Jump to content

Αργη μεταφορα δεδομενων απο τον ενα σκληρο στον αλλο

mefistofelis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο συστημα μου εχω δυο σκληρους parallel ata ο ενας ειναι Maxtor 6Y120P0 120Gb και ο αλλος ειναι QUANTUM FIREBALLP AS30.0 30 Gb.Και οι 2 ειναι συνδεδεμενοι με μετατροπεις serial ata γιατι η μια θυρα parallel ata που εχει η μητρικη μου ειναι κατειλειμενη απο ενα ντιβιντι και ενα ρεκορντερ.Το προβλημα ειναι οτι οταν προσπαθω να αντιγραψω ενα αρχειο 4 gb για παραδειγμα απο τον ενα στον αλλο μου λεει οτι χρειαζεται περιπου 20 λεπτα για την μεταφορα, χρονος που ειναι παρα πολυς.Και οι 2 δισκοι ειανι ορισμενοι σαν μαστερ στα αντιστοιχα serial ata καναλια της μητρικης.Ξερει κανεις τι μπορει να φταει?Μηπως φταινε οι μετατροπεις?Μηπως πρεπει να κανω καμια επιπλεον ρυθμιση μεσα απο το bios?

Δεν μου φαίνεται υπερβολικός χρόνος πάντως. Η απόκλιση αυτή που έχεις μπορεί να οφείλεται και στους μετατροπείς. Μετά δες άμα είναι ενεργοποιημένο το DMA στους αντίστοιχους controller που βρίσκονται οι δίσκοι.

Κατα καιρους εχω ακουσει για εργαλεια που κανουν check στον σκληρο και σου δινουν διαφορες πληροφοριες.Για δοκιμασε να βρεις και να βαλεις ενα.Εγω δεν εχω υπόψην μου κατι αλλα οποιος ξερει,ας το πει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.