mefistofelis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 Στο συστημα μου εχω δυο σκληρους parallel ata ο ενας ειναι Maxtor 6Y120P0 120Gb και ο αλλος ειναι QUANTUM FIREBALLP AS30.0 30 Gb.Και οι 2 ειναι συνδεδεμενοι με μετατροπεις serial ata γιατι η μια θυρα parallel ata που εχει η μητρικη μου ειναι κατειλειμενη απο ενα ντιβιντι και ενα ρεκορντερ.Το προβλημα ειναι οτι οταν προσπαθω να αντιγραψω ενα αρχειο 4 gb για παραδειγμα απο τον ενα στον αλλο μου λεει οτι χρειαζεται περιπου 20 λεπτα για την μεταφορα, χρονος που ειναι παρα πολυς.Και οι 2 δισκοι ειανι ορισμενοι σαν μαστερ στα αντιστοιχα serial ata καναλια της μητρικης.Ξερει κανεις τι μπορει να φταει?Μηπως φταινε οι μετατροπεις?Μηπως πρεπει να κανω καμια επιπλεον ρυθμιση μεσα απο το bios?
astrolabos Ιανουάριος 24, 2005 #2 Ιανουάριος 24, 2005 Είναι ένα αρχείο 4 Gb ή πολλά αρχεία που το σύνολό τους είναι 4 Gb;
SirGeorge Ιανουάριος 24, 2005 #4 Ιανουάριος 24, 2005 Δεν μου φαίνεται υπερβολικός χρόνος πάντως. Η απόκλιση αυτή που έχεις μπορεί να οφείλεται και στους μετατροπείς. Μετά δες άμα είναι ενεργοποιημένο το DMA στους αντίστοιχους controller που βρίσκονται οι δίσκοι.
manosone1416003187 Ιανουάριος 24, 2005 #5 Ιανουάριος 24, 2005 Κατα καιρους εχω ακουσει για εργαλεια που κανουν check στον σκληρο και σου δινουν διαφορες πληροφοριες.Για δοκιμασε να βρεις και να βαλεις ενα.Εγω δεν εχω υπόψην μου κατι αλλα οποιος ξερει,ας το πει..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.