Jump to content

Stand Alone ATX PSU & Switch

geobest

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να κάνω το εξής αλλά οι γνώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν .

Θέλω να μπορώ να κάνω On/Off ένα τροφοδοτικό ΑΤΧ χωρίς Motherboard.

Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off Switch , εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου με ένα Push Button Momentary Switch για την ακρίβεια με έναν Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ) .

Έχω βρει αυτό το κύκλωμα http://www.cpemma.co.uk/flipflop.html , αλλά υπάρχουν τρία προβλήματα

α) Είναι για 12v

β) Είναι διπλό ( εγώ θέλω μονό )

γ) Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το πως θα είναι η πλακέτα για να την φτιάξω σε ένα μαγαζί που φτιάχνει πλακέτες.

Κάθε βοήθεια δεκτή

Ευχαριστώ πολύ

Γιώργος

:085: :085: :085: :085:

• 4 months later...

Τα χεις μπλέξει λίγο.

Το μόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί το τροφοδοτικό είναι να βραχυκυκλώσεις στιγμιαία το πράσινο με το μαύρο καλώδιο.

Οπότε με το button είσαι εντάξει...

Το έχω κάνει και εγώ για να αντικαταστήσω τροφοδοτικό εξωτερικού σκληρού που τα έπαιξε.

Καλημερά ,

Φιλαράκο μάλλον δεν διαβασες με τη δέουσα προσοχή τι γράφω

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να κάνω το εξής αλλά οι γνώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν .

Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off Switch , εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου με ένα Push Button Momentary Switch για την ακρίβεια με έναν Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ) .

Έχω βρει αυτό το κύκλωμα http://www.cpemma.co.uk/flipflop.html , αλλά υπάρχουν τρία προβλήματα

α) Είναι για 12v

β) Είναι διπλό ( εγώ θέλω μονό )

γ) Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το πως θα είναι η πλακέτα για να την φτιάξω σε ένα μαγαζί που φτιάχνει πλακέτες.

Κάθε βοήθεια δεκτή

Ευχαριστώ πολύ

Γιώργος

Τελικά κατασκευάστικε κυκλωματακι που κάνει αυτό που θέλω , αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει PM.

Φιλικά

Γιώργος

Βάλτο εδώ να το δουν όλοι εφόσον το βρήκες. Για αυτό είμαστε εδώ να βοηθάμε ο ένας τον άλλον

Ουσιαστικά αν βάλεις ένα διακόπτη μεταξύ της σύνδεσης του πράσινου καλωδίου με το μαύρο κάνεις τη δουλειά σου εύκολα..

@deadlock7

Όπως εχω πει και στο αρχικο Post όλα αυτά τα γνωρίζω και δεν με κάλυπταν

Αυτό που τελικα έκανα ήταν να φτιαξω ενα κύκλωμα με ρελε και να δουλευει με το Push Button Momentary Switch ---> Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ).

Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off Switch

Νομίζω δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το οποιοδήποτε PSU ξεκινάει και σβήνει με τον "κλασσικό τροπο".

Μιλαμε πάντα για χρήση ATX PSU χωρίς χρήση MotherBoard .

Ειναι όπως σας τα λεω εχει πεσει πολυ ψαξιμο στο θέμα μέχρι να βρεθεί η λύση.

Φιλικα

Γιώργος

Ίσως να μην έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις οπότε sorry αν σε ζαλίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ PSU έχω κρατήσει βραχυκυκλωμένα τα δύο αυτά συρματάκια, το PSU έχει παραμείνει αναμμένο. Οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας διακόπτης που θα μένει πατημένος μέχρι να τον ξανα πατήσεις (δεν ξέρω ποια ορολογία χρησιμοποιείται για αυτούς).

Πάντα μιλάμε για χωρίς χρήση motherboard.

Αυτό που ξέρω είναι ότι σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ PSU έχω κρατήσει βραχυκυκλωμένα τα δύο αυτά συρματάκια, το PSU έχει παραμείνει αναμμένο. Οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας διακόπτης που θα μένει πατημένος μέχρι να τον ξανα πατήσεις (δεν ξέρω ποια ορολογία χρησιμοποιείται για αυτούς).

αυτοι ειναι On/Off Button που παραμένουν Βραχυκυκλωμένοι μέχρι να πατηθουν ξανα.

Το έπιασες ???

Καλά μην βαρας....

Εγώ καλέ βαράω ή εσύ εισαι ετοιμος να μου την ανάψεις με τα μπιστόλια !!!

:048: :048: :048: :048: :048:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.