Jump to content

upgrade components..

nikchris

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον παιδια το τωρινο συστημα μου εχει ως εξης:

Mobo: QDI Advance 10T

CPU: Celeron 1200

VGA : MSI GeForce FX5200 128.:021:

Ram: 256 SDRam 133

Hd: Quantum Fireball 6.4 GB + WD 39.9 GB

Audio: SB LIVE Value!

Αρκετα παλιο συστηματακι,που οντας μη φανατικος gamer(εξαιρουμενου του Football Manager:055: !) με βολευει μια χαρα.Αλλα ηρθε ο καιρος για XP οποτε μια αναβαθμιση κρινεται απαραιτητη. Λοιπον εχω αποφασισει αρχικα να βαλω τα εξης:

Mobo: ASUS P5LD2

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1033&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=264700&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Cpu:INTEL Pentium 4 D 805 2.66

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=1037&Product_Id=317491

Ram : DDR2 512MB/667 anything...

VGA: μια οποιαδηποτε 6600gt 128 mb. Π.Χ.:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512513

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174053&Catalog_Id=1&Product_Id=240394&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=

Λοιπον θα ηθελα τη γνωμη σας.Παρακαλω να λαβετε υποψιν οτι:

1) Το κοστος δεν μπορει να ξεπερασει τα 400€.

2)Αργοτερα η μνημη + σκληρος θα αναβαθμιστουν

3)Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις συναρμολογησης οποτε θα ηθελα να μου προτεινεται καπου οπου θα μου το κανουν σωστα(κ οικονομικα??)

Αυτα...

Υ.γ. nice to join the forum,thank u in advance!!!

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Λοιπον εχωντας νεα δεδομενα(αυξημενο budget)εχω τα εξης να ρωτησω:

1) Pentium D805(2.6) + 7600gt + 512ram/667 ή

INTEL P4 D920 (2,8) + 6600gt + 1024/667? Ποιο απο τα 2 σετακια να διαλεξω?? Το mobo θα ειναι σιγουρα το ASUS P5LD2.

• 4 weeks later...

Λοιπον εχω τελικα προτιμησει την αγορα με δοσεις,αφου θα μου δωσει μεγαλυτερο budget.Ας αναλυσω τις σκεψεις μου.

1)CPU: 2 ειναι οι επιλογες που εχω.Ή παιρνω τον D805(2.66Ghz) που κλοκαρεται αρκετα καλα ή τον D930(3,0Ghz).Θα ηθελα τη γνωμη σας αν αξιζει ο d805 και μεχρι ποσο παει κλοκαρισμενος..

2)VGAΕγω θελω μια 6600gt.Τρελλες απαιτησεις δεν εχω απο παιχνιδια κ μου φαινεται καλη.Το προβλημα ειναι οτι συντομα θα αναβαθμισω σε 19''TFT k δεν ξερω αν θα παιζει ικανοποιητικα σε τετοιες αναλυσεις(1280*1024).Αλλιως ομως τι να παρω? 7600gt(200€) ή χ850χτ που εχει την ιδια τιμη??Εχετε κατι αλλο να προτεινεται?? το max ειναι 200€ για καρτα γραφικων.

3)RAMΔεν εχω ιδεα απο RAM,δηλαδη δεν καταλαβαινω πολλα απο timings,latency κτλ. Εχω γυρω στα 120-140€ να δωσω αν μπορειτε να προτεινεται κατι συγκεκριμενο απο καποιο μαγαζι..Μαλλον παω σε 1 dimm 1024 και μελοντικα θα παρω αλλο ενα ιδια για dual mode.

Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι ο επεξεργαστης κ μετα η καρτα.Οποια βοηθεια δεκτη :)

Καλη η αναβαθμηση αλλα ελπιζω να ξερεις οτι θα χρειαστεις και ενα κουτι και ενα τροφοδοτικο,γιατι αν περιμενεις να παιξουν ολα αυτα τα καινουργια με το παλιο σου τροφοδοτικο το βλεπω απο χλωμο εως αδυνατο.

Ψιλο Off Topic το παρακάτω:

Αν ένα δεύτερο PC δεν σου είναι άχρηστο θα πρότεινα να περιμένεις 5-6 μήνες την νέα γενιά επεξεργαστών και να κάνεις τότε την αγορά σου, ένα ολοκαίνουριο pc.

Στο λέω αυτό γιατί δεν αναβαθμίζεις ένα μόνο εξάρτημα. Μητρική, επεξεργαστής, VGA, μνήμη, τροφοδοτικό...

Στην ουσία μιλάμε για καινούριο μηχάνημα.

και εγω αυτο λεω..πολλες φορες ειναι καλυτερο να περιμενεις λιγο.αφου θα ερθει καινουργια φουρνια το σεπτεμβριο.δεν αξιζει να αναβαθμισεις τωρα,κατα την γνωμη μου

Δεν μπορω να περιμενω λεμε....

Ασε που δεν εχω κανενα κολημα με τις καινουργιες τεχνολογιες,αν αναβαθμισω τωρα η επομενη αναβαθμιση θα ειναι το.....2009 :)

αν ειναι να περιμενω τοτε σιγουρα θα παω σε ....am2!!!!Αλλα οπως ειπα κ πριν αν περιμενω μεχρι το καλοκαιρι,μετα θα μπορουσα να περιμενω να βγουν αλλες καρτες κ μετα ερχονται τα βιστα κ το dx10 και μετα...και μετα....

Τωρα εχω εναν Cel1200 με 256 sdram/100Ηζ!!! Μεχρι προτεινως ειχα win98 k δεν ειχα μεγαλα προβληματα,φανατικος gamer δεν ειμαι..Τωρα τελευταια που εχω βαλει adsl εχω εντρυφυσει σε winxp κ το συστημα κυριολεκτικα σερνεται....Εχω 6-7 games(HALO,RTCW,WoW,NBA 03',FM 2006) που εχω παρει προσφατα κ μονο το manager μπορω να παιξω,και αυτο με υπομονη:022: ,δεν γινεται να περιμενω πολυ ακομα,μαλλον εχω αργησει ηδη.αν ειχα ενα πιο γρηγορο συστημα τοτε να περιμενα αλλα με τη "χελωνιτσα μου" δεν μπορω να κανω υπομονη

Χα χα καταλάβαμε οκ

Με βάση λοιπόν αυτά που αναφέρεις στα προηγούμενα posts σου θα πρότεινα την μητρική που προτείνεις, + D805 + 7600GT ή Χ850ΧΤ + 1024 Μνήμη.

Και σε αυτά θα προσθέσεις και ένα καλό τροφοδοτικό βέβαια.

ΥΓ Όπως ξαναδιαβάζω το ποστ αυτό βέβαια και το μηχάνημα στο οποίο θα γίνει η αναβάθμιση θα σου ξανατονίσω ότι πρέπει να πας σε καινούριο PC. Όχι σε έξι μήνες αφού βιάζεσαι, οκ πάρε τωρινό καινούριο.

Γιατί τα ανωτέρω εξαρτήματα που θα βαλεις πχ θα τα συνδυάσεις με τον Quantum Fireball 6.4 GB + WD 39.9 GB που γράφεις στο πρώτο σου ποστ;

Δυστυχώς το υπάρχον σου μηχάνημα παραείναι παλιό για να το αναβαθμίσεις.

Αν το καλοσκεφτεις, μόνο το tower, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν αλλάζεις.

αν ειναι να περιμενω τοτε σιγουρα θα παω σε ....am2!!!!Αλλα οπως ειπα κ πριν αν περιμενω μεχρι το καλοκαιρι,μετα θα μπορουσα να περιμενω να βγουν αλλες καρτες κ μετα ερχονται τα βιστα κ το dx10 και μετα...και μετα....

Τωρα εχω εναν Cel1200 με 256 sdram/100Ηζ!!! Μεχρι προτεινως ειχα win98 k δεν ειχα μεγαλα προβληματα,φανατικος gamer δεν ειμαι..Τωρα τελευταια που εχω βαλει adsl εχω εντρυφυσει σε winxp κ το συστημα κυριολεκτικα σερνεται....Εχω 6-7 games(HALO,RTCW,WoW,NBA 03',FM 2006) που εχω παρει προσφατα κ μονο το manager μπορω να παιξω,και αυτο με υπομονη:022: ,δεν γινεται να περιμενω πολυ ακομα,μαλλον εχω αργησει ηδη.αν ειχα ενα πιο γρηγορο συστημα τοτε να περιμενα αλλα με τη "χελωνιτσα μου" δεν μπορω να κανω υπομονη

τοτε κανε την αναβαθμιση σου και οταν αρχισουν να ξεπηδουν νεα πραγματα θα μπεις κι εσυ στον χορο των αγοραπωλησιων..

Μια προταση : Δωσε 20-40ε και βαλε αλλα 256ram. Τα ΧΡ απλα θελουν 512! Αφου τα βαλεις θα δεις εντελως διαφορετικο πισι! Οι tuallatin σαν τον δικο σου εχουν 256 cache και ειναι πολυ δυνατοι επεξεργαστες, συν οτι σηκωνει και λιγο clocking μεχρι να αλλαξεις! Οποτε μπορεις χαλαρα να περιμενεις τα καινουργια! :)

Χα χα καταλάβαμε οκ

Με βάση λοιπόν αυτά που αναφέρεις στα προηγούμενα posts σου θα πρότεινα την μητρική που προτείνεις, + D805 + 7600GT ή Χ850ΧΤ + 1024 Μνήμη.

Και σε αυτά θα προσθέσεις και ένα καλό τροφοδοτικό βέβαια.

ΥΓ Όπως ξαναδιαβάζω το ποστ αυτό βέβαια και το μηχάνημα στο οποίο θα γίνει η αναβάθμιση θα σου ξανατονίσω ότι πρέπει να πας σε καινούριο PC. Όχι σε έξι μήνες αφού βιάζεσαι, οκ πάρε τωρινό καινούριο.

Γιατί τα ανωτέρω εξαρτήματα που θα βαλεις πχ θα τα συνδυάσεις με τον Quantum Fireball 6.4 GB + WD 39.9 GB που γράφεις στο πρώτο σου ποστ;

Δυστυχώς το υπάρχον σου μηχάνημα παραείναι παλιό για να το αναβαθμίσεις.

Αν το καλοσκεφτεις, μόνο το tower, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν αλλάζεις.

Nταξει κραταω το κουτι που εχω(aopen) cdr,dvd,soundblaster,νομιζω δεν εχει νοημα να παρω καινουργιο...to 6.4 της seagate το πεταω και κραταω το 40 της western για backup.

Aν ειναι να παρεις αυτα, ρωτα να σου πουν για μητρικη που να μπορει μετα να παρει Conroe, ωστε να μπορεις καποια στιγμη απλα να αλλαξεις μονο τον επεξεργαστη και να εχεις τη νεα γενια σχετικα οικονομικα.

Nταξει κραταω το κουτι που εχω(aopen) cdr,dvd,soundblaster,νομιζω δεν εχει νοημα να παρω καινουργιο...to 6.4 της seagate το πεταω και κραταω το 40 της western για backup.

cd-r, dvd-r δεν χρειάζονται. Ένα DVD-RW για όλα αρκεί. Επίσης κάρτα ήχου έχει η μητρική ενσωματωμένη 7.1 , οπότε πάλι δεν χρειάζεται η ήδη υπάρχουσα. Τέλος ένας σαραντάρης σκληρός σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για τέτοιο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών...

Όπως και να 'χει πάντως φαίνεται ότι πήρες τις αποφάσεις σου οπότε καλή επιτυχία στην αγορά σου από εμένα :)

cd-r, dvd-r δεν χρειάζονται. Ένα DVD-RW για όλα αρκεί. Επίσης κάρτα ήχου έχει η μητρική ενσωματωμένη 7.1 , οπότε πάλι δεν χρειάζεται η ήδη υπάρχουσα. Τέλος ένας σαραντάρης σκληρός σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για τέτοιο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών...

Όπως και να 'χει πάντως φαίνεται ότι πήρες τις αποφάσεις σου οπότε καλή επιτυχία στην αγορά σου από εμένα :)

Καλε ποιος εχει παρει τις αποφασεις του??? Μεχρι να παω να ακουμπησω τα ευρα ολα ειναι υπο αμφισβητισην...(α ρε ορθογραφια:067: )

Κοιτα το dvd player τουλαχιστον θα το κρατησω αφου δεν θελω να παιζω ολα τα βρωμο-δισκακια μου στο dvdr γιατι το βλεπω το laser off σε 2-3 μηνες...:119:

Αληθεια οι onboard καρτες ειναι καλες??? Δεν εχω ιδεα,το mobo που θα παρω ειναι το p5ld2 που εχει αυτα onboard " Ενσωματωμένη κάρτα ήχου Realtek ALC 882, 8-ch High-Definition Audio CODEC" να κρατησω το onboard ή τη soundblaster live value που εχω ????

το τροφοδοτικο τελικα θα ειναι ενα Hiper580 και η καρτα μια x850xt που την βρισκω 190€.Επεξεργαστη θα δω αμα με περνει θα παρω τον d920 αλλιως εναν d805 που θα φαει **** τα κλοκαρισματα...Πως σας φαινονται???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.