Jump to content

A8V Deluxe problem...

Guest

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κατι με κυνυγάει ρε ###στη μου...

Οταν πριν από καμια βδομάδα παρέλαβα από το ρμα την καρτα γραφικών μου, την έβαλα στην Α8V, αλλά δεν άναβε. Ούτε το πρασινο λαμπάκι toy PCB.

Εβαλά αλλές VGA, αλλες μνήμες, κτλ και με έναν συγκεκριμένο συνδιασμό κατάφερα να την κάνω να λειτουργήσει. Σταθερότατη.

Χθές που πήγα να την ανάψω μου βγάζει μηνημα να βάλω το CD με το original bios για recovery. To βαζω, φωρτώνει ολα οκ.

Πάω μεσα από τα win να περάσω ξανά το 1017 αλλά στην εγκατάσταση του update tool της ASUS μου βγάζει "No asus motherboard found" ΕΛΕΟΣ!!!!! Φορμάτ επιτευχθηκε έπιτα απο 3 πρσπάθειες και ενώ εγκαταστάθηκαν κανονικά στην 4η προσπάθεια τα win ξαναβγάζει κουλά. (το tool gia to update κανει τα ίδια).

Τι φταίει ρε παιδιά?

Υ.Γ. bios update via floppy δε δουλέυει...

Είναι off το mobo?

Θα κλάψω σε λιγο ρε γμτ!

Η εκδοση είναι από το CD. Oλα δουλευαν μια χαρά πριν λύσω το πισι για να RMA την VGA. Η μητρική καθότανε για 20 μερες χωρις να δουλέυει. Με τα τις 20 μερες εγιναν αυτά που λέω. Πριν ρολόι. :(

Περίεργο μου φαίνεται να μη γίνεται flash το bios μέσω δισκέτας... Τι χρησιμοποιείς; awdflash? Αυτό ειδικά ειναι πρακτικά αδύνατο να μην μπορεί να την κάνει flash μιας και ειναι generic flasher για Award bioses...

Αυτο το προβλημα γινεται απο δυο λογους ο ενας ειναι οι μνημες σου και ο αλλος ειναι ο επεξεργαστης σου.Το bios που φορτωνει το cd της μαμας asus και το recovery bios που εχει η mobo ειναι το 1013,οποτε ειναι παλιο και δεν παιζει με καινουργιους επεξεργαστες και μνημες.Για να παιξει σωστα οσπου να το φτιαξεις βγαλε την μια μνημη απο πανω και κατεβασε το αρχειο του bios απο την asus αλλαξε το ονομα του αρχειου σε a8v.rom ,βαλτο σε μια δισκετα και κατα την διαρκεια του post πατα alt + f2 με την δισκετα μεσα με μονο αυτο το αρχειο(δεν χρειαζετε flash).Μπορεις να αλλαξεις και το recovery bios που εχει με το 1017.

Miα toyinmos 256ara εχω και winnie cpu.

Το προβλημα μου είναι οτι randomly crashes και goes crazy.

Ξαναέκανα φορμάτ και χωρίς προβλημα μπήκε το tool της ασους και το 1017 αλλα στα reboot της εγκατ'αστασης των drivers ψοφησε πάλι. Όπως πριν που δεν αναβάν οτυτε τα λαμπάκια.

RMA, μην το πολυσκέφτεσαι. Όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά (μετά από κάποιο χρονικό περιθώριο, και εντός εγγύησης) δεν είσαι υποχρεωμένος να τραβήξεις τα πάνδεινα, ΜΠΑΣ και λειτουργήσει καλά...

Mπρε την πήγα στο σχολείο και με το λυκειάρχη μου (ΠE04 φυσικός που σκαμπάζει από ηλεκτονικά) ειπαμε να ξαναστήσουμε το pc. Όμως εκει που περνούσε την CPU eιδε πάνω σε ενα τσιπάκι γυρω από το σοκετ (τετράγωνο με τρια ποδαράκια) ενα σημάδι και μου λέει είναι καμένο κοιταξα και γώ κει πράγματι έχει σημάδι στο κεντρο περίπου.

RMA?

Εννοείται. Αυτά τα ολοκληρωμένα μπορεί να έχουν περάσει στην άλλη ζωή και να έχουν σημαδάκι που θες μεγενθυντικό φακό να το δεις. Πριν λίγο καιρό είμαι στην ΜΣΙ και κάνω μία μητρική ρμα την κοιτάει καλά καλά ο τεχνικός την περιεργάζεται, ξαφνικά κάνει μία απότομη κίνηση και τη φέρνει δίπλα στη μύτη του σχεδόν και την κοιτάει προσεχτικά. Του λέω τι βλέπετε? Να μου λέει εδώ είναι το καμμένο τσιπάκι. Ε όχι του λέω ποιο??? , αφού την κοίταζα τόση ώρα? !!! Να μου λέει σε αυτό το ολοκληρωμένο έπρεπε να υπάρχει βαθούλωμα. Εδώ όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά έχει μετατραπεί σε εξόγκωμα...!!!

Thn πηγα και μου τα μασαγαν. Λενε θα την στειλουνε για επισκευη στην αντιπροσωπεια και αυτό λενε θα πάρει 15+μερες. :(

Επειδη οπως μου είπαν "Αυτα χαλάνε συνήθως τον πρώτο καιρό αυτ'ό τωρα μετά από τόσους μηνες, απο 7/05 δλδ, τι μπορει να έπαθε στα καλά καθούμενα..."

Λες και είμαι ο μανιακός σαδομαζοχιστής που θέλει να κανει συνέχεια RMA το χαρντγουερ του!

Παντως λετε να επαθε κατί και η CPU μου? Υπάρχει περιπτωση? Δεν έχω που να δοκιμασω. Εκει που με ρώτησαν είπα είναι ΟΚ Αλλά I'm not sure... τωρα κυριολεκτικά με ζώνουνε τα φιδια.

μη μασάς με τις @@ που λένε στα καταστήματα.......έχουν δει πολλά τα μάτια τους και είναι επιφυλακτικοί. Άμα στη ξαναπούνε πάνω στην ίδια ερώτηση, πες τους, '' την ρώτησα αλλά δε μου πε...''

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.