regent1442169115 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2006 Χαιρετώ.Πρόσφατα αγόρασα μια FX 5200 μεταχειρισμένη για να "αναβαθμίσω" την ήδη υπάρχουσα GeForce2 Ti στο 2ο σύστημα μου. Καθώς έτυχαν κάποια γεγονότα μπόρεσα να βάλω την κάρτα πάνω στο σύστημα μόλις σήμερα. Την έβαλα πάνω λοιπόν και τρην βρήκαν τα XP με τους προεγκατεστημένους οδηγούς τους. Αφού λοιπόν πέρασα τους τελευταίους της nVidia (84.21) και έκανα επανεκκίνηση λειτουργούσαν όλα καλα. Μπήγκα λίγο net και ξαφνικά είδα το εξής παράξενο: η οθόνη μίκρυνε χωρίς να αλλάξει η ανάλυση και τα σύστημα κόλλησε. Αναγκάστηκα να το κλείσω από το διακόπτη. Θεωρώντας ότι ήταν κάποιο κόλλημα των οδηγών εκκινώ και πάλι το σύστημα και ελέγχω αν δουλεύει ο ανεμιστήρας της κάρτας. Διαπιστώνω πως (αν και με λίγες στροφές) λειτουργούσε. Ο ανεμιστήρας ήταν μαμίσιος και φαινόταν να πατάει καλά. Το σύστημα εκκινεί κανονικά χωρίς καμία ένδειξη ανωμαλίας. Τρέχω λοιπόν ένα 3dMark01 για να δω το ποσοστό "αναβάθμισης" σε σχέση με την παλιά κάρτα (τίποτα το εντυπωσιακό btw). Αφού τελειώνει κάνω κάποιες εργασίες στο δίσκο και κλείνω το pc. Με την πάροδο κάποιον ωρών το ανοίγω ξανά και ενώ διαβάζω το forum η εικόνα αρχίζει να τρεμοπαίζει και γεμίζει artifacts. Αυτή είναι και η εικόνα που είχα/έχω σε κάθε εκκίνηση από εκείνη την ώρα.Υπάρχει περίπτωση σωτηρίας ή πήγε μόνιμες διακοπές η GPU; Τίθεται θέμα θερμοκρασίας; Μήπως αν έβαζα κάποιον άλλον ανεμιστήρα να έπαιζε; Σημειωτέον: η κάρτα δεν είχε υποστεί την παραμικρή τροποποίηση χρονισμών (από εμένα τουλάχιστον). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Απρίλιος 9, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Καθάρισε την ψηκτρουλα απο την σκονη και πασαλειψε λιγη AS5. Βαλε και κατι να την φυσάει. Και θα σαι οκ.ΕΔΙΤ Εγω θα κρατούσα την GF2Ti:110: -->εργαλειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Απρίλιος 9, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Ωστέ λες ότι είναι θέμα θερμοκρασίας ε; Μακάρι! Θα προσπαθήσω πάλι αύριο να δω μήπως ξαναδώ φως...ΕΔΙΤ Εγω θα κρατούσα την GF2Ti -->εργαλειο.Θέλοντας και μη παίζει πάλι η Ti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 9, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Δύσκολο να είναι θερμοκρασία. Εδώ ποι περισσότερες απλές 5200 ήταν με passive αλουμινόφυλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Απρίλιος 9, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Πάντως η συγκεκριμένη έχει έναν (σχετικά) ογκώδη στρογγυλό ανεμιστήρα που όπως προείπα μου φάνηκε πως δούλευε σε χαμηλές στροφές. Αύριο θα βάλω έναν 8άρη να την φυσάει από απόσταση και ίσως χρησιμοποιήσω και τον ανεμιστήρα της Ti αν ταιριάζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 9, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Καλύτερα βγάλε την ψύκτρα και καθάρισέ την καλά και όταν την επανατοποθετήσεις έλεγξε το πάτημά της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Απρίλιος 9, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2006 Κάτι παρόμοιο μου είχε κάνει κάποτε μία 5600. Δεν το έκανε όμως σε όλες τις μητρικές. Δεν είχα βρει ακριβώς τι έφταιξε αλλά θυμάμαι ότι σε μητρική 3,3V και agp2x δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα ενώ φαινόταν να τη χαλάει το 1,5V ή/και το 4χ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Απρίλιος 10, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 Παίδες,Έβγαλα την ψύκτρα και την καθάρισα από την πάστα που είχε όπως και την GPU. Την έβαλα πάλι πα΄νω στο σύστημα (χωρίς πάστα αυτή τη φορά) και παίζει. Τώρα τρέχω ένα 3DMark01 για να την τεστάρω (το έβγαλε. 6078 3D Marks. ψηλότερα από εχθές). Ακόμα δεν της έχω βάλει 8 άρη ανεμιστήρα να την χτυπάει, οπότε έχει μόνο τον δικό της. Να την βάλω να κάνει μερικές loopες στο 3D Mark ή υπάρχει κίνδυνος να την χάσω; Σημειωτέον: η κάρτα δεν έχει υπερχρονιστεί ούτε στο ελάχιστο (παίζει με μαμίσιους χρονισμούς) και έχει πάνω το μαμίσιο ανεμιστήρα της. Ακούω συμβουλές...EDIT: Όλα τα παραπάνω με τους 71.89 οδηγούς της nVidia. Δεν έχω περάσει ακόμα τους 84.21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 10, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 Με τις ευλογίες μας. Τυχερός είσαι αν λύθηκε το πρόβλημα.Σε 5200 γιατί να βάλεις τους καινούργιος οδηγούς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Απρίλιος 12, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Χαιρετώ.Τελικά η κάρτα μάλλον δεν γουστάρει τους 84.21. Τους έβαλα πάλι έτρεξα 3dMark01 και έβγαλε 5500 κάτι, 500 (!!!) βαθμούς κάτω από τους 71.89 (6078). Παρ' όλα αυτά το έβγαλε. Το άφησα λοιπόν και εγώ και πήγα να φάω γυρίζω και πάω να βγω από το stand by mode και το σύστημα κολλάει τρελλά. Το σβήνω. Το ανοίγω μετά από λίγο, όλα καλα. Έρχεται το μικρό μου ξαδερφάκι του βάζω να παίζει και στα καλα του καθουμένου τα παίζει η κάρτα. Κάνω υπαναχώρηση στους 71.89 και παίζει πάλι κανονικά (ας ελπίσουμε όχι μόνο προσωρινά). Η ερωτησή μου είναι η εξής:Αφού οι 84.21 είναι και για FX5200 γιατί μου δημιουργούν προβλήματα; Παίζει να φταίει που δεν έχω περάσει τους οδηγούς της οθόνης (μια CTX της κακιάς ώρας);@schumifer: θεώρησα πως θα δω βελτίωση, αλλά που. Εν τω μεταξύ έχω πάρει και άλλους στο λαιμό μου που τους είπα να κάνουν την συγκεκριμένη "αναβάθμιση" Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 12, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Βρε πώς περιμένεις οδηγοί που έχουν οριακές βελτιώσεις για κάρτες του τύπου 7900 να ασχολούνται με κάρτες σαν την 5200? Το ξέρω γιατί την είχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Απρίλιος 12, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 αυτο που διαβασα,οτι επανατοποθετησες την ψυχτρα διχως παστα,δεν μου αρεσε....για πετα λιγη παστουλα οτι εχεις,βαλε και παλιους οδηγους,ελεγξε λιγο και τις τασεις σου και πιστευω θα εισαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Απρίλιος 12, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Βρε πώς περιμένεις οδηγοί που έχουν οριακές βελτιώσεις για κάρτες του τύπου 7900 να ασχολούνται με κάρτες σαν την 5200? Το ξέρω γιατί την είχαΚοίτα, αυτό το υποψιαζόμουν αλλά να έχουν χειρότερες επιδόσεις δεν το περίμενα...αυτο που διαβασα,οτι επανατοποθετησες την ψυχτρα διχως παστα,δεν μου αρεσε....για πετα λιγη παστουλα οτι εχεις,βαλε και παλιους οδηγους,ελεγξε λιγο και τις τασεις σου και πιστευω θα εισαι οκΘα βάλω παστούλα μόλις πάρω. (χεχε!) Πάντως και τους δυο επεξεργαστές μου χωρίς τους έχω. (ναι ξέρω δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση). Απλώς ήθελα να δω μήπως ήταν θέμα πεσμένης πάστας σε κάποιο σημείο που δεν έπρεπε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Απρίλιος 12, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 και τους επεξεργαστες χωρις παστα?? μαλιστα.... καλη τυχη φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.