοτικότερες και ανθεκτικότερες κεφαλές. Η ΗΡ δεν έκανε τον κόπο να φτιάξει ανάλογες και κατέφυγε στην κίνηση των ενσωματωμένων στο μελανοδοχείο κεφαλών. Όσο για την Κάνον μελετήστε το λιγάκι και θα δείτε ότι οι κεφαλές αλλάζουν επειδή σε κάθε εκτύπωση τα ακροφύσια καίνε το μελάνι. Κι επειδή φθείρονται χρήζουν αντικατάστασης κάθε λίγο. Και το κακό δεν είναι τόσο αυτό όσο το ότι ακριβώς λόγω της φθοράς πέφτει και η ποιότητα -μόνο φυσικά της φωτογραφικής- εκτύπωσης. Αλλά λεπτομέρειες , ο καθείς όπως βολεύεται.

Γιατί απαντώ τώρα? Γιατί σήμερα ξανάνοιξα έναν ταλαίπωρο R300 που από την κακοπέραση (έχουν περάσει από πάνω του 3 διαφορετικά μελάνια 1 σύστημα συνεχούς τροφοδοσίας μελάνης και περίπου 15 σκληροί και βάρβαροι καθαρισμοί κεφαλής, μιλάμε συνολικά για πάνω από 3 φορές το μέγιστο αναμενόμενο ζωής σε εκτυπώσεις) πλέον ούτε το χαρτί δεν μπορεί να πάρει ο δύσμοιρος , να τον πάω στον άνθρωπο που μου τον είχε δώσει και όταν του είπα το λόγο που πήγαινε για πέταμα πήρε μία πένσα και ξερίζωσε την κεφαλή."Αυτή δεν παθαίνει τίποτα" μου εξήγησε. Και βλέπω να λεμε για ποιότητα κεφαλής των έπσον.... Να δω τώρα που η Κάνον έβαλε απροσπέλαστα κλειδωμένα τσιπάκια στα μελανάκια της αν θα είναι εξίσου appealing

Για τους ΕPSON μου γέμιζαν το μάτι για περισσότερο επαγγελματικοί από όλους αλλά αφενώς τους θάβουν οι επαγγελματείες του είδους διότι πιθανόν τους αφήνουν λιγότερα χρήματα για κέρδος και αφετέρου δεν έχουν φαξ τα προσιτά σε τιμή πολυμηχανήματα γι' αυτό κατέληξα σε CANON για να μην πάρω κανένα ογκώδες πιο επαγγελματικό.

Μη συγκρίνεσαι με τον επαγγελματία που θα δώσει κοντά στο 500άρικο .Σε εκείνη την κατηγορία χρημάτων δεν παίζουν διαφορές σε ποιότητα εκτύπωσης οπότε είναι όπως του κάτσει καθενός. Δεν έχω δει πουθενά σύστημα συνεχούς τροφοδοσίας σε μη ΕΠΣΟΝ .Αυτό λέει πολλά για την κεφαλή

• 2 weeks later...

Κατά την χρήση δουλεύει άψογα, αλλά στις έγχρωμες εκτυπώσεις σε απλό χαρτί παρουσιάζει αλλοιώσεις χρωμάτων. Σίγουρα οι εκτυπωτές με 6 χρώματα θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

• 4 months later...

Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι τα μελάνια του κρατάνε γύρω στις 250 με 300 σελίδες και το θεωρώ πολύ λίγο για επαγγελματική χρήση. Εδώ μάλλον οι ΕΡSON πάνε μπροστά.

• 1 month later...

Τα μελάνια που βρήκα και αγόρασα, όλα των 50ml δεν ήσαν όλα συμβατά. Πέρνει τα εξής χρώματα. Black BCI-3e BK,Black BCI-68K,Yellow BCI-6Y,Magenta BCI-6M,CYAN BCI-6C. Tα μαύρα που βρήκα ήσαν με τα εξής διακριτικά:[bCI-3BK-BKP 44] & [bK-6,BCI-21,BK 68]. Tο κίτρινο είναι κιτρινοκόκκινο. Το δε αποτέλεσμα, μεγαλύτερη απόκλιση χρωμάτων. Φυσικά γέμισα τα γνήσια δοχεία.

Πάντα αυτός με τα λιγότερα χρώματα είναι ο οικονομικότερος (με δεδομένη την ισάξια τεχνολογία των μηχανημάτων.)

Οι χρωματικές αποκλίσεις είναι περίεργη κατάσταση. Εδώ πήρα με απίστευτη δυσπιστία από εκεί που παίρνω πάντα μελάνια ένα κινέζικο μελάνι για τον έπσον μου -για δοκιμή- και εκεί που μου το έθαβε κι αυτός ακόμη που μου το έδωσε, εμένα μου βγήκε αστέρι... Περίεργα πράγματα. Οι χρωματικές αποκλίσεις είναι πολύ μικρές, τόσο που αν δεν ξέρεις το θέμα εκτύπωσης πρέπει να έχεις πολύ μάτι για το δεις

ποιο οικονομικο ειναι με 2 ή 5,6 μελανια?

Σε όλες τις συσκευασίες τις μεγάλες αναγράφουν επάνω οικονομική συσκευασία έναντι μικροτέρας συσκευασίας του ιδίου προϊόντος και αυτό διότι για περισσότερο περιεχόμενο χρησιμοποιούν μία συσκευασία. Έπειτα έχομε και τις απώλειες σε μελάνι όταν δεν έχει αδειάσει εντελώς,αλλά και τις απώλειες χρημάτων επειδή το γεμίζουμε περισσότερες φορές [παροχή υπηρεσιων] Εκτός και το γεμίζετε μόνοι σας όπως κι εγώ. Τα περισσότερα μελάνια τα αλλάζεις και ποιο αργά. Δεν το θεωρώ σημαντικό έξοδο αλλά το θεωρώ σημαντικό για την καλύτερη αντιπροσώπευση των χρωμάτων.

• 3 weeks later...

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι τα μελάνια που δεν είναι γνήσια έχουν μέσα περισσότερο διαλύτη, είναι περισσότερο αραιά τελειώνουν γρηγορότερα και λόγω της μεγαλυτέρας και γρηγοροτέρας ροής κάνουν τα χρώματα πολλάκις εντονότερα. Κάνουν καμιά πενηνταριά και, λιγώτερες εκτυπώσεις.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι τα μελάνια που δεν είναι γνήσια έχουν μέσα περισσότερο διαλύτη, είναι περισσότερο αραιά τελειώνουν γρηγορότερα και λόγω της μεγαλυτέρας και γρηγοροτέρας ροής κάνουν τα χρώματα πολλάκις εντονότερα. Κάνουν καμιά πενηνταριά και, λιγώτερες εκτυπώσεις.

Δεν είναι ακριβές αλλά δέχομαι ότι αυτό το συμπέρασμα έβγαλες από τα μελάνια που σου έκατσαν. Θυμίσουν μόνο ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που φτιάχνουν μελάνια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.