geobest Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2006 Καλησπέρα σε όλουςΘέλω να κάνω το εξής αλλά οι γνώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν .Θέλω να μπορώ να κάνω On/Off ένα τροφοδοτικό ΑΤΧ χωρίς Motherboard.Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off Switch , εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου με ένα Push Button Momentary Switch για την ακρίβεια με έναν Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ) .Έχω βρει αυτό το κύκλωμα http://www.cpemma.co.uk/flipflop.html , αλλά υπάρχουν τρία προβλήματα α) Είναι για 12v β) Είναι διπλό ( εγώ θέλω μονό )γ) Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το πως θα είναι η πλακέτα για να την φτιάξω σε ένα μαγαζί που φτιάχνει πλακέτες.Κάθε βοήθεια δεκτήΕυχαριστώ πολύ Γιώργος:085: :085: :085: :085:
dimkasta Αύγουστος 8, 2006 #2 Αύγουστος 8, 2006 Τα χεις μπλέξει λίγο.Το μόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί το τροφοδοτικό είναι να βραχυκυκλώσεις στιγμιαία το πράσινο με το μαύρο καλώδιο.Οπότε με το button είσαι εντάξει...Το έχω κάνει και εγώ για να αντικαταστήσω τροφοδοτικό εξωτερικού σκληρού που τα έπαιξε.
geobest Αύγουστος 8, 2006 Author #3 Αύγουστος 8, 2006 Καλημερά ,Φιλαράκο μάλλον δεν διαβασες με τη δέουσα προσοχή τι γράφωΚαλησπέρα σε όλουςΘέλω να κάνω το εξής αλλά οι γνώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν .Θέλω να μπορώ να κάνω On/Off ένα τροφοδοτικό ΑΤΧ χωρίς Motherboard.Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off Switch , εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου με ένα Push Button Momentary Switch για την ακρίβεια με έναν Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ) .Έχω βρει αυτό το κύκλωμα http://www.cpemma.co.uk/flipflop.html , αλλά υπάρχουν τρία προβλήματα α) Είναι για 12v β) Είναι διπλό ( εγώ θέλω μονό )γ) Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το πως θα είναι η πλακέτα για να την φτιάξω σε ένα μαγαζί που φτιάχνει πλακέτες.Κάθε βοήθεια δεκτήΕυχαριστώ πολύ ΓιώργοςΤελικά κατασκευάστικε κυκλωματακι που κάνει αυτό που θέλω , αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει PM.Φιλικά Γιώργος
dellman Αύγουστος 8, 2006 #4 Αύγουστος 8, 2006 Βάλτο εδώ να το δουν όλοι εφόσον το βρήκες. Για αυτό είμαστε εδώ να βοηθάμε ο ένας τον άλλον
deadlock7 Αύγουστος 8, 2006 #5 Αύγουστος 8, 2006 Ουσιαστικά αν βάλεις ένα διακόπτη μεταξύ της σύνδεσης του πράσινου καλωδίου με το μαύρο κάνεις τη δουλειά σου εύκολα..
geobest Αύγουστος 8, 2006 Author #6 Αύγουστος 8, 2006 @deadlock7Όπως εχω πει και στο αρχικο Post όλα αυτά τα γνωρίζω και δεν με κάλυπταν Αυτό που τελικα έκανα ήταν να φτιαξω ενα κύκλωμα με ρελε και να δουλευει με το Push Button Momentary Switch ---> Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ).
yanni Αύγουστος 8, 2006 #7 Αύγουστος 8, 2006 Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off SwitchΝομίζω δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το οποιοδήποτε PSU ξεκινάει και σβήνει με τον "κλασσικό τροπο".
geobest Αύγουστος 8, 2006 Author #8 Αύγουστος 8, 2006 Μιλαμε πάντα για χρήση ATX PSU χωρίς χρήση MotherBoard .Ειναι όπως σας τα λεω εχει πεσει πολυ ψαξιμο στο θέμα μέχρι να βρεθεί η λύση.ΦιλικαΓιώργος
yanni Αύγουστος 8, 2006 #9 Αύγουστος 8, 2006 Ίσως να μην έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις οπότε sorry αν σε ζαλίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ PSU έχω κρατήσει βραχυκυκλωμένα τα δύο αυτά συρματάκια, το PSU έχει παραμείνει αναμμένο. Οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας διακόπτης που θα μένει πατημένος μέχρι να τον ξανα πατήσεις (δεν ξέρω ποια ορολογία χρησιμοποιείται για αυτούς).Πάντα μιλάμε για χωρίς χρήση motherboard.
geobest Αύγουστος 8, 2006 Author #10 Αύγουστος 8, 2006 Αυτό που ξέρω είναι ότι σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ PSU έχω κρατήσει βραχυκυκλωμένα τα δύο αυτά συρματάκια, το PSU έχει παραμείνει αναμμένο. Οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας διακόπτης που θα μένει πατημένος μέχρι να τον ξανα πατήσεις (δεν ξέρω ποια ορολογία χρησιμοποιείται για αυτούς).αυτοι ειναι On/Off Button που παραμένουν Βραχυκυκλωμένοι μέχρι να πατηθουν ξανα.Θέλω να μπορώ να κάνω On/Off ένα τροφοδοτικό ΑΤΧ χωρίς Motherboard.Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off Switch , εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου με ένα Push Button Momentary Switch για την ακρίβεια με έναν Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ) .Το έπιασες ???
geobest Αύγουστος 8, 2006 Author #12 Αύγουστος 8, 2006 Καλά μην βαρας....Εγώ καλέ βαράω ή εσύ εισαι ετοιμος να μου την ανάψεις με τα μπιστόλια !!!:048: :048: :048: :048: :048:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.