yanni Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Έχουμε στην δουλειά έναν Ρ4 με δύο ίδιους δίσκους 80GB ο καθέ ένας.Ο ένας περιέχει τα Windows 2000 server και ο άλλος μάλλον θα γίνει format.Το ερώτημα είναι απλό. Χρειάζεται να ξαναστήσεις από την αρχή τα windows προκειμένου να κάνεις mirroring τον πρώτο δίσκο στον δεύτερο? ή αρκεί να φτιάξεις το raid μέσα από το configuration utility κατά την εκκίνηση του συστήματος?Στο BIOS έχει ήδη οριστεί ο controller ως raid (Sil3112) και έχει περαστεί και ο ανάλογος driver στα 2000, απλά δεν έχει φτιαχτεί κάποιο raid set.Θα πρέπει να γίνουν τίποτα ρυθμίσεις στα 2000 πριν το reboot και την δημιουργία του raid?
cakrit1442169096 Απρίλιος 11, 2006 #2 Απρίλιος 11, 2006 Χωρίς να θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου αν θυμάμαι καλά δεν χρειάζεται τπτ το ιδιαίτερο. Απλά δηλώνεις από το raid utility του controller να κανει mirror τον δίσκο που θέλεις. Μεγάλη προσοχή μόνο μην κάνεις τον άδειο στο γεμάτο... Θα σου πρότεινα (κάτι που σίγουρα το έχεις σκεφτεί) να κάνεις ένα ghost πρώτα για να είσαι σίγουρος σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.Απο την στιγμή που θα κάνεις το morroring και θα γίνει η αντιγραφή των αρχείων στον νέο δίσκο το 2000 θα βλέπουν απλα ένα δίσκο.. το υπόλοιπο υλοποιείτε μέσω hardware.
yanni Απρίλιος 11, 2006 Author #3 Απρίλιος 11, 2006 Υπάρχει ήδη Acronis backup της τάξης των 20GB όλου του δίσκου. Ευτυχώς δεν είχε πολλά, αν και σημαντικά, μέσα!!!
cakrit1442169096 Απρίλιος 11, 2006 #4 Απρίλιος 11, 2006 To θεμα είναι φίλε μου το να γλυτώσεις την επανεγκατάσταση του λειτουργικού και τις ρυθμίσεις για να μην παιδεύεσαι.. γιατί όπως ξέρεις πολύ καλά ο merphy και οι νόμοι του είναι οι καλύτεροι φίλοι της πληροφορικής.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.