Jump to content

Poll, ησυχο PSU

squid

Ποια εταιρια ειναι η πιο "ησυχη"?  

54 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

.

Ποιας εταιριας τα τροφοδοτικα κατα την εμπειρια σας νομιζετε οτι ειναι πιο πιθανο να ειναι τα περισσοτερο ησυχα?

.

Λενε οτι τα seasonic ειναι παρα πολυ ησυχα . Ισως τα πιο ησυχα που υπαρχουν.

Εγω παλι , θα προτεινα το οποιοδηποτε τροφοδοτικο σε καλυπτει απο ισχυ , αλλα με αλλαγμενο ανεμιστηρα.

Εγω παλι , θα προτεινα το οποιοδηποτε τροφοδοτικο σε καλυπτει απο ισχυ , αλλα με αλλαγμενο ανεμιστηρα.

Κατα ποσο και πως ειναι αυτο εφικτό ? Υπαρχουν τετοιοι ανεμιστηρες στην αγορα?

με molex volt moding κατεβασα στροφες σε ολα τα ανεμιστηρια που υπαρχουν στο κουτι μου, (ενα 90αρι zalman, ενα PCI οριζοντιο, τεσσερα δισκων (2 σε 2) και ειχε μεγαλυτερη (θετικη) επιδραση στη φασαρια απο οτι (αρνητικη) στη θερμοκρασια. Κατι τετοιο ΑΝ ειναι εξισου ευκολο μαλλον θα επηρεασει σοβαρα την αξιοπιστια του τροφοδοτικου φανταζομαι , σωστα ?

Επισης ευχαριστημενος εμεινα απο το ανεμιστηρι Silent Cat της Thermaltake με το οποιο και αλλαξα τον ανεμιστηρα του HSF του Αthlon XP μου το οποιο μου εκανε πολυ εντυπωση με την αθορυβη λειτουργια του και την καλυτερη ταυτοχρονα ψυξη. Υπαρχουν αντιστοιχοι ανεμιστηρες και για PSU ?

Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούν τα PSU είναι 8cm ή 12cm.

Ο Stelaras μάλλον εννοεί να πάρεις κάποιον και να τον μοντάρεις στο τροφοδοτικό. Προσωπικά, δεν είμαι τέτοιων "extreme" λύσεων. Αφ'ενός χάνω την εγγύηση, αφ'ετέρου δεν είμαι και τόσο modder.

Τα WinPower της HEC έχουν 12άρι ανεμιστήρα και είναι εντελώς αθόρυβα αλλά και το PowerOP 525W με τα 2 8άρια fan δεν είναι καθόλου θορυβώδης.

Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο , μιας και χανεις την εγγυηση του προιοντος .

Με το καταλληλο mod και ανεμιστηρα , μπορεις να κανεις θαυματα. Ξεκινας απο τα ποσα CFM ειναι ο ανεμιστηρας που φοραει το τροφοδοτικο σου και στη συνεχεια ψαχνεις για εναλλακτικες λυσεις στα ιδια CFM . Πχ ενας 12αρης στα ιδια CFM εχει πολυ λιγοτερα db.

Αν δε βαλεις σωστα CFM , τοτε πας γυρευοντας για να καψεις το τροφοδοτικο .

.

Τα WinPower της HEC έχουν 12άρι ανεμιστήρα και είναι εντελώς αθόρυβα αλλά και το PowerOP 525W με τα 2 8άρια fan δεν είναι καθόλου θορυβώδες.

http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=26783

Αυτο ειναι Win Power ? Η καταχωρηση ειναι σωστη στις λεπτομερειες της ? (ονομα μοντελου, φωτο κλπ)

Τι ειναι το PFC ?

.

.

Σχετικα με τα Εnermax. Tα Νoise Taker λογικα θα πρεπει να ειναι πιο ησυχα απο τα Liberty σωστα? ...

.

• 1 month later...

Τελικα εχω παρει το Ηiper 480W Typer-R oi κυριες εντυπωσεις μου μεχρι στιγμης ειναι : ησυχο & πολυ ζεστο .....

Σταθερά λίγο παραπάνω από τις απόλυτες τιμές, κάτι που η εταιρία λέει οτι το έχει κάνει επίτηδες απο σχεδιασμό.

Για το πολύ ζεστό δεν μπορώ να πω, καθώς δεν παρατήρησα κατι τέτοιο. Πάντα βέβαια παίζει και η θερμοκρασία του κουτιού.

Σταθερά λίγο παραπάνω από τις απόλυτες τιμές, κάτι που η εταιρία λέει οτι το έχει κάνει επίτηδες απο σχεδιασμό.

Για το πολύ ζεστό δεν μπορώ να πω, καθώς δεν παρατήρησα κατι τέτοιο. Πάντα βέβαια παίζει και η θερμοκρασία του κουτιού.

Δεν εχω πολυμετρο :( τα reviews το εβγαζαν σταθερο και με λιγο παραπανω ταση απο το default oπως λεει ο Cackrit. To δικο μου ομως δεν εχει το δευτερο fan του 580 , και το 120αρι του φυσαει ζεστο αερα μεσα απο το PSU πανω στο CPU HSF και γενικα το hot air built-up ξεπερναει τις δυνατοτητες ροης εξερχομενου αερα του κουτιου μου. Σκεφτομαι μηπως αν αντιστρεψω τη φορα περιστροφης του ανεμιστηρα του τροφοδοτικου βελτιωθει η κατασταση (να βγαζει αερα απο πισω και να απορροφα απο το κουτι και απο την περιοχη της CPU αντι να φυσαει ζεστο αερα απο το εσωτερικο του τροφοδοτικου μεσα στο κουτι

.

εγω εχω μολις παρει το ενερμαξ 460 noise taker.δεν εχω παρατηρησει να κανει καθολου θορυβο ακομα και στο τερμα να ειναι ρυθμισμενο το ανεμιστηρακι.Βεβαια εχω ακομα τη μαμα ψυκτρα απο 7600 που κανει τρελο θορυβο και ισως καλυπτει το θορυβο του τροφοδοτικου.

.Θερμοκρασια δεν ανβαζει καθολου το τροφοδοτικο αλλα προς το παρον δεν εχω κουτι για το συστημα και το εχω χυμα στο πανω στο γραφειο και ισως παιζει ρολο.

Τι θα λέγατε για τα Akasa? Τα Paxpower έχουν 12αρη ανεμιστήρα και λένε ότι έχουν μόνο 18 dB(A)..

• 4 weeks later...

Exω ενα δευτερο pc και εβαλα να δοκιμασο ενα τροφοδοτικο ..dudes εβαλα ενα σχετικα φτηνο 60 euro 450 watt .ονοματι:raptox..δεν ακουο τπτ.δεν εχο ακουσει πιο αθορυβο! ειναι πιο αθορυβο και απο ocz modstream!

TAGAN δαγκωτό. Tα NOISE taker τουλάχιστον η παλιά σειρά μόνο ΑΘΟΡΥΒΑ δεν είναι συγκρινόμενα με τα TAGAN της ίδια κατηγορίας. Βαρέθηκα να το λέω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.