regent1442169115 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Χαιρετώ. Είπα να ασχοληθώ και εγώ λίγο με την τρέλλα του o/c που έχει μολύνει πολλούς από εδώ μέσα. Είπα λοιπόν να αρχίσω από την κάρτα γραφικών καθώς, κατά την δική μου, ίσως αφελή, αντίληψη έχει να κάνει μόνο με δυο ρολόγια (GPU, μνήμες). Απ' ότι φαίνεται πάντως θα αργήσω να προχωρήσω στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς δίαφοροι παράγοντες (ροή αέρα στο κουτί, έλλειψη χρόνου, δισταγμός γιατί αν γίνει κάτι δεν παίζουν φράγκα για άλλο υλικό) με πάνε πίσω. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και άλλα γεγονότα που με καθυστερούν. Και για να μπω στο θέμα: NiBiTor: Nvidia BIOS Modifier: Riva: Και η ερώτηση μου: γιατί τα 2 πρώτα δεν βλέπουν καν την κάρτα μου; Μπορεί να ευθύνεται η έκδοση (82.12) των οδηγών που έχω; Με το Riva (έχω την έκδοση 2 RC 15.8 που απ' όσο ξέρω είναι η τελευταία) τίθεται θέμα αλλαγής των οδηγών ή μπορώ να συνεχίσω έτσι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Υ.Γ.>Γνωρίζω πως δεν θα πρέπει να αρχίσω με μετατροπές στο BIOS. Απλώς ήθελα να έχω μια γενική ιδέα για το τι μπορεί να πειραχθεί στην κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 3, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Αν ελεγες και τι καρτα εχεις ισως βγαζαμε ενα συμπερασμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Απρίλιος 3, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Αν ελεγες και τι καρτα εχεις ισως βγαζαμε ενα συμπερασμα!Είναι και αυτό μια άποψη! (χεχε!) Λοιπόν έχω μια MSI 6600GT... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Son20 Απρίλιος 4, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 από ότι κατάλαβα πιστεύεις ότι θα κανεις edit το BIOS "on the fly"? πρέπει πρώτα να το κανεις dump(να σώσεις το BIOS της κάρτας στον σκληρό σου) η να βρείς κάποιο στο netμετά να το πειράξεις με τα progs και μετά να το φορέσεις στην κάρτα σου...ps: στο nibitor πρέπει να πας tools read BIOS του λες να στο σώσει η να το ανοίξει με την μιακαι μετά να το flashareis (το πως θα στο πει κάποιος άλλος...έχω χρονια να ασχοληθώ με VGA BIOS)μήπως να ξεκίναγες από τα πιο εύκολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 4, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Κανε πρωτα overclock απο τα Windows και μετα ασχολησε και με το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Απρίλιος 4, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 ετσι.στο nibitor κανε αυτο που σου λεει ο dark son.για το riva οι οδηγοι σου απλα δεν υπαρχουν στο database του γι`αυτο σου βγαζει το μηνυμα.την καρτα σου την βλεπει κανονικα.και γενικα ξεκινα με λιγο o/c και μετα προχωρας στα ενδοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Απρίλιος 4, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ και τους τρεις. Όσο για το αν ασχολούμαι νωρίς με το BIOS σας παραπέμπω στο υστερόγραφο του 1ου post. Και επιστρέφω με update. Όταν δίνω εντολή στο NiBiTor να σώσει το BIOS που έχει πριν διαβάσει μου δίνει το παρακάτω μήνυμα λάθους (είναι μάλλον γερμανικά. δεν βγάζω λέξη) Όταν του επιλέγω "Save without checksum" μου σώζει μεν το BIOS αλλά μου πετάει το παρακάτω μήνυμα λάθους όταν πάω να ανοίξω το σωσμένο αρχείο (πάλι στα γερμανικά) Εντω μεταξύ το Nvidia BIOS Modifier δεν κάνει καμία ενέργεια. Τι σημαίνουν αυτά τα λάθη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Απρίλιος 4, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 δοκιμασε καμια αλλη εκδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostza Απρίλιος 4, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Στα αγγλικα σημαινουν: Access violation in...Writing of address... (1) : Access violation in...Reading of address... (2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaSonic1442169069 Απρίλιος 4, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 παρε το riva tuner και κανε απο win... ειναι ποιο safe (ΜΑ ΠΟΛΥ...). Ποιος ο λογος να κινδινευεις την καρτα αμα γινει καμια βλακεια στο flashαρισμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.