Jump to content

Πρόγραμμα για overclocking του επεξεργαστή

tzimis_

Recommended Posts

Επειδή δεν διαθέτει επιλογή το Bios για “Agp/pci lock” με πιο πρόγραμμα μπορώ να κάνω overclocking τον επεξεργαστή μέσα από τα Windows; Θέλω να ανεβάσω μόνο τον επεξεργαστή P4 1.7 χωρίς να πειραχτούν οι τάσεις από τις κάρτες επέκτασης.

Ευχαριστώ.

Αν δεν υποστηριζει το Bios agp lock δεν κλειδωνουν αλλιως και συνεπως δεν μπορεις να ανεβασεις το μηχανημα γιατι απο την στιγμη που θα αυξησεις το FSB ολα πανε σε overclock κατασταση και θα εχεις προβληματα.

Πιθανων αν υπαρχει καποιο BIOS update για την καρτα σου να υποστηριζει agp/pci lock αν οχι δεν υπαρχει αλλος τροπος.

Οσο για overclock υπαρχουν αρκετα prog που κανουν o/c μεσα απο τα windows αλλα οπως ειπε και ο Thor δεν κλειδωνουν τα agp/pci. οποτε δεν υπαρχει λογος.

Αν θες παντως ενα τετοιο prog ειναι το Clockgen που μπορεις να κανεις o/c μεσα απο τα windows αν υποστηριζει την μητρικη σου.

Eγω κατεβασα το manual ειδα η μητρικη σου εχει στο BIOS την επιλογη SoftMenu III εκει περα πρεπει να λεει καθαρα οπως εχω δει και σε αλλες Abit P4 μητρικες που εχω δει:

x - Ext.Clock(CPU/AGP/PCI) και βαζεις 100/66/33

Το 845 chipset υποστηριζει AGP/PCI locks.Απο το ιδιο menu μπορεις να κανεις και το overclock που θες.

Ψάχνοντας στο Bios βρήκα μέσα στο μενού «Cmos Setup Utility» τις εξής επιλογές:

Cpu name Internal name= Intel Pentium 4

CPu Internal Frequency=1.7 Ghz

ECC Data Integrity Mode=Unsupport

Cpu Oerating Speed= (εχω βαλει User Define)

-Ext. clock (cpu/agp/pci)= 100/66/33 Mhz

-Fsb Ration (Cpu:pci)=3:1 (πατώντας σε αυτή την επιλογή μου εμφανίζει για να επιλέξω (3:1, 4:1, Fix PCI) μήπως αυτή η επιλογή είναι για το Agp pci lock; γιατί όταν την επέλεξα και άλλαξα λίγο την συχνότητα του επεξεργαστή από την επιλογή -Ext. clock (cpu/agp/pci)= 100/66/33 Mhz έβαλα 110 και τα επόμενα έμειναν 66/33 Mhz ενώ όταν ήτανε προεπιλεγμένο το 3:1 ανέβαιναν και τα υπόλοιπα 2.

Συγνώμη αν σας κούρασα θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε λίγο.

Ευχαριστώ.

μήπως μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες για το ποσο μπορώ να τον ανεβάσω στην αρχή ποσο να τον ανεβάσω και πως θα τεστάρω να δω αν δουλεύει καλά.σύμφωνα με το Cpu-z ο τύπος του επεξεργαστή είναι willamette.

ευχαριστώ.

Καταρχάς διάβασε αυτόν τον οδηγό θα σε βοηθήσει πολύ. Και στην συνέχεια όλα τα προγράμματα που χρειάζεσαι για να τσεκάρεις εαν είσαι σταθερός και άλλα διάφορα tools είναι εδώ. Για ότι άλλη απορία έχεις εμείς είμαστε εδώ. ;)

Σε ευχαριστώ για το links τα διάβασα αλλά έχω μερικές απορίες:

1) Θέλω να ανεβάσω μόνο την συχνότητα του επεξεργαστή, μαζί με τον επεξεργαστή θα ανεβούν και οι μνήμες;

2) Για αρχή πόσο να τον ανεβάσω; Από 1.7 αν τον πάω κατευθείαν 2 υπάρχει περίπτωση να κολλήσει;

3) Έχετε να μου προτείνετε κανένα γρήγορο ανεμιστήρα ώστε να εφερέσω το μανίσιο από την ψήκτρα και να βάλω πάνω έστω και με πατέντα κάποιο καινούριο και πιο γρήγορα;

Ευχαριστώ.

1)θα ανεβουν και οι μνημες αλλα χρησιμοποιωντας διαιρετη τις ριχνεις παλι.

2)στα 2 δεν νομιζω να κολλησει αλλα ποτε δεν ξερεις.καλυτερο ειναι να δουλεψεις αργα και σταδιακα.

3)για τον ανεμιστηρα δεν θυμαμαι πως ειναι η στοκ του 1.7 οποτε δεν ξερω να σου πω κατι γι`αυτο..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.