squid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 τι τροφοδοτικο θα προτεινατε για 1. χαμηλή τιμή (οσο ειναι δυνατο)2. ΗΣΥΧΙΑ3. SLI 2x 6800GT @ 430 / 11004. Οpteron 146 1.35V 2500 MHz5. 2 x 1Gb ram @ 250 MHz 1T6. Αudigy 2 value Gameport Joystick & ThrottleUSB Sidewinder steering wheel / pedalsUSB external USB2.0 ATA 133 HDD (δικο του power supply)USB 2.0 ScannerUSB InkjetUSB WebCamUSB Track IR (www.naturalpoint.com).
giorgos th.1442169073 Απρίλιος 3, 2006 #2 Απρίλιος 3, 2006 το δικο μου...χεχεχε.πλακα κανω.αν και τα σηκωνει αυτα θα σου προτεινα ενα καλο 500αρι.
squid Απρίλιος 3, 2006 Author #3 Απρίλιος 3, 2006 lol :039: Το δικο σου τα σηκωνει αυτα? :017: Βασικα ξεκινησα για να ρωτησω ΠΙΟ απο τα PSU της ελληνικης αγορας ειναι το πιο ησυχο (ή αποδεδειγμενα ησυχο) και ειπα τελικα να συμπεριλαβω ολες τις μελλοντικες μου βλεψεις (SLI) στην ερωτηση. Οταν εφτιαξα το σημερινο μου συστημα ειχα παρει ενα Q-TEC 400 βασισμενος στην τιμη του και τον ισχυρισμο της κατασκευαστριας "low noise, silent, 120mm fan" για να διαπιστωσω οτι δεν κανει λιγοτερο θορυβο απο τα τροφοδοτικα που ερχονται με τα κουτια
cakrit1442169096 Απρίλιος 3, 2006 #4 Απρίλιος 3, 2006 Δεν μας λες τι ποσό θα διαθέσεις.. Γιατί για δυνατό και αθόρυβο τροφοδοτικο μιλάμε για 100€ μέσα στο νερό.. Εκει υπάρχουν αρκετές επιλογές και ο καθένας μάλλον θα ευλογήσει τα γένια του. Εγώ έχω το Hyper R-type 580 και ομολογω οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος...Ακούγεται ένα ελαφρυ βουϊτό αλλά τίποτα το ενοχλητικό. Απο design για το προσωπικό μου γούστο είναι απο τα καλύτερα που έχω δει. Μπορεις με μία αναζήτηση στο φορουμ να δεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και απόψεις πάνω σε τροφοδοτικά.
squid Απρίλιος 3, 2006 Author #5 Απρίλιος 3, 2006 ποσο, δεν ξερω, φονταζομαι οσο χρειαστει οταν θα χρειαστει , ρωταω ερευνωντας και για την καλυτερη περιπτωση κοστους / αποδοσης, πχ μηπως υπαρχει ας πουμε το ταδε μοντελο που ειναι ησυχο και καλυπτει τις παραπανω αναγκες σε ρευμα και εχει τιμη ευκαιρια
varelasj Απρίλιος 3, 2006 #6 Απρίλιος 3, 2006 Για ησυχια ριξε μια ματια σε enermax αναλογα το budget που θες να διαθεσεις...
squid Απρίλιος 3, 2006 Author #7 Απρίλιος 3, 2006 ok. Akasa, Seasonic, Tagan, Zalman, τι λενε απο θορυβο ? αυτα τα Hiper που τα βρισκει κανεις?
cakrit1442169096 Απρίλιος 3, 2006 #8 Απρίλιος 3, 2006 Κεντρικός εισαγωγέας αν δεν κάνω λάθος είναι η κάρμα.. πήρε το μάτι μου οτι τα έχει φέρει και το πλαίσιο.
funfix Απρίλιος 3, 2006 #9 Απρίλιος 3, 2006 το hiper 580 δεν κανει πολυ θορυβο αλλα δεν το καταλαβενω λογο της 7800-απορροφητιρας!!!!το enermax noisetaker που εχω ουτε που ακουγετε!!(οχι δεν του κανω διαφημιση)
minotavrs Απρίλιος 3, 2006 #11 Απρίλιος 3, 2006 To hiper 580 ειναι πραγματικα αθορυβο... Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ειναι πραγματικα αθορυβο.Την ποιο φθηνή τιμή πριν κανα μηνα που το αγορασα την ειχε το infoshop :002:
JimmyFox Απρίλιος 3, 2006 #12 Απρίλιος 3, 2006 To Hiper 580 φαίνεται να αφήνει καλές εντυπώσεις.Κοίταξε και το HEC WinPower 550W Silent. Είναι πραγματικά αθόρυβο και διαθέτει τη γνωστή ποιότητα της HEC. Υποστηρίζει SLI και έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και βύσματα.
madg1442169081 Απρίλιος 3, 2006 #14 Απρίλιος 3, 2006 Νικο εδω μπορεις να δεις ποσα watt σου χρειαζονται http://www.extreme.outervision.com/index.jspπαντως το δικο μου δεν το ακουω καθολου,πιστευω ειναι καλη προταση(enermax 600w)
squid Απρίλιος 3, 2006 Author #15 Απρίλιος 3, 2006 wow φοβερο εργαλειο, το site εννοω :023: Μαλλον πρεπει να παω ως εξής: μειωση των dvd drives μου απο δυο σε ενα μονο (ετσι κι αλλιως αν ειναι να κανω dvd/cd copy, οτι και να κανω θα ειναι software copy, δε γινεται hardware copy, ελευθερο χωρο στους δισκους χρειαζομαι μονο, ετσι δεν ειναι?)αντικατασταση των δυο 80Gb ATA133 Maxtor με εναν 160 sata2 (πολλαπλα OS / boot hard drives γινεται και με τα partitions, ετσι δεν ειναι? Καλόμαθα βεβαια να εχω το pagefile σε χωριστο φυσικο δισκο (και δικο του partition) απο τα windows αλλα ετσι κι αλλιως ποσο βοηθαει την ταχυτητα αυτο?και ενα αποδεδειγμενα ήσυχο 480W PSUΠαντως με το παρον configuration μου βγαζει οτι χρειαζομαι 420W. Ειμαι με 400 αλλα δεν ξερω αν τιποτε απο τα κανα-δυο παραξενα ολα κι ολα του συστηματος μου (σχετισμενα με τον ενα ή αλλο τροπο με τις USB) οφειλονται σε underwattage :017:
aTEOfovos Απρίλιος 3, 2006 #16 Απρίλιος 3, 2006 Τα ΟCZ ειναι αθορυβα ?? με ψηνει ενας φιλος να παρω αλλα εγω λεω για enermax...τι λετε ??:017:
cakrit1442169096 Απρίλιος 4, 2006 #17 Απρίλιος 4, 2006 To Hiper 580 φαίνεται να αφήνει καλές εντυπώσεις.Πράγματι και να σκευτείς οτι εγώ είμαι από τους πολύ δύσκολους σε θέματα θορύβου ιδιαίτερα. Έκτος από τις επιδόσεις του, τις οποίες τις θεωρώ πάρα πολύ καλές και από άποψη τάσεων και θορύβου, πιστεύω οτι ο σχεδιασμός και η συσκευασία προσθέτουν πολύ στο value for money. Ιδιαίτερα τα καλώδια και ο τύπος σύνδεσης τους και το πολύ καλό φινίρισμα στο μέταλλο του τροφοδοτικού.Παντως με το παρον configuration μου βγαζει οτι χρειαζομαι 420W. Ειμαι με 400 Νομίζω οτι αν ήδη είσαι στα 420 πραγματικά θα χρειαστείς σίγουρα 520+ τροφοδοτικό. Μην ξεχνάς οτι τα περισότερα σύχρονα τροφοδοτικά ανάλογα με το ποσοστό τις υσχίος που χρησιμοποιούν αλλάζουν και τα επίπεδα του θορύβου. Πχ ένα 520 που βγάζει 500 κάνει x θόρυβο, ενω το ίδιο που βγάζει 300 κάνει πολύ λιγότερο.αντικατασταση των δυο 80Gb ATA133 Maxtor με εναν 160 sata2 (πολλαπλα OS / boot hard drives γινεται και με τα partitions, ετσι δεν ειναι?Eγω θα σου πρότεινα να κρατήσεις τους 2 δίσκους για πολλούς λόγους και ο κυριότερος είναι οτι με ίδιους δίσκους μπορείς να κάνεις stripping και να δεις αρκετά μεγάλη αύξηση των επιδώσεων. Επίσης.. πάντα είμαι της λογικής οτι 2 αποθηκευτικά μέσα είναι πολύ καλύτερα από ένα. Τέλος είναι πολύ πιο εύκολη η διαχείριση πολλαπλών os όταν έχεις παραπάνω από έναν δίσκους.
squid Απρίλιος 9, 2006 Author #18 Απρίλιος 9, 2006 Ερώτηση:Μπορω να εχω SLI (χωρις προβληματα ή ζητηματα ή πτωση επιδοσεων) με ενα τροφοδοτικο που δεν εχει κανενα PCIe connector (ή μονο ενα) αλλα εχει 8 molex και τα οποια θα μπορουσε να χρησιμοποιησω ως εξης? : molex 1 @ PCIe VGA #1molex 2 @ PCIe VGA #1molex 3 @ PCIe VGA #2molex 4 @ PCIe VGA #2molex 5 @ PATA HDD #1molex 6 @ PATA HDD #2molex 7 @ Optical #1 & 5v moded fansmolex 8 @ Optical #2 & 5v moded fans_________________________________Μετα απο πολυ ψαξιμο τελικα φαινεται οτι αυτη τη στιγμη στην ελληνικη αγορα η προταση του JimmyFox το ΗΕC Win Power 550 ειναι η καλυτερη λυση συνδυασμου τιμης, ποιοτικού PSU, ησυχιας, δυνατοτητας SLI, καλων θερμοκρασιων και καλου efficiency. Ιδιες δυνατοτητες και χαρακτηριστικά με το Hiper Type-R 580 αλλα 20€ φθηνοτερο (και χωρις το toolbox και κατι αλλα δωρακια οπως IDE καλωδια -μονοκαναλα ομως- και case fan)Ισως αν υπηρχε στην ελληνικη αγορα αυτη τη στιγμη το HEC Win Power 480 να αποτελουσε αυτο την καλυτερη λυση με ακομη χαμηλοτερη τιμη και με wattage κοντινοτερο στο μεσο ορο των αναγκων σε ρευμα..
squid Μάϊος 23, 2006 Author #19 Μάϊος 23, 2006 Tελικα πηρα το Ηiper 480W Type-R.Kυριες εντυπωσεις μεχρι στιγμης, πολυ ησυχο αλλα και πολυ ζεστο .... απο πισω δε βγαζει καθολου αερα και φυσαει ζεστο αερα πανω στη CPU .... μπορω αραγε να αντιστρεψω τη φορα του ανεμιστηρα ?.
chrismasgr Μάϊος 25, 2006 #20 Μάϊος 25, 2006 Για το qtec 550 τι γνώμη έχετε ;Το έβαλα νομίζοντας πως το παλιό μου τροφοδοτικό είχε πρόβλημα . Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος και δεν κάνει και πολύ θόρυβο .Βέβαια "extreme παιχνίδια" δεν κάνω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.